Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pozwole sobie watek odkopac, chociaz zrobil sie troche konsumpcyjny
Potrzebuje filtra do 17-40L, koniecznie w wersji slim. Natknalem sie na Marumi Super DHG - bardzo przystepna cena jak na tak duza srednice. Czy ktos jeszcze moglby sie na jego temat wypowiedziec? Jesli ma pogorszyc jakosc zdjec, to podziekuje, doloze i kupie cos drozszego, choc wolalbym zaoszczedzone pieniadze przeznaczyc na polar...
A ja na tym obiektywie nie mam ani rys, ani paprochów wewnątrz, pomimo braku filtra i częstego noszenia obiektywu w torbie bez dekielków. btw, w kwestii ochrony przed uszkodzeniami mechanicznymi znacznie lepiej sprawdza się osłona przeciwsłoneczna, niż filtr, a zamiennik kosztuje 1/4 jego ceny. No ale, co kraj to obyczaj.
Kocur a jak spasowany jest ten zamiennik i jak ogólnie wypada? Rozumiem, że mówisz o zamienniku firmy Delta.. Nie ma on czegoś (jakiejś dodatkowej f. - np. że wyłapuje pyłki itdp.), co ma oryginał od Canona?
Ja mam JJC czy jakoś tak, koszt 35zł. Spasowany jest całkiem nieźle, luzów żadnych nie ma, bez pomocy napewno nie spadnie. W porównaniu z oryginałem od C70-200 materiał jest bardzo podobnej jakości, podobnie jak wykonanie. Jedyna różnica, to brak tego tzw. "futerka", ale IMO nie jest to gadżet wart 100zł.
Sprawdziłem, na zwykłym filtrze delikatna winieta się pojawia w narożnikach. Podkreślam, delikatna, na normalnych zdjęciach będzie mało widoczna, jeśli w ogóle.
A ja z innej beczki, czy da się bezproblemowo założyć dekiel na filtr UV slim SUPER DHG Marumi 77mm, a oprócz tego ma ktoś ten filtr? jeżeli tak to jakie wrażenia.
PS Mam filtr Hoya HMC SUPER UV0 i nie chcę drugiego, w domu jakoś da się to czyścic ale jak się np. dotknie w terenie paluchem to jest "przerąbane"
Witam. Podpinam się do tematu. Chcę zakupić filtr na mojego tamrona 17-50 vc. Jaki będzie optymalny dla tego szkła, a dzięki któremu będę mógł coś jeszcze "zdziałać"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9