Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

----- R E K L A M A -----

Previous topic «» Next topic
Canon 70-200 4L IS do portretow?
Author Message
MartinF
Bywalec

Posted:    Canon 70-200 4L IS do portretów? [ !!! ]

Tak myślę sobie czy kupować np. dwie stałki 85 i 135 czy jeszcze może 100 do róznego zakresu portetu, czy może lepiej nabyc tą L, o dziwo ma ona wg testów niemieckich i amerykańskich rewelacyjną rozdzielczość zarówno w cenntrum jak i brzegach, no i do tego mamy fajnego zooma na wypady na miasto, co wy na to, ma ktoś to szkiełko, ciekaw jestem opinii?

MM
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Posted:     [ !!! ]

Szkło jest wyśmienite, ale pełnej klatce. Na niepełnej matrycy traci sporo swojej uniwersalności przez cropa. Jednak te 112 milimetrów na dole to często za dużo. Portrety... sami zobaczycie :wink:

koraf
Optyczny
Koraf

Nie mogę porównać z 70-200/4 ( bo nie mam) ale mogę się odnieść do jaśniejszej wersji 70-200/2.8 L IS , która jest wręcz stworzona do zdjęć portretowych w studio i na zewnątrz oddając bardzo ładnie kolor skóry oraz ma piękny bokeh , szczególnie na pełnej klatce.
Jako obiektyw streetphoto też znakomicie się nadaje ...

mavierk
never knows best

no to 50-135/2.8 na apsc pasuje :) 75-202,5/2.8

koraf
Optyczny
Koraf

A co poza tym pasuje ?

mavierk
never knows best

noz kurde... to nie problem znalesc obiektyw z zakresu 50-135 z swiatlem 2.8 -_-

masz jeszcze:
Olympus 35-100/2
Sigma 50-150/2.8
Pentax 50-135/2.8 do pentaxa..

i takie tam.. google nie bola

koraf
Optyczny
Koraf

I pewnie wiele innych obiektywów ze światłem 2.8 pasuje :razz: ale co konkretnie je wyróżnia w zastosowaniu do zdjęć portretowych ? Czyżbyś tyloma robił zdjęcia ? i możesz na ich temat coś powiedzieć ? Wyszukiwarka Google pewnie ,że nie boli ale może jakieś konkrety oprócz samej nazwy obiektywu :lol: , myślę ,że przez wszystkich byłyby mile widziane :mrgreen:

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: