Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
przesiadka na popularny FF
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010   

Baku napisał/a:
Cytat:
Jednak są ludzie, którzy z różnych względów lubią się bawić w postprocesie

A także są ludzie, dla których jest to zło konieczne. Dostrzeż także i drugą stronę barykady.
To Ci, którzy dawniej myśleli, że rola fotografa kończy się wraz z oddaniem rolki filmu do labu... Generalnie, śmieszny gatunek i nie warto się nimi zajmować... :razz:

Reklama

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Widzisz coś złego w tym, że zdjęcie wychodzi dobre (czy może raczej satysfakcjonujące) prosto "z puszki" i jedyne co trzeba zrobić to "wywołać" RAWa z lekkim wyostrzeniem?
Lub nawet wprost - o zgrozo! - zadowolić się jpegiem?

jaad75 
Klub Pierdzieli

Widzę wśród takich ludzi zazwyczaj ocean ignorancji, a tę uważam za "coś złego"...

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Trudno, walcz dalej z wiatrakami... Obyś nie poległ...

Adam.B 
Początkujący
Adam.B

Szum!! Mam coś idealnego dla Ciebie!!

Pentax! Pełna klatka.
No i pełen lans !!
Do tego 50tka f/1.2

http://cgi.ebay.co.uk/Pen...=item2a094b78b5

maput 
Optyczny

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010   

Adam.B, broń boże.. Jakby szum został Pentaxiarzem, to byłaby tragedia. On i tak jest zazwyczaj zacietrzewiony i trudno go zrozumieć, a jakby jeszcze zaczął przejawiać cechy typowe dla miłośnika tej marki to byłaby porażka. W końcu co drugi miłośnik Pentaxa to fanatyk ;)

lotofag 
Optyczny

maput napisał/a:
W końcu co drugi miłośnik Pentaxa to fanatyk ;)

Uważaj, bo taki jeden z drugim mogą czaić się za rogiem... :o :shock:

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Widzę wśród takich ludzi zazwyczaj ocean ignorancji, a tę uważam za "coś złego"...

i tak samo ma na Ciebie patrzeć zapalony miłośnik motoryzacji, audiofil czy jakiś inny znawca mody.
Bo np. mógłby twierdzić, że jesteś totalnym ignorantem gdyż w tym sezonie tak sie nie dobiera skarpetek do spodni/butów Jak Ty to zrobiłeś, czy w sposób nie przyzwoity używasz miedzi beztlenowej zamiast czegoś lepszego ....what ever
Moim zdaniem nawet jak się robi "ludziki z kasztanów" i jest to pasja na całe życie, nie powinno się wymagać od innych podobnego do swojego fanatycznego podejścia. Są tacy którzy robiac "ludziki z kasztanów" relaksują się w długie wieczory zimowe :razz: :wink: i nic więcej.

Ja dość często jestem ubawiony, jak wyrastają wątki pokroju "po co raw, mogę zrobić z jotpegiem tyle samo co z rawem" -oczywiście zakładany przez tych którzy zarabiają na fotografii.

jaad75 
Klub Pierdzieli

maput napisał/a:
Adam.B, broń boże.. Jakby szum został Pentaxiarzem, to byłaby tragedia. On i tak jest zazwyczaj zacietrzewiony i trudno go zrozumieć, a jakby jeszcze zaczął przejawiać cechy typowe dla miłośnika tej marki to byłaby porażka. W końcu co drugi miłośnik Pentaxa to fanatyk ;)
Ale szum do tej pory używał właśnie Pentaksa... :roll:

[ Dodano: Czw 09 Wrz, 2010 11:46 ]
kozidron napisał/a:
i tak samo ma na Ciebie patrzeć zapalony miłośnik motoryzacji, audiofil czy jakiś inny znawca mody.
Tyle, że ja nie upieram się, że robiąc chip tuning, osiągnę to samo, co wymieniając kilka kluczowych elementów silnika...

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Nikt nie mówi o osiąganiu tego samego. Jednemu wystarczy jak mu tłumik mruczy, a drugiemu i silnika odrzutowego będzie mało... I jeden i drugi w swym mniemaniu zrobił tuning.

szum
[Usunięty]

By lepiej mnie zrozumiec,uzje cytatu ktory mowi o mnie prawde, slowa jaad75:
maput napisał/a:
Adam.B, broń boże.. Jakby szum został Pentaxiarzem, to byłaby tragedia. On i tak jest zazwyczaj zacietrzewiony i trudno go zrozumieć, a jakby jeszcze zaczął przejawiać cechy typowe dla miłośnika tej marki to byłaby porażka. W końcu co drugi miłośnik Pentaxa to fanatyk
Ale szum do tej pory używał właśnie Pentaksa...

maput 
Optyczny

a to się przyznaję do wtopy.. to pewnie przez to, że nie rozumiałem co szum pisze ;)

Adam.B 
Początkujący
Adam.B

Ale przynajmniej napisałeś dobrze, bo z tego co czytam to szum jest na swój sposób fanatykiem ;p

Cytat:
Ja dość często jestem ubawiony, jak wyrastają wątki pokroju "po co raw, mogę zrobić z jotpegiem tyle samo co z rawem" -oczywiście zakładany przez tych którzy zarabiają na fotografii.

Ale tekst !! Haha :)

kozidron
[Usunięty]

Adam.B napisał/a:
Ale tekst !! Haha :)

od momentu jak się zarejestrowałeś na tym forumie było, parę takich wątków, jeden się nawet nazywał jakoś "awanturka o rawa" czy coś w ten deseń.
Jakbyś czytał komenty pod artykułami to wyłowiłbyś jeszcze parę lepszych "gigantów" twierdzących, że raw służy właściwie do "panowania nad wb".

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Cytat:
oczywiście zakładany przez tych którzy zarabiają na fotografii.

Najśmieszniejsze jest to, że oglądając różne portfolia fotografów (ślubnych) można dojść do wniosku, że na zdjęciach zarabiać może robić każdy - i nie ma to nic wspólnego z talentem :)

Odpowiedz do tematu