Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A ja miałem Pentacona z szesnastoma listkami i niestety ani ostry nie był ani kolorów nie miał fajnych. Ale za to bokeh miał i tak najlepszy jak był w pełni otwarty, a wtedy ilość listków nie miała znaczenia…
Z definicji światło ze snoota nie jest wypełniające.
Rozumiem, że masz snooty i gridy na wszystkich lampach... Pisząc światło wypełniające miałem na myśli to, którym ustalasz poziom czerni w cieniach (fill light), a ono świeci szeroko zawsze (jeśli jest w użyciu).
hucpa napisał/a:
Z tym filtrem na lampę wbudowaną to fajnie, że takie są, ale nie będzie to działać z powodów podanych wyżej.
Lampa wbudowana omiata błyskiem w podczerwieni całą scenę, żeby to nie działało, musiałbyś mieć lampy pod wysokim sufitem (4 metry, to niespecjalnie wysoko - niewiele mniej mam w mieszkaniu), fotocelami skierowanymi w jego czerń i to akurat tak, by żaden błysk z dołu do nich nie dotarł... Może się tak oczywiście zdarzyć, ale trzeba się bardzo starać... Pomijam sensowność (małe możliwości wpływania na charakter światła) i wygodę całego rozwiązania (bo nie zakładam, że masz zmechanizowane rampy sterowane zdalnie)...
hucpa napisał/a:
- dobre radio w cenie nowej eLki he he
Możesz kupić znacznie taniej - dobre chińczyki (np. RF-602) kosztują kilkukrotnie mniej. Możesz nawet kupić chińczyki kompatybilne z systemem PW:
http://strobist.blogspot....emotes-are.html
hijax_pl napisał/a:
P.S.
Tak się zastanawiam po jakiego oferują wyzwalanie radiowe, czy to w postaci tanich wyzwalaczy czy też tych drogich - ze zdalnym ustawianiem parametrów lamp...
a tutaj:
http://www.phottix.com/find-store
cena niecałe 400 pelenów
jak będę miał czas to chcę tam podjechać,daleko nie mam a dobrze by było to wziąć do ręki,choć zbiera bardzo pozytywne komentarze
Wybrałem opcję z lutowanym kablem. Jest najtańsza - 100 razy tańsza ot Wizardów, potykanie mi nie straszne, daje pewne, lutowane połączenie i łatwość odpinania - dopinania lamp wedle potrzeby (przez wypięcie Jacka z lampy).
Kabelek PC zamówiony. Kolega z omomierzem umówiony.
Może zaczną błyskać wszystkie.
Czy się udało? Czy wystarczyło polutować kable i działało wszystko prawidłowo? Lampy się wzajemnie nie wzbudzały (nie błyskały) jedna od drugiej? Czy potrzebny był jakiś kawałek półprzewodnika na rozgałęzieniu (optotriak, dioda)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9