Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Sro 23 Lip, 2008
NIKON D60 TEST
Autor Wiadomość
tkosiada 
Rozmowny

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008   NIKON D60 TEST

pojawil sie test nikona D60 w sieci
http://www.fotografuj.pl/.../page/1#content
ciekaw jestem czy wyniki się powielą po teście w optyczne.pl szczeglnie jesli chodzi o szumy przy wyzszych ISO :razz:

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008   

Wątpię, żeby Optycznym chciało się ten model testować. No bo jak testować samą :wink: trzepaczkę

Arek 
Redaktor

Nic dodać nic ująć :)

tkosiada 
Rozmowny

nie dziwię się :lol:
natomiast nie ukrywam że czekam na spostrzeżenia i uwagi na temat 450D :wink:
szczególnie w kwestii szumów na wyższych czułościach
pozdrawiam

Zygmunt 
Bywalec

Jeśli chodzi o szumy w 450d, to obawiam się, że mogą być gorsze niż w 350d (8 vs 12mpix), choć nikon d300 pokazał, że da się zrobić matrycę o szumach np. 30d przy 12mpix.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008   

Zygmunt napisał/a:
Jeśli chodzi o szumy w 450d, to obawiam się, że mogą być gorsze niż w 350d (8 vs 12mpix), choć nikon d300 pokazał, że da się zrobić matrycę o szumach np. 30d przy 12mpix.

Pentax/Samsung pokazali, że można zrobić taką matrycę nawet przy 14.6MP... A gdyby tak zostali przy 12MP, albo nawet przy 10MP... Mam cichą nadzieję, że pracują nad taką matrycą również...

aap 
Uczestnik

MM napisał/a:
No bo jak testować samą trzepaczkę

Właśnie przeczytałem test na fotografuj.pl (tkosiada - dzięki za link) i wydaje się, że d80 to nie tylko trzepaczka ale też np. nowy procesor. Tu już jest co porównywać z poprzednikiem.
Druga sprawa : zaciekawiła mnie opcja dalmierza w formie linijki. Może to być fajne, tylko że jak dla mnie dużo ważniejsza/przydatniejsza jest informacja o ekspozycji. Mam nadzieje, że można przełączyć aparat w "normalne" potwierdzenie ostrzenia kropką.

Skoro jednak, jak sądzę z wypowiedzi użykowników: Arka i MM (którzy jak mniemam mają tu trochę do powiedzenia) na test na optyczne nie mam co liczyć, to czekam tylko kiedy uda mi się dostać d60 w swoje łapki i dokładnie oblukać :twisted:

[ Dodano: Pon 18 Lut, 2008 ]
d60 :razz:

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

nie był bym takim entuzjastą. D60 to obok d40, który pozostanie na rynku, to nadal sprzęt enetery level i tu faktycznie nie ma co oczekiwać fajerwerków. Ciekawszym modelem i najbardziej wyczekiwanym jest następac D80 - D90. Myślę że tutaj Nikon musi coś pokazać ciekawego.

aap 
Uczestnik

Wysłany: Sro 20 Lut, 2008   

"D-SLR dla początkujących" to ogromny fragment rynku lustrzanek (co wyczuło np. Sony wypuszczając aż 3 modele w tym segmencie) i także, a może nawet przede wszystkim w nim można oczekiwać ciekawych nowych rozwiązań (może poza FF).
Przykład - właśnie "odkurzacz" z d60 prawdopodobnie pojawi się w d90, dalej - funkcja odwracania wyświetlacza do pionu, czujnik przyłożenia oka do wizjera (w EOS 400d - celownika :lol: ).
S zastosowało LView już w średnim modelu "najniższej półki" - A300. A700 tego - ciekawego konstrukcyjnie rozwiązania nie posiada (ale tu się mogę mylić odnośnie intencji. Mogło tak być, że tego nie wsadzili bo z pryzmatem może po prostu nie gada)

Lustrzanki "bardzo" amatorskie bywają swoistym poligonem doświadczalnym. Przykład - czyszczenie matrycy w C zastosowano w 400d, N od d40 rozpoczął przechodzenie na silniki w obiektywach (tzn miał oczywiście wcześniej obiektywy z silnikiem, ale dopiero d40 "zmusiło" użytkownika do kupowania takiego obiektywu. W tym sensie było to poletko doświadczalne - rynek łyknął d40 i teraz d60 też silnika nie ma.

To wszystko nie zmienia faktu, że fajnie by było, gdyby d90 rzucił na kolana i podniósł poprzeczkę.

MC 

aap, az sie dziwie. W Nikosiu D90 odwracanie wyswietlacza do pionu to ma byc nowosc? Kurcze, wiem ze to szczegol, ale nawet A100 takie cos mialo...
Poza tym ten D60 to moim zdaniem troche nieszczesliwy numerek. Moze D40xx?

aap 
Uczestnik

A100 miało, ale d40 nie miało :razz:
A poważniej : w tej klasie marketing to Podstawa przez duże P, a bajerek którego nie było w poprzednim modelu to dobry motyw, żeby sprzedać coś nowego.

Jeszcze lepiej d40xxx :mrgreen:

MC 

Wysłany: Czw 21 Lut, 2008   

aap napisał/a:
A100 miało, ale d40 nie miało :razz:
A poważniej : w tej klasie marketing to Podstawa przez duże P, a bajerek którego nie było w poprzednim modelu to dobry motyw, żeby sprzedać coś nowego.

Jeszcze lepiej d40xxx :mrgreen:

No tak, swieta racja, ale ponoc tylko Siony tak robi :lol:
Przydaje sie tak odwrocenie, ulatwia fotografowanie w pionie, bo od razu widac co i jak. A mam wrazenie, ze wsadzic cos takiego do puszki to podobnie jak odkurzacz-kwestia checi.

powiedzmyzefoto 
Początkujący

W tym teście autor pisze o tym że w tym modelu jak i w D40x nie ma mozliwości podpięcia gripa. Hmm ale jednak są w sprzedaży gripy do D40x, więc czy te dane są nieaktualne czy sprzedawane gripy nie działają po podpięciu (w co wątpię...).

mavierk 
never knows best

sprzedawane gripy działają jak pilocik - nie można wcisnąć migawki do połowy :)

PRzynajmniej z tego, co wyczytałem ;)

powiedzmyzefoto 
Początkujący

hmm nie bardzo rozumiem, czyli można tylko wyzwolić migawke tak? więc co z ostrością?:) jak w tym wypadku się ją nastawia?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi