Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 Chyba filtr ale nie jestem pewiem
Witam wszystkich forumowiczów!
Pożyczyłem od kumpla ostatnio aparat Canon powershot s5 is i zgubiłem prawdopodobnie filtr.. Że się na tym nie znam to pokaże na zdjęciu czego brakuje a wy podpowiecie gdzie mogę mu to odkupić. Jeśli temat w niewłaściwym dziale to proszę o przeniesienie.
opcja 1 : brakuje takiego pierścienia, który jest na gwincie na którym montuje się tulejkę osłonną lub konwertery.
nie wiem gdzie można to kupić.
opcja 2 : brakuje dekielka
w każdym sklepie foto zamiennik / oryginał trudno powiedzieć
tak można
tulejka tak zwana, poszukaj czegoś takiego na allegro [pasują też z innych modeli s3is s2is]
tylko to nie jest dokładnie takie coś jak to co zgubiłeś.
w allegro coś takiego występuje jako zestaw ochronny.
[ Dodano: Nie 17 Lut, 2008 ]
Smola napisał/a:
A moze przyznaj sie i zapytaj go co to bylo ?
Bo wiesz dekielek, a dekielek ; filtr, a filtr to roznica...jest ryzyko ze kupisz mu jakies gowno, a jest prawdobodobnym ze mial cos firmowego.
eee Smola to nie chodzi o filtr ani o dekielek, tylko o taki pierścień który ewentualnie sobie ściągasz kiedy np nakręcasz tulejkę ochronną; przyjrzałem się jak to jest na s3is mojej pani.
niestety pierścień ten jest raczej nieosiągalny. Szukaj w serwisach aukcyjnych, może ktoś sprzedaje części z uszkodzonego aparatu (pasuje od s1, s2, s3 chociaż trochę inaczej wyglądają).
Ewentualnie serwis canona, np.www.e-csi.pl
tulejka to tulejka, a pierścień to pierścień; jeżeli kolega nie będzie miał nic przeciwko temu [tulejce] kup mu ją - tulejka daje pare rzeczy, funkcjonalnie jako osłona przeciw słoneczna, a także jako osłona wysuwającego się tubusa obiektywu, chroni go przed fizycznymi uszkodzeniami, warto też do takiej tulejki od razu dokupić np filtr UV który dodatkowo ochroni obiektyw przed zanieczyszczeniami pyłkami kurzem etc. oraz poprawi troszkę zdjęcia filtrując promienie uv.
Myślę że ten pierścień jest nie do kupienia, poza orginalnym serwisem canon'a [co też może być problemem].
na przyszłość sprzętu foto się nie pożycza, zawsze mi powtarzano.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13