Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Statyw+glowica tak okolo 1200pln
Autor Wiadomość
henryhill 
Uczestnik

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010   

zug napisał/a:
lisor napisał/a:
Sterujemy zestawem jedną ręka !

i właśnie tu może się pojawić problem ;)
biorąc pod uwagę szkło jakie henryhill, posiada domyślam się że potrzebuje zestawu do fot. ptaków jeśli tak to najlepszym rozwiązaniem będzie głowica typu gimball ;)
a druga sprawa to starać się ograniczać wagę zestawu, kto to później będzie targał :roll:

zug ale co sugerujesz ze ta HDV albo ta kulowa Gitzo to pod ptaki nie bardzo rere???

Reklama

lisor 
Uczestnik

... budżet mamy określony - 1200 zł. Połowa pójdzie na nogi klasy Manfrotto 055, druga powinna wystarczyć na głowicę HDV. Można skusić się na najtańszą wersję głowicy ,,gimbalowej,,Benro. Może starczy ?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

lisor napisał/a:
Można skusić się na najtańszą wersję głowicy ,,gimbalowej,,Benro. Może starczy ?

Bez przesady.... No chyba że bardzo chcesz...

zug
[Usunięty]

henryhill napisał/a:
zug ale co sugerujesz ze ta HDV albo ta kulowa Gitzo to pod ptaki nie bardzo rere???

ja nie mówię nie "rere" ;)
jeśli ja miałbym wybierać to pod uwagę brałbym głowicę kulową lub gimaball :P
lisor, pewnie widziałeś http://www.foto-ptaki.pl/...d=52&Itemid=101 tam jest trochę o sprzęcie ;)

henryhill 
Uczestnik

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010   

lisor napisał/a:
... budżet mamy określony - 1200 zł. Połowa pójdzie na nogi klasy Manfrotto 055, druga powinna wystarczyć na głowicę HDV. Można skusić się na najtańszą wersję głowicy ,,gimbalowej,,Benro. Może starczy ?

Nie no tak jak podalem w linku tutaj ta kulowa nie jest az taka droga...te 200-300pln dodatkowych kosztow jakos przelkne...wole miec cos porzadnego juz na pare lat...chodzi tylko o to jak sie ona ma do ptakow???
Zaczynacie mi robic nie zly metlik w glowie :grin: ale z checia jeszcze poslucham :wink:

zug
[Usunięty]

henryhill, tu masz jeszcze coś o tego typu głowicy http://www.foto-ptaki.pl/...=202&Itemid=101 ;)
i warto też zajrzeć na to forum http://www.fotoprzyroda.pl/ ;) tam dowiesz się co będzie najlepsze i do czego ;) od ludzi na podstawie ich własnych doświadczeń ;)

henryhill 
Uczestnik

zug napisał/a:
henryhill, tu masz jeszcze coś o tego typu głowicy http://www.foto-ptaki.pl/...=202&Itemid=101 ;)
i warto też zajrzeć na to forum http://www.fotoprzyroda.pl/ ;) tam dowiesz się co będzie najlepsze i do czego ;) od ludzi na podstawie ich własnych doświadczeń ;)

Hyhyhy za Wimberley narazie podziekuje :grin: ...rozumiem ze dobry sprzet to duzo ale wszystko w granicach rozsadku :wink: (troche za drogo jak dla mnie tym bardziej ze dopiero zdobywam jakies tam doswiadzczenie) Zostane z problemem wyboru HDV i Gitzo...
Musze to przemyslec i poczytac jeszcze(przynajmniej juz wiem w jakim kierunku sie kierowac :wink: ) Ale dzieki Ci bardzo za te linki :smile:

lisor 
Uczestnik

... zug.
Pewnie, że stronę foto-ptaki czytałem. Ja tam akurat rekomenduję własne rozwiązania i rozwiązania podglądnięte u niektórych zawodowców osobiście mi znanych. Niestety zawsze oceniamy subiektywnie .

henryhill 
Uczestnik

No i zakup dokonany, teraz tylko pozostalo czekac...wzialem 055xprob i kule Gitzo...mam nadzieje ze spelni to moje oczekiwania... Jak tylko przesylka dotrze opisze swoje pierwsze wrazenia :wink:
Dzieki Wam bardzo za pomoc i pozdro:)

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Szkoda, że nie skusiłeś się jeszcze na CXPRO, ale i tak myślę, że będziesz zadowolony...

henryhill 
Uczestnik

jaad75 napisał/a:
Szkoda, że nie skusiłeś się jeszcze na CXPRO, ale i tak myślę, że będziesz zadowolony...

Mam nadzieje :wink: Z tego co patrzylem to CXPRO jest tylko 1 kilo lzejszy a drozszy prawie dwukrotnie...jakos przezyje to kilo wiecej :wink: Poza tym to wiesz-nie tylko fotografia czlowiek zyje...teraz juz wiem ze to swiat niekonczacych sie wydatkow :mrgreen:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

henryhill napisał/a:
tylko 1 kilo lzejszy
Powiedziałbym, że w tym wypadku ten kilogram, to jest gigantyczna różnica i za to się płaci niestety... :smile:

zug
[Usunięty]

henryhill napisał/a:
tylko

ja dlatego "tylko" sprzedałem 055 :roll: ;)

henryhill 
Uczestnik

jaad75 napisał/a:
Powiedziałbym, że w tym wypadku ten kilogram, to jest gigantyczna różnica i za to się płaci niestety... :smile:

[ Dodano: Nie 25 Lip, 2010 22:54 ]
zug napisał/a:
ja dlatego "tylko" sprzedałem 055 :roll: ;)

oki, oki :smile: oboje macie racje, musicie jednak wiedziec ze nie mam nieograniczonego budzetu :wink: i tak troche nadciagnalem ponad to co zakladalem

Dzieki raz jeszcze za pomoc i pzdr :smile:

[ Dodano: Sro 28 Lip, 2010 22:59 ]
Wczoraj dotarla glowica, dzis statyw...dzis pierwsze proby w ogrodzie :smile: , powiem krotko- TAK TAK TAK-tego mi brakowalo...nie spodziewalem sie ze az tak moze to ulatwic prace...statyw jest naprawde stabilny, dzis nawet troche wialo ale wydaje sie ze nie robilo to na nim zadnego wrazenia(a przeciez mozna jeszcze dociazyc jakby co), glowica rowniez na duzy plus (ergonomia+waga) wszystko naprawde dziala sprawnie i latwe do opanowania nawet przez takiego laika jak ja :wink: . W sobote pierwszy plener (a tu jeszcze dwa dni) mam tylko nadzieje ze nie bedzie lalo

Pozdrawiam :smile:

Odpowiedz do tematu