Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kamyczek do ogrodka canona - niektore obiektywy niezaleznych producentow (zwlaszcza sigmy) sprawuja sie lepiej z nikonami, chodzi tu glownie o dzialanie AF. stad po czesci canoniarze czesciej wybieraja drogie szkla systemowe
Dla mnie bardzo fajna zaleta Nikona jest spojnosc puszek. Jak jestem na jakies robocie to nie ma dla mnie problemu zmieniac puszek d700 na d3x czy d300 i spowrotem. Z Canonem mialem nie tyle problemy co czulem dyskomfort. Teraz jest troche lepiej bo 7d i 1d sa nawet zblizone.
Na pewno poczekam co pokażą na targach , wiem że wchodząc w dany system to głównie szklarnia , body się zmieniają ale szklarnia zostaje na lata.
Widzę że po stornie N troszkę brakuje mi długich , wiem że jest świetny 200-400 ale nie stać mnie na obiektyw za 25k , z drugiej strony N kusi opcjami których brakuje w puszkach C .
[ Dodano: Wto 10 Sie, 2010 09:48 ]
Niestety nie mogłem już edytować posta , o tą Sigmę to rozumiem chodzi o tą
50-500 F4.5-6.3 APO DG OS HSM ?
Widziałem zdjęcia z niej z 7D i innych C i muszę powiedzieć że w stosunku do 150-500 produkuje naprawdę ładny obraz, więc i do N by się długi zoom znalazł
Jeszcze pytanie do użytkowników N , czy faktycznie tak się gumy odklejają na body i wybrzuszają na ob? ( 24-70 )
Do gadanie o gumach w Nikonie to jak dla mnie piep...rzenie w bambus. Komuś się tam odkleiło i zrobił larum. Kilku innym też i łatka została. Ja takiej odklejonej gumy na oczy jeszcze nie widziałem.
Nic mi się jeszcze nie odkleiło i nie wybrzuszyło.
kwestia czasu...
darekk napisał/a:
Pewnie to też zależy od intensywności używania i warunków w jakich używamy sprzęt.
kwestia użytkowania
MM napisał/a:
Do gadanie o gumach w Nikonie to jak dla mnie piep...rzenie w bambus. Komuś się tam odkleiło i zrobił larum. Kilku innym też i łatka została. Ja takiej odklejonej gumy na oczy jeszcze nie widziałem.
Na wyspach Bergamutach
Podobno jest kot w butach,
Widziano także osła,
Którego mrówka niosła,
Jest kura smograjka
Znosząca złote jajka,
Na dębach rosną jabłka
W gronostajowych czapkach.
ja sam znam trzech fotografów z reala + kilkunastu z forum !( a ilu ich jest naprawdę którzy przez te zafajdane gumy zmienili system... ?! Szlak ich trafiał jak mieli wysyłać aparat co 4 śluby(miesiąc), tym bardziej że się ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma" autentyczna sytuacja przy d700. I koło tyłka mi to lata, czy mi ktoś w to uwierzy czy nie
Byłem tydzień temu w FJ celem podpytania się i obmacania d700 -chciałbym kupić, wracając do tematu - i właśnie podczas rozmowy facet rozpakowywał 700-tkę która wróciła na gwarancji ze zmiany gum. Z tego co zauważyłem zakupiona w marcu br., więc to chyba dość powszechne zjawisko. Zresztą w serwisie sami się do tego przyznają, że jest to powszechna wada!, to rzeczywiście jest! Przypadków z gumami jest multum. To samo jest ze szkłami (chociaż solidny 17-55/2.8 odbiega od tego) inne np. 24-70 niby pro a też kwiczy. Rozmawiałem wczoraj z gościem telefonicznie, chciał się poradzić w sprawie Serwisu a po co ? wie ktoś ? ponieważ w d D700 się odkleja guma z prawej strony a w 24-70 zsuwa się z obiektywu. Wymiana co prawda na gwarancji za free ale ona już mu się skończyła więc.... $ $ $
No pewnie, że są d700 w których guma się trzyma. Znajomemu z forum który ma d700 a wygląda jak nówka razem z 24-70, wszystko w najlepszym wydaniu. I takich osób jest na pewno multi, więcej x więcej jak tych z gumowcami Problem w tym, ze ten problem występuję ( heh masło maślane) Zaczęło się od modelu d200 > d300 > d300s > d700 kto tam siedzi w kontroli jakość ? Ślepi ? Ja przez te gumy raczej wejdę w FF Canona. Szkoda, naprawdę fajny sprzęcik d700 + 24-70 ale żeby za taką kasę , taka wpadka ? Ludzie....
@Entu kup co uważasz, idź pomacaj co ci lepiej w łapie leży. Zacznij od szklarni.
I proszę nie odbierać mojego postu jako ataku na system N. Chciałem się tylko podzielić tym. Jakby nie te gumy to pewnie na 90 % miałbym d700
I proszę nie odbierać mojego postu jako ataku na system N
Oczywiście
Ja osobiście Toyoty też w życiu nie kupię (tyle kasy a się zacina pedał gazu ) a także laptopów kilku poważanych firm (te wybuchające akumulatory)
P.S.
Mój D700 jak na razie kupy się trzyma.. Tyle kasy a jednak .. fajne foty robi.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 16 Sie, 2010
marcus777 napisał/a:
ja sam znam trzech fotografów z reala + kilkunastu z forum !( a ilu ich jest naprawdę którzy przez te zafajdane gumy zmienili system... ?! Szlak ich trafiał jak mieli wysyłać aparat co 4 śluby(miesiąc), tym bardziej że się ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma" autentyczna sytuacja przy d700. I koło tyłka mi to lata, czy mi ktoś w to uwierzy czy nie
no i co z tego, że się odklejają - bierzesz cyjanopan typu G i przyklejasz - to nie żaden konkurs piękności......... to nie czekoladki, ze trzeba mieć ładnie zapakowane, dla typa co zarabia na fotografii takie body po okresie użytkowania i tak nie będzie do odsprzedania za jakąś wielką kasę w stosunku do ceny zakupu.
Co za profi wysyła swoje body jak na nim zarabia do serwisu z powodu odklejających się gum (oczywiście wiem, że to niestety prawda -bo widziałem te wpisy)?
Dla mnie to "gumka od kaleson " a nie facet, tym bardziej znając profesjonalizm serwisu nikona w Polsce.
marcus777, tak na marginesie w swoich obu canonach przykleiłem sobie gumy sam i nie wiem jak dwie lewe ręce trzeba mieć, żeby nie dać rady
hijax_pl napisał/a:
także laptopów kilku poważanych firm (te wybuchające akumulatory)
hijax_pl, ale z tego co się orientuje te baterie produkowała jedna firma, która niedawno zajęła się produkcją lustrzanek
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi , co do odklejających się gum to pytałem ponieważ jest dużo narzekania na to na "zagramanicznych" forach i tyle.
Co do systemu to jeżeli potwierdzą się plotki co do Photokiny to wybiorę... C ze względu na szklarnię , jest tutaj po prostu więcej opcji dostępnych w lepszych niestety cenach niż N i większy rynek wtórny , i tak za 2-3 lata zapewne będą inne body zupełnie niż teraz ale szkła zostaną .
Pozdrawiam wszystkich bez względu na przynależność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9