Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Znalazłem Wasze forum, ponieważ w przyszłym miesiącu wybieram się z przyszłą żoną na wakacje i chciałbym je jakoś utrwalić. Także aparat będzie niezbędny. Prosiłbym Was o pomoc w wyborze. Cena jaką bym chciał wydać to max 3 tys złotych. Ale za to bym chciał by aparat nagrywał filmy tzw. high speed czyli te z większą ilością kl/s tzw. zwolnione Chyba wiecie o co mi chodzi. Bardzo bym prosił Was o pomoc. Mój wcześniejszy aparat do takich wakacji się nie nadaje tj. Pentagram Photon 484... Kupiłem go dawno i już jest wysłużony. Teraz bym chciał jakąś dobrą lustrzankę. Kwestia czy kupować też osobno body i obiektyw? I jeszcze fajną opcją by była możliwość robienia zdjęć pod wodą Wiem, że może dużo wymagam ale za pomoc naprawdę będę wdzięczny i moja żonka
Z góry dziękuję Wam i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam!
Nie udało mi się doczytać czy Sony posiada patent na high speed w filmowaniu, ale wygląda na to, że Canon 550D tak:
http://www.canon.pl/For_H...l_SLR/EOS_550D/
(akapit 'nagrywanie filmów w fullHD') - o ile 50/60 k/sek. Ci wystarczy.
W podanym budżecie zmieścisz Canona 550D z kitowym obiektywem 18-55IS. Nie jest to złe połączenie, ale słyszałem o lepszych (korpus za 2500 zł i obiektyw za 300 zł - te proporcje powinny być bardziej wyrównane). Nie mniej na początek może być. Możesz też rozważyć podniesienie budżetu na obiektyw.
K@MiL [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Sie, 2010
Dziękuję Baku, za odpowiedź.
Co do nurkowania znalazłem na Allegro coś takiego do nurkowania ale pewien bym na to nie był
Ten futerał do nurkowania wygląda słabo... Odwiedziłem stronę aquapaka i zdjęcia którymi się tam chwalili nie były najlepsze. Pewnie to zawsze lepsze niż nic, ale wygląda na to, że taki futerał możesz sobie dokupić osobno, więc jego obecność w zestawie nie powinna decydować o zakupie.
K@MiL, od razu celujesz w półkę z lustrzankami. Może się okazać, że zaawansowany kompakt jest tym czego Ci trzeba (i drugi kompakcik do zdjęć podwodnych).
Jeśli zostało już postanowione że to ma być lustrzanka, to pamiętaj że trzeba zapłacić pewną cenę za jakość zdjęć i możliwość swobodnej wymiany optyki. I nie mam tu tylko na myśli rachunku w sklepie.
K@MiL [Usunięty]
Na pewno lustrzanka, miałem kompakta i oczekuję teraz czegoś więcej. Możesz podać o jakie "rachunki" chodzi?
Przede wszystkim lustrzanka jest większa i cięższa niż kompakt. Do tego należy dodać obiektywy. Kompakt załatwia wszystko jednym obiektywem; do lustrzanki najlepiej kupować dedykowane obiektywy (makro, portret, tele, UWA, etc.), bo all-in-one nie sprawdza się tu najlepiej. Kupując lustrzankę marzymy o świetnej jakości zdjęć - ok, ale żeby poczuć różnicę trzeba na obiektywy wydać też sporo pieniędzy. Zakup korpusu z obiektywem kitowym to czasem koniec, a czasem początek zakupów. Jeśli początek, to wartość korpusu z czasem stanie się niewielkim ułamkiem całości.
K@MiL [Usunięty]
No to z tym się liczę Wiadomo początkowo chciałbym jeden/dwa obiektywy, a później dokupować kolejne w miarę moich potrzeb. Dlatego każda pomoc przy wyborze aparatu i obiektywu będzie dla mnie bezcenna Dlatego na początek proszę o aparat + obiektyw na wakacje, taki pod krajobrazy, wiadomo jakie zdjęcia robimy na wakacjach
Jeżeli zrezygnujesz z filmów high-speed do głosu może dojść także Nikon. Warto zwrócić uwagę na D90. Jest to co prawda sprzęt już nie pierwszej młodości, ale nadal godny zainteresowania, zwłaszcza w połączeniu z obiektywem 18-105VR.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10