Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
nie rozumiem jak mogłeś fotografować nie w galopie to bardziej były skoki przez przeszkody, bo może najazd na przeszkodę jest w stępie. przecież to logiczne że jeśli to były zawody to konie galopowły ewentualnie chwile kłusowały. gdzie tu logika.
Nie znam się na jeździectwie, a fotki robiłem okazjonalnie. Chodziło mi o to, że to nie były wyścigi a konkurs skoków na placu.
Witam,
mam pewien dylemat odnośnie tych 3 aparatów..
moje nastawienie jeast głównie na jakość zdjęć robionych nocą i turystycznie, czasem portetowe generalnie wszystko lubię pstrykać.. no i biorąc pod uwagę kwotę która dysponuję wytypowałem
Canon 500D
Nikon D5000
Nikon D90 (w ostateczności, gdyby różnica w JAKOŚCI zdjęć była znaczna)
i obiektyw 18-105mm VR..
byłem już zdecydowany na D5000 i w/w obiektyw ale wątpliwości zrodziły te dwa testy
http://optyczne.pl/102.9-...dsumowanie.html http://optyczne.pl/103.9-...dsumowanie.html
Chodzi o to, że zdjęcia w N D5000 są sporo gorszej jakości niż w C 500D, spójrzcie na te portrety które według mnie są naprawde słabiutkie u nikona albo zdjęcia nocne w których nie wiadomo które jest bardziej naturalne, czy to może być kwestia obiketywu?
A gdy sprawdzałem fotki z testów tego obiektywu z d200 (chyba) to byłem w szoku ich jakością.
Miał ktoś któryś z tych zestawów i mógłby napisać czy zdjęcia są lepsze/gorsze niż fotki z testów tych 2 aparatów.
Jezeli dobrałem zły watek to sorry, ale korzystałem z szukajki i ten wydał mi się najbardziej adekwatny.
Dodak, że ze specyfikacją obu apratów dokładnie sie zapoznałem i przy wyborze sugerowałem się jedynie jakoscią obrazu która w obu modelach nie jest identyczna.. i teraqz niewiem czy to kwestia obiektywu czy puszki.. generalnie testy pokazywały, ze minimalnie lepiej wypadał Nikon a fotki pokazują że Canon.
Pozdrawiam (wole najpierw się doradzić kogoś kto już miał te zestawy, niż póxniej żałować zakupu):)
Na fotkach z testów C 500d i N d5000, C wypadał lepiej chodź myślałem że wypdanie gorzej i teraz nie wiem czy moze miał lepszy obiektyw czy to zależy od body.. fotki z N wyszły jjakby wyblakłe w porównaniiu do C, brak ostrości.. i nie wiem czy N poprostu takie robi fotki czy jest to wina obiektywu.
a dało by się podczepić obiektyw z firmy Nikorr ten o którym pisałem do np Canona? Albo poczekać aż Nikon wprowadzi nowedl model i może D90 potanieje Bo póki co to równy tysiąc do przodu względem D5000. Canon 500d znichęcił mnie trochę ogólnym poziomem szumów na większych ISO, spora różnica.. no i zdjęcia miał trochę jaśniejsze ale to podejrzewam, że kwestia ustawień reszta identycznia coś tam z zakresem tonalnym jeszcze gorzej wypadł.
Wujek_Pstrykacz Widzę, że korzystasz z C 1000d także rozwazałem jego zakup, jak według Ciebie się sprawuje?
a dało by się podczepić obiektyw z firmy Nikorr ten o którym pisałem do np Canona? Albo poczekać aż Nikon wprowadzi nowedl model i może D90 potanieje Bo póki co to równy tysiąc do przodu względem D5000.
Lvcas, nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Ten tysiąc różnicy to nie wynika z lepszego obrazka, ale z ergonomii użytkowania. Takie same obrazki daje też D300, ale ten kosztuje jeszcze parę tysi więcej...
Lvcas, oglądasz JPGi generowane przez puszki na domyślnych ustawieniach (jeśli się mylę to niech mnie Arek wyprowadzi z błędu )
Dokładnie, na jednym wyświetlaczu LCD aparatu są kolory standard lub normal a na drugim Vivid i już może to wpływać na opinię obserwatora dokonującego zakupu aparatu. Trzeba patrzeć na porównywalnych ustawieniach JPG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10