Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 21 Sie, 2010 Czerwony pixel - reklamować?
Witam. Mam Canona 50D. Podsyłam zdjęcie na którym wczoraj zobaczyłem czerwony pixel (plamka), i chyba to wypalony pixel. Jest widoczny między dolnymi kołami wozu (przepraszam za to zdjęcie).
O ile na normalnych zdjęciach tego nie widać to na czarnym tle zaczynam tego automatycznie szukać i mnie drażni.
Gwarancja to obejmuje?
Sprawdzałem na wcześniejszych zdjęciach i raczej tego nie było. Gwarancje mam do lutego przyszłego roku.
nie podesle go na razie bo cudem nie zalącza pliku
sami, nie widzę jak to wygląda, ale z tego co piszesz wynika, że masz jeden gorący piksel. To tyle co nic i nie jest to podstawą do naprawy gwarancyjnej.
sami, zrób darka na ISO1600 i czasie 1s, bo tak zaleca producent. Jeśli będzie coś widać - serwis w okresie gwarancji zmapuje Ci ten piksel za darmo. Po gwarancji nie wiem jak to wygląda, ale pewnie będą za to chcieli jakieś dziwne pieniądze.
robiłem darka ISO 1600 i czas 1,1s i było widać ten czerwony pixel. Na dłuższych czasach było już ich znacznie więcej. Już sam nie wiem czy to szumi matryca czy jak.
Na czasie ISO 1600 i 1/60 i 1/30 nic nie było widać. Sprawdzałem zdjęcia w programie Dead Pixel Test i dopiero na czasie 1,1s znajdował Hot Pixele.
I co najgorsze nie moge wlepić nigdzie zdjęć abyście mogli to ocenić...
robiłem darka ISO 1600 i czas 1,1s i było widać ten czerwony pixel.
Jak ty ustawiles taki czas?
Mowisz ze na 1/30s go nie ma, a na zdjeciach widzisz. Skoro procedura przewiduje 1s to zrob na 1s i sprawdzi czy jest. Jak jest to zadzwon do servisu i bedziesz wiedzial ile Cie to kosztuje.
Jak bedziesz musial za to zaplacic to mysle ze nawet jak go bedzie widac na mniejszych czasach to Ci to zrobia.
czas ustawiłem tak jak pozwalał aparat, M - chyba co 1/3 expozycji, 1600 ISO.
Aparat mam na gwarancji wiec o kase sie nie boję tylko pytanie czy to jest normalna sprawa i podlega korekcie w serwisie.
Miałem już naprawianą kamere i aparat na Żytniej w warszawie. Nie wiem czemu ale nigdy sie nie dodzwoniłem ale na e-mail odpisują. Myślę że wyślę tego dark'a i poczekam na opinię.
A co do tego 1,1 czy też 1''1 to już sam nie wiem, Zobacze dziś jeszcze bo czasów większych niż 1/50 nie używałem aż do momentu gdy zachciało mi się perseidy łapać... no i złapałem czerwone obiekty.
Dzięki za porady!
[ Dodano: Czw 26 Sie, 2010 17:39 ]
jeszcze jedno pytanie. Będę wysyłał sprzęt na Żytnią do serwisu. Prosili o dowód zakupu i kartę gwarancyjną.
Czy dowód zakupu musi być orginał ? Czy wystarczy ksero.
dzieki
[ Dodano: Pią 27 Sie, 2010 08:23 ]
wystarczy kopia zakupu, a karta gwarancyjna w orginale. Dostałem od nich odpowiedz na maila.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10