Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No cóż, setki tysięcy użytkowników przetestowało to mocowanie i sie okazało, że optyczni sie mylili, no ale optyczni nie mogą tej bzdury sugerującej, że aparaty się zaczną rozpadać po kilku miesiącach, napisanej w "teście", usunąć z sieci, z sobie tylko znanych powodów.
Widać zależy im , żeby tego paszkwila utrzymywać przy życiu, żeby kilku fanatyków Canona ku swojej własnej chorej satysfakcji mogło linkować tą bzdurę po internecie. Dlaczego chorej, bo gdy w Canonach ujawni się sie jakąś wadę nieważne czy prawdziwą czy urojoną to musiałbym być chorym żeby jako uzytkownik Sony ją rozgłaszać i linkować po internecie. Skoro nie używam w tej chwili systemu canona to nic on mnie nie interesuje,, stąd moich postów nie widać w wątkach z Canonem w temacie a jeżeli to nigdy nie są to wątki dyskredytujące ten zresztą niezły sprzęt.
Jeżeli natomiast jest Sony w temacie wątku to od razu sie zlatuje kilku Canonofili, żeby wypowiedzieć swoje ekspercką opinię. W efekcie jest odzew ze strony Soniarzy i moderator chcąc nie chce zamyka wątek dotyczący Sony. W ten sposób Canoniarze zamykaja wątki dotyczące Sony.
W dodatku, ta agresywna forpoczta Canona, ewidentnie z zaangażowaniem godnym lepszej sprawy reaguje ze zdziwieniem na odzew właścicieli Soniaków. "Patrzcie jacy Ci Soniarze są czuli na punkcie tego szajsu Sony a, że to szajs to wiem bo Optyczni tu napisali, że sie w Alfach zaraz mocowanie rozpadnie patrz link...
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich Canoniarzy zabierających głos, i w sumie chyba nie więcej niż 1 - 2 % użytkowników lustrzanek Canona w ogóle, ale jest to 1% które robi najwiecej szumu w wątkach Sony.
W tym samym teście Optyczni porównują kompletnie rozmyte/niewyostrzone pliki (uzyskane z Rawów) z Soniaka z wyostrzonymi znacznie bardziej (też z RAWów) plikami innych producentów. I co z tego, że z rawów skoro wyostrzenie jest zupełnie inne.
Dla tych użytkowników canona sugerujących , że po 12 miesiacach użytkowania alfy bedzie katastrofa bo ci sie mocowanie zluzuje i odpadnie, taka informacja:
Sony proponuje program przedłuzania gwarancji na lustrzanki za dopłatą 119 zeta masz gwarancję przedłuzoną do 3 lat a przedłuzyć sobie możesz nawet po 11 miesiacach użytkowania.
http://www.cyfrowe.pl/apa...--do-3-lat.html
Wiekszość osób po 11 miesiacach jednak tego nie robi bo nie widzi powodu i to jest różnica pomiedzy tymi którzy użytkuja takie aparaty a tymi których wiedza na temat tych aparatów pochodzi tylko z optyczne.pl.
Nie wiem ile takie przedłużenie gwarancji na lustrzanki do 3 lat, kosztuje u Canona, ale bardzo chetnie sie dowiem....???? chetnie też porównam przedłużenie gwarancji u Canona do 5 lat bo w Sony kosztuje coś koło 300 zeta.
Gwarancja obejmuje także działanie stabilizacji w puszce więc jeżeli co 5 lat kupisz sobie nowa puszkę z programem ochrony 5 lat to przez 20 lat masz czynną gwarancję zarówno na puszkę jak i stabilizację wszystkich posiadanych obiektywów. W dodatku każda kolejna stabilizacja bedzie prawdopodobnie nowszej generacji.
A powiedzcie mi ile lat gwarancji daje Canon na stabilizacje w obiektywach Canona zainstalowaną w portretowych stałkach canona, sigmy czy tamrona albo w stałkach makro... i czy Canon upgraduje harwerowo tą stabilizację we wszystkich obiektywach po 5 -10 -15 - 20 latach latach bo zdecydowana wiekszość nową puszkę kupuje Sony co 2 , 3 - góra 5 latach wraz znową stabilizacją
Z firm Canon , Nikon, Sony to NIE Sony pierwsze wprowadziło LV i filmiki w lustrzankach, które wielu fanatyków Canona tak krytykuje, nazywając to marketingowym chwytem, gadżetem i bełkotem. Sony LV wprowadziło ostatnie z tych trzech firm a filmików nie wprowadziło do dnia dzisiajszego. Tak więc jeżeli te elementy to bełkot ( z czym się nie zgadzam) to wróćcie z krucjaty do swoich wątków o waszym sprzęcie i tam u siebie róbcie wojny domowe z marketingowym bełkotem w tle jako głównym zarzutem.
Oczywiście ten mój post też możecie wyciąć, udowadniając tym samym swoją postawę wobec faktów, których optyczne są obserwatorem, aktywnym uczestnikiem a czasami inicjatorem (patrz wasze błędne sugestie/prognozy na temat mocowania). Posta sobie jak zwykle skopiowałem. Wasze testy są tylko na tyle wiarygodne jak wiarygodna jest wasza bezstronna postawa zarówno w samych testach jak i w stosunku do wszystkich uczestników forum.
CatStevens111, masz dużo racji, ale mi by się nie chciało pisać tylu zdań, które tylko ugruntują u tych 2% Canonierów przekonanie że Sony to szajs, im mocniej bronisz swojego stanowiska tym bardziej jesteś uważany za fanatyka, czasem lepiej odpuścić.
Skorzystałem z przedłużenia gwarancji do trzech lat na moją A700, te 119 zł przy cenie aparatu to pikuś, ale jest to kwota trochę wysoka dla tych co kupili A200 za 777 zl ( najniższa cena jaką odnotowałem za samo body).
Skorzystałem z przedłużenia gwarancji do trzech lat na moją A700, te 119 zł przy cenie aparatu to pikuś, ale jest to kwota trochę wysoka dla tych co kupili A200 za 777 zl
A żeby mieć na A900 5 lat gwarancji to też wystarczy dołożyć te 3 stówy, bo to sie wydaje zbyt piekne, żeby mogło być prawdziwe
Może i te 119 zł to drogo jak kupują lustrzankę za 777 zł ale gdyby porównywalną puszkę do A200 kupili za 2 x tyle z Canona, Nikona czy kogokolwiek i do tego dokupili program trzyletniej ochrony za 119 zł to też taniej mieć nie będą, ani puszki ani tego programu ochrony bo to ciagle 119 zł .
A propos ile kosztuje rozszerzenie gwarancji na puszki canona do 3 i 5 lat dla tych najtańszych Canonów, bo chyba taniej nie jest niz u Sony?
Po tygodniu wszedlem na forum i juz mi sie chce smiac. Oczywiscie wraca kwestia "plastikowego" bagnetu w alfetkach przypominana przez uzytkownikow tych aparatow
Ktos kiedys napisal:
"nie dyskutuj z ***, bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem"* nie mam tu na mysli nikogo konkretnego, a powyzszy cytat nie ma na celu obrazic nikogo, a jedynie ilustrowac pewna prawde
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 16 Sie, 2009
MC, mam dokładnie tak samo, dwóch spamerów sobie wyjedzie na wakacje (z tego, co widzę, to komor też, czyli nawet trzech ) i już wszyscy się biją i kłócą ^^
Czy metalowy bagnet z modelu A700 da się zamontować do A200? Czy ktoś z forumowiczów badał to zagadnienie?. Zapytałem o to serwis C.S.I. Foto i Video jednak powiedzieli że nie udzielają tego typu informacji.
Nie wiem czy tego typu części sony ma zunifikowane (wymiary i sposób zamocowania w korpusie te same), ale jeżeli tak to może można by zastąpić kompozytowe łapy metalowymi z A700.
Obawiam się jednak, że jeżeli nawet będzie pasował to pewnie cena będzie zaporowa lub też serwis nie będzie chciał sprzedać takiej części.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9