Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 29 Cze, 2010
Zmiana systemu Sony na Canon. Czy warto?
Autor Wiadomość
lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010   

Netan770 napisał/a:
Narazie by mi nie zostało, bo na 7D troche brakuje... Myślałem orientacyjnie o takim zestawiku na początek: http://www.cyfrowe.pl/apa...i-ob-15-85.html

takie zestawy (używane) na alledrogo chodzą za 6000

Reklama

X_ray 
Nowy

Netan770 napisał/a:
Narazie by mi nie zostało, bo na 7D troche brakuje... Myślałem orientacyjnie o takim zestawiku na początek: http://www.cyfrowe.pl/apa...i-ob-15-85.html

Szkła, potem body....

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

X_ray, no właśnie starałem się wybrać wersję z w miarę dobrym szkłem (sądząc po cenie) :mrgreen:

X_ray 
Nowy

Jesteś pewien że to szkło wystarczy Ci tak pod względem zakresu jak i światła przez powiedzmy pół roku? (bo spodziewam się że bezpośrednio po zakupie aparatu nie będziesz dysponował jeszcze osobnym funduszem na szkła) Ja wolę ustalić sobie kwotę którą mam do dyspozycji, zastanowić się jakie szkła będą mi naprawdę potrzebne a potem dopasować do nich puszkę. Wychodzę z założenia że lepsze szkła z gorszą puszką dadzą mi więcej niż świetna puszka z nie dorównującymi jej szkłami. 7d to aparat typowo reporterski, aż się prosi żeby używać go ze szkłami pokroju 17-55/2.8 70-200/2.8 itd itp.
Ostatnio zmieniony przez X_ray Sro 30 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

No właśnie nad tymi szkłami też myślę. Tamten link wrzuciłem orientacyjnie.

P_M_ 
Maniak

Albo jeszcze dluzsze. Taki sprzet ma 'zaszyty' w sobie telekonwertej dzieki sporej liczbie Mpixeli.
Jesli ktos zamierza tym filmowac, to tez powinien dobrac odpowiednia optyke.
Ten aparat sam z siebie potrzebuje dobrej optyki, zeby te pixele sie nie marnowaly. Kitowce szkoda zakladac.

X_ray 
Nowy

To były tylko przykłady obiektywów, które ja bym wybrał zmieniając system na canona. Duet 7d + 70-200/2.8 is usm to świetny zestaw dla reportera ale ktoś inny będzie wolał portrety i za cenę tego zooma kupi 85/1.8 + 50/1.4 + 2 lampy, parasolki, wyzwalacze i całą resztę. Wszystko zależy od tego co fotografujesz..

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Netan770 napisał/a:

A Ty naprawdę chcesz te 7d do krajobrazówki i architektury?

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

RB, no to zaproponują coś. Ją się na Nikonach znam dość słabo, a na Canonach jako tako. Jeżeli masz inne propozycje, to proszę bardzo, jestem na nie jak najbardziej otwarty :mrgreen:

dr11 
Optyczny

RB napisał/a:
Netan770 napisał/a:

A Ty naprawdę chcesz te 7d do krajobrazówki i architektury?

AF ma dobry, na wypadek, gdyby krajobraz zaczął zwiewać ;)

A serio, dużo detalu można wycisnąć z matrycy.

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

dr11, tylko do tego trzeba mieć też odpowiednie szkła, a jak wszyscy wiemy, za odpowiednie szkła się płaci...

dr11 
Optyczny

Jak 15-85 może się na nim okazać za kiepski, to może 50D + 10-22 lub podobny "kundelek" ? Albo stare 5D + 17-40? O innych systemach ciężko mi się wypowiadać...

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

Też nie jest to zły pomysł i łatwiejszy do przełknięcia budżetowo. Chociaż jak patrzę na test 15-85, to on raczej wystarczy na początek. Tele używam sporadycznie, a przez pierwszy okres czasu obędę się z tym od Sony. Potem może jakieś 70-200/4 :mrgreen:

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

halo tu ziemia. sonowski obektyw nie pasuje do canona.

Netan770 
Początkujący
Dziękuję, dobranoc

ghost,ale my rozmawiamy o obiektywie Canona... Miałem na myśli że będę używać Alfy z kitowym tele, a nie podpinać go do Canona :lol:

Odpowiedz do tematu