Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 50D+17-55is VS. 5D+24-105L
Witam.
Posiadam około 6-7 tyś na wymianę sprzętu na coś lepszego niż 450D+kit.
Zastanawiam się czy kupić nowy zestaw 50D z 17-55 is 2.8 czy lepiej znaleźć używanego 5D razem z 24-105L?
Jeśli lepiej 5D na co najbardziej zwracać uwagę przy kupnie używanego korpusu i obiektywu?
Proszę o pomoc i zachęcam do rozmowy na ten temat.
kisielkamil, o czym tu rozmawiać.....jak brak danych ......do czego ten zestaw....do niedzielnego pstrykania ?
kisielkamil [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010
Hmm... Zestaw do robienia zdjęć wszystkiemu. Przyroda, architekturę, portrety i niedługo będę robił jako fotograf na ślubie znajomych.
Nie zajmuje się profesjonalnie fotografią i nie zarabiam na niej po prostu to moje hobby, robię dużo zdjęć, zabieram wszędzie swój aparat, zależy mi na dobrej jakości otrzymywanych pliczków.
Ze względu na łatwość zrobienia zdjęcia polecam zestaw z 50D. Lepszym obiektywem jest 17-55. Jakość zdjęcia będzie lepsza z 5D, ale procent zdjęć lepiej naświetlonych i ostrych będziesz miał zdecydowanie częściej na 50D. No chyba, że jesteś bardzo doświadczonym fotografem.
kisielkamil [Usunięty]
haldeman napisał/a:
Cóż do portretów lepszy byłby 5d + np 85 1.8
Na pewno zostanie dokupiony po jakimś czasie, priorytet to coś bardziej uniwersalnego na początek.
MM napisał/a:
Ze względu na łatwość zrobienia zdjęcia polecam zestaw z 50D. Lepszym obiektywem jest 17-55. Jakość zdjęcia będzie lepsza z 5D, ale procent zdjęć lepiej naświetlonych i ostrych będziesz miał zdecydowanie częściej na 50D. No chyba, że jesteś bardzo doświadczonym fotografem.
Sam nie wiem czy jestem doświadczony czy nie, kilka lat już pstrykam wiec chyba pójdę na całość i spróbuje swoich sil z 5d, do odważnych świat należny.:-)
A jakieś porady, na co zwracać uwagę podczas kupowania używanego body 5D?
kozidron [Usunięty]
kisielkamil, mi by wystarczył zestaw 5D+28/1.8 +70-200/4 ewentualnie 2.8 + 50/1.4 +lampion
...branie 5D+24-105 to i tak taka lekka asekuracja chociaż to dobra kombinacja
kisielkamil napisał/a:
A jakieś porady, na co zwracać uwagę podczas kupowania używanego body 5D?
na przebieg, który i tak sprawdzić może serwis, całą resztę mozna ocenić organoleptycznie
kisielkamil [Usunięty]
kozidron napisał/a:
[...]na przebieg, który i tak sprawdzić może serwis, całą resztę mozna ocenić organoleptycznie
A przebieg taki akceptowalny to jaka sumka?
kozidron [Usunięty]
kisielkamil napisał/a:
A przebieg taki akceptowalny to jaka sumka?
zależy co tym będziesz robić, jak do pracy to jak najniższy......mi by odpowiadał taki około 30-40 tysia klapnięć bo teoretycznie migawka ma wytrzymać 100tysięcy- w praktyce, mam znajomego co ma 5D z przebiegiem ponad 130 tysia ...
...hmm, a czemu sprzedajesz 50 f1.4 ??jesli dalej chcesz zostac przy canonie, przeciez to klasyk
ps. wlasnie mam do sprzedania 50d+17-55is i jeszcze70-200f4is
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12