Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Właśnie trafiłem na ten wątek.
tomaszewski, po pierwsze weź od młodych chociaż ze sto złotych za fotki to będziesz miał na koszty, co?
Po drugie, z 430EX w komplecie są takie stopki, które mają od dołu gwint statywowy, więc bez dodatkowych przejściówek i zakupów nakręcisz tę lampę na zwykły statyw od aparatu (a nie taki oświetleniowy, który wymagałby odpowiedniej końcówki, jak pisał hijax_pl). Na te stopki kostka ze złączem PC, na kostkę lampa 430EX. Kabelek PC o odpowiedniej długości tani nie będzie, ale jak chcesz robić cokolwiek innego niż strzelanie na wprost to musisz mieć parę metrów tego kabla. Lub przerobić krótki kabelek na długi, przy pomocy dowolnego kabla 2-żyłowego, lutownicy itd.
to znaczy tak:
nie wezmę, bo mi głupio - pierwszy ślub, w dodatku znajomi po prostu nie wezmę
świetnie! mam nadzieję, że podstawka jest w zestawie
komor napisał/a:
Kabelek PC o odpowiedniej długości tani nie będzie
czemu? 10m - do 30zł. tylko teraz pozostaje kwestia softboxu. jednak milej jest, gdy światło miłe. to dużo. musi coś mi zmiękczyć światło. dobrze by było, żeby i na mastera coś założyć (stofenu w zestawie nie ma) i na slave'a.
do mastera może sztuczny sufit, a na slave - parasolka trzymana w ręku. hm?
o, dodam jeszcze, że będę miał pilot do wyzwalania migawki
Za 30 zł to ja kupiłem takie 5-centymetrowe, do połączenia radiowego wyzwalacza z lampą. I te działają. Wszystkie tańsze poszły do kubła, szkoda nerwów. Ale może Ty będziesz miał więcej szczęścia. Jak czytasz po angielsku, to z przymrużeniem oka proponuję to: It's Time for the PC Jack to Die.
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 Zestaw oświetleniowy w plener
Chodzi mi o coś takiego http://allegro.pl/zestaw-...1207229641.html i pytanie czy takie coś można wykorzystać w plenerze zasilając z aparatu? A jeżeli nie to w jaki sposób można coś takiego stworzyć nie wykorzystując lampy błyskowej tylko tak jak tutaj świetlówki?
i pytanie czy takie coś można wykorzystać w plenerze zasilając z aparatu?
Nie. Jak to sobie wogóle wyobrażałeś, przecież to są urządzenia zasilane z sieci?!?
niepohamowany napisał/a:
A jeżeli nie to w jaki sposób można coś takiego stworzyć nie wykorzystując lampy błyskowej tylko tak jak tutaj świetlówki?
Pomijając, że to mega budżetowe i kiepskie rozwiązanie, to podstawą jego działania jest błysk żarówki błyskowej - świetlówka jest tu używana jako pilot, a nie źródło światła.
Lampy światła ciągłego do użytku w plenerze powinny mieć kilka kilowatów i najczęściej zasilane są z mobilnych generatorów spalinowych. To są rozwiązania stosowane w telewizji, czy kinematografii, a nie w przypadku sesji zdjęciowych...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10