Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 14 Lut, 2008 Lustrzanka z kitem w cenie do 4 000zł?
Witam wszystkich.
Chciałbym kupić aparat z możliwością zmiany obiektywów, który wystarczy mi na kilka lat. Cena miałaby obejmować aparat z kitem. Będę używał go najczęściej do fotografowania szeroko pojętej przyrody - od owadów po ptaki (zdjęcia w ruchu), jak również widoków, w głównej mierze wody. Prosiłbym tez o ewentualne zestawienie odpowiednich obiektywów, żebym mógł sobie rozplanować roczne wydatki. Portrety, zdjęcia z imprez zdecydowanie rzadziej.
Obecnie mam Sony DSC-W50. Wiem, że na pewno potrzebuję stabilizacji obrazu, więcej niewiele.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, Piotrek.
//Zmieniono temat - goltar
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 14 Lut, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Ja tu widze nastepujace mozliwosci:
1. Sony A700+kit 18-70 = ok 4 tys
2. Canon 450+18-55 IS = 2749 (zostaje jeszcze troche na tele)
3. Nikon D80+ob. 18-70 lub 18-135 za 3500zl
4. Sony A300/350+kit 18-70 pewnie za jakies 3200-3500
Wiecej mi do glowy nie przychodzi. Canon 40D z jakimkolwiek obiektywem jest juz sporo drozszy niz napisales. Nikon D200 rowniez.
Swiadomie pominalem Olka, bo na tym systemie sie nie znam.
Ceny: cyfrowe.pl
Ostatnio zmieniony przez MC Czw 14 Lut, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Arku, ale tak mysle, ze skoro kolega chce potem dokupywac lepsze obiektywy, to moglby na poczatek troche lepsza puszke kupic niz ktorys z tych Olkow...
W tym systemie moze E3, ale to juz zdecydowanie drozej.
E510 jest na początek fajny. Na lepszą puszkę przyjdzie czas. Gdyby jeszcze wizjer miał lepszy...
W żadnym Twoim zestawie nie ma szkła, które nadawałoby się na szkło ostateczne. Olek 14-54 spokojnie do takich się zalicza. Ja wole szkła kupować raz a dobrze, a korpusy wymieniać co na przykład 3 lata.
No, ale np. kitowy obiektyw w A700 kosztuje 200zl, a to raczej niewiele... Skoro kolega chce troche pozniej inwestowac w szklo, to bedzie kwestia czasu az kupi Carla Zeissa lub cos podobnego
Kupić aparat za 4000 zł i do tego podłączać szkło za 200 zł.... dla mnie zero logiki. Dzisiaj koleżanka mająca 350D miała okazję na plenerku pobawić się moją szlarnią. Jak myślicie, woli kupić 5D czy np. 70-200/2.8 L? plus jakąś stałkę? Nadmienię tylko, że koleżanka posiada obecnie Sigmę 18-200. Ja jej jednoznaczne zdanie w tej kwestii już znam. Tyle porównania praktyki i teoretyzowania.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 14 Lut, 2008
no w sumie cokolwiek + 50/1.8 + 85/1.8 + 35/2 byłoby niczego sobie
Ten kit nie dorówna 14-54 Olympusa, ale jak na kita jest dobry. No i zostaje Ci 1500 zł na
jakieś dodatkowe szkiełko. Starczy na np. Sigmę 70-300 APO i jeszcze zostanie na karty pamięci.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 15 Lut, 2008
No to może tak:
Body - jakiekolwiek.
Szkło:
CZ 16-80
Nikkor 18-200VR albo 18-70 + 55-200VR albo 16-85VR jak się sprawdzi
Canon 18-55IS + 55-250IS
Pentax 18-55 + 55-200
No i Olek w dopelkicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12