Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 zakup na allegro obiektywu Canon 70-200 2.8 L a jego wady !
Witam!
Na dniach mam zamiar zakupić kilka nowych zabawek. m.in.:
body Canona 50D
lampe Canona 580 ex II
i Canona 70-200 2.8 L.
Jeśli chodzi o ceny na allegro to najlepsze oferuje sklep lider24.media.pl figurujący pod nazwą bluesklep_2008.
Przygode z foceniem dopiero zaczynam więc nie posiadam dużej wiedzy na temat wad i zalet sprzętu więc proszę Was o pomoc.
Czy każdy egzemplarz obiektywu Canona 70-200 2.8 L jest dobry i w ciemno można kupować przez allegro?
Jeśli ma wady to jakie? Czego można sie spodziewać po takim obiektywie? Co może być nie tak? BF? FF?
Waham się co do zakupu tego obiektywu przez neta. Niestety nie mam możliwości sam odebrać i ewentualnie sprawdzić sprzęt ponieważ jeszcze przez chwile siedze w uk.
Co radzicie? a może jakiś zaufany sklep gdzie fachowa obsługa mi sprawdzi szkiełko przed wysyłką?
takie szklo warto sprawdzic, a co moze sie dziac?
wolniejszy autofocus, brak ostrzenia powyzej 3m czy nie dzialajaca zmiana przyslony.
takie rzeczy sie zdarzaja zmasakrowanym szklom, ktore z wygladu moga byc ok.
ale jak kupujesz przez internet to masz prawo zwrotu przez 14 dni nawet bez podawania przyczyny, zgodnie z prawem konsumenckim bo nie miales mozliwosci sprawdzenia sprzetu przed zakupem
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lip, 2010
edmun, nie strasz kolegi, chociaż generalnie wszystko jest możliwe ...
z tego co się orientuje to jest 10 dni...i można zwrócić bez podawania powodu.
takie rzeczy sie zdarzaja zmasakrowanym szklom, ktore z wygladu moga byc ok.
Chyba mówimy o nowych szkłach, a nie używkach...
cangee [Usunięty]
Wysłany: Pią 16 Lip, 2010
w grę wchodzi tylko nowy obiektyw..
wiem, że najlepszą opcją byłoby osobiście odebrać i sprawdzić sprzęt na miejscu. nie chce jednak dłużej czekać.
mam nadzieję, że nie wyślą mi szkła z jakąś wadą..
by sie upewnić zadzwonie dzisiaj i zapytam jak wygląda sprawa ze zwrotem
[ Dodano: Pią 16 Lip, 2010 08:32 ]
fiu fiuuu
wykonałem przed chwilą telefon do tego sklepu.
do 10 dni zakupiony towar można odesłać W STANIE NIENARUSZONYM. Miła Pani oznajmiła mi, że jeśli rozpakuje szkło z pudła czy worka foliowego to już będzie ono używane i o zwrocie żadnym nie ma mowy.
Na pytanie co będzie gdy obiektyw będzie posiadał wade fabryczną dostałem odpowiedź, że to już jest sprawa serwisu i gwarancji, która obejmuje ten obiektyw..
wstrzymuje sie niestety od zakupu na tym sklepie mimo niższych cen..
cangee, to idź do innego sklepu... Ja nie miałem problemu ze zwrotem obiektywu pomimo rozpakowania, przestrzelenia, i ponownego zapakowania.
Zadzwoniłem, powiedziałem że odsyłam i finito.
Sklep w którym tak zrobiłem to był bodajże pasazfoto.pl
do 10 dni zakupiony towar można odesłać W STANIE NIENARUSZONYM. Miła Pani oznajmiła mi, że jeśli rozpakuje szkło z pudła czy worka foliowego to już będzie ono używane i o zwrocie żadnym nie ma mowy.
Pani to sobie tak może mówić, ale prawo stanowi inaczej.
Oczywiście warto się zastanowić czy warto z takim sklepem jakiekolwiek umowy zawierać.
Miła Pani oznajmiła mi, że jeśli rozpakuje szkło z pudła czy worka foliowego to już będzie ono używane i o zwrocie żadnym nie ma mowy.
Taaa A z drugiej strony pewnie bawią się obiektywami i milion razy przepakowują przed wysyłką (w końcu przecież pudełko muszą otworzyć po to aby wypełnić papiery gwarancyjne )
Z tego co mi wiadomo, przez te 10dni nie wolno zakupionego produktu używać, ale wolno sprawdzić, przymierzyć etc.
To oczywiście prowadzi do konkluzji, że dany obiektyw można sobie dokręcić do korpusu i pstryków kilka popełnić
kozidron [Usunięty]
cangee napisał/a:
Miła Pani oznajmiła mi, że jeśli rozpakuje szkło z pudła czy worka foliowego to już będzie ono używane i o zwrocie żadnym nie ma mowy.
brawo dla tej "miłej" Pani to tak zbliża nas bardziej do republiki bananowej
Jeśli chodzi o ceny na allegro to najlepsze oferuje sklep lider24.media.pl figurujący pod nazwą bluesklep_2008.
cangee [Usunięty]
tak.. to ten sklep lider24.media.pl - na allegro pod nazwą bluesklep_2008
uwagę moją zwrócił ten sklep swoimi cenami, które są najniższe na allegro jeśli chodzi o body canona 50d i tego szkła 70-200 2.8 L.
z tego co widze to chyba lepiej wydac pare groszy wiecej na sprzet i zrobic zakupy "na ludzkich warunkach"..
nie rozumie jak można wydając kilka tys zl nie móc rozpakować sprzetu by go sprawdzić i ewentualnie odesłac jak bedzie cos nie tak..
Trochę jestem:
ale zadzwoniłem i się popytałem. Przykra informacja jest taka, że oni nie znają przepisów. Pani jakoś nie mogła pojąć, że jest różnica między "nieużywany" a "nie noszący śladów użytkowania".
Wymienić mogą na nowy o ile wadę stwierdzimy "od razu".
Ja bym podziękował za taki sklep. Jakoś kupując u towersa jestem przyzwyczajony do innych standardów.
kozidron [Usunięty]
MC, dlaczego od razu świnką dobra robota, że ci się chciało.
cangee napisał/a:
z tego co widze to chyba lepiej wydac pare groszy wiecej na sprzet i zrobic zakupy "na ludzkich warunkach"..
nie rozumie jak można wydając kilka tys zl nie móc rozpakować sprzetu by go sprawdzić i ewentualnie odesłac jak bedzie cos nie tak..
i to jest prawidłowy wniosek, pomimo tego że racja jest po twojej stronie, lepiej skorzystać z innego sklepu
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010
sprawdź jeszcze porównywarki cenowe np ceneo, skapiec nokaut etc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9