Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Netan770, zastanów się dobrze przeglądałem twoją stronkę ze zdjęciami i moim zdaniem 7D sobie odpuść i pomyśl jeśli coś z Canoa to o używanym 5D.
Do takiego rodzaju fotografii będzie super.
Miałem 7D bo napaliłem się na niego jak łysy na suchary
ta matryca piszczy o dobre szkiełka, do reporterki to jak najbardziej
ale mając C 24-70 i 70-200 f/2.8 IS nie byłem zadowolony z obrazka zwalałem winę na szkła że mi się jakieś lewe trafiły. poszedłem więc do sklepu w celu sprawdzeniu na innym 7D czy jest tak samo
ale że akurat nie mieli podpiąłem pod 5D mkII szczena mi opadła
7D poszedł do ludzi a ja stałem się posiadaczem 5D mkII.
zug, moja stronka jest nieco nieaktualna... jutro może zmienię stopkę i wrzucę do niej link do Flickra. Jeżeli chodzi o 5D, to mogą też zadecydować wzgledy finansowe. A jeżeli chodzi o sprzęt używany, to mam złe doświadczenia, ale jak będzie dobra oferta, to postaram się przełamać.
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 30 Cze, 2010
Netan770 napisał/a:
moja stronka jest nieco nieaktualna...
jak sportu nie robisz to ja zdania nie zmienię
Netan770 napisał/a:
A jeżeli chodzi o sprzęt używany, to mam złe doświadczenia
spokojnie możesz poszukać na Alledrogo świat się nie kończy możesz poszukać np na CB może akurat trafi się ktoś blisko twojego miejsca zamieszkania
zug, ładnie opisana ta przygoda z 7D/5DII. Miałem podobnie jakiś czas temu, tyle że mnie już stara piątka "rozłożyła". W sumie jest to oferta do przełknięcia finansowo, z tym że ja będę raczej celował w używaną nową piątkę i nie teraz tylko za jakiś czas (na razie chodzi mi po głowie jakieś małe błyskadło).
Pisałem już wcześniej, że dylemat nie jest wcale łatwy, jednak pomysł ze starą piątką jest całkiem niezły.
Mogę potwierdzić, że starą 5D da się zrobić krajobraz i nawet jako-tako wychodzi Dlatego nieśmiało zaproponowałem wcześniej między innymi 5D+17-40. Do tego zestaw filtrów, wężyk, statyw i z przyjemnością kadrować w plenerze
Trochę też krajobrazowałem na 40D+10-22 i według mnie całkiem przyzwoicie to wypadało. Z 50D nie będzie gorzej. A 7D to może rzeczywiście lekkie przegięcie z megapixelami, tu zdaj się na opinię jego użytkowników.
Ostatnio zmieniony przez dr11 Czw 01 Lip, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Czyli polecacie 5D albo 50D + dobry obiektyw + filtry? 5D używanego szukałem na CB i albo z trzeciej ręki, albo sprzedany. Pozostaje pomyśleć nad nowym 50D albo dalej 5 szukać.
Z drugiej ręki da się bez problemu kupić. Szukaj spokojnie.
Choć chyba lepsze "rogi" będziesz miał przy 50D i dobrym obiektywie np. C 10-22, Tokpina 11-16/2.8 czy innej Sigmy.
Z tymi szkłami do krajobrazu to bym nie przesadzał. Po domknięciu do f/8 lub więcej nie potrzeba już takiego super szkła, żeby mieć przyzwoitą rozdzielczość.
Problem jest, jak przy gęstej matrycy chce się robić na f/2 lub zoomem f/2,8 w pełni otwartym. Wtedy jest inna rozmowa.
bo w ogóle do krajobrazu to a350 nie jest zła. niska czułość, statyw (na którym LV i ruchomy ekran są całkiem przydatne), ciut lepsze szkło niż 1870 i nic więcej nie trzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10