Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Masz na myśli używany 5D, czy nowy 5D Mk II ?
Co Ci nie leży w D300, że masz niedosyt, i takie rozterki ?
Pamiętasz, mam nadzieję, że AF w 5D jest gorszy niż w D300 ?
Zapytać zawsze warto,natomiast czynnie nie fotografowałem Canonem kilka dobrych lat.Doświadczenie tylko z Nikonami.Czy coś można zyskać na takiej zamianie ?
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 12:57 ]
Chodzi mi o 5D mk1,wiem że AF jest wolniejszy,natomiast interesuje mnie jakość obrazu pod względem plastyki .Oglądając na necie porównania z obu puszek wydaje się że obraz z Canona jest bardziej przyjemny dla oka
Zapytać zawsze warto,natomiast czynnie nie fotografowałem Canonem kilka dobrych lat.Doświadczenie tylko z Nikonami.Czy coś można zyskać na takiej zamianie ?
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 12:57 ]
Chodzi mi o 5D mk1,wiem że AF jest wolniejszy,natomiast interesuje mnie jakość obrazu pod względem plastyki .Oglądając na necie porównania z obu puszek wydaje się że obraz z Canona jest bardziej przyjemny dla oka
Tez mi profesjonalista, ktory nie wie, ze kolor to kwestia obrobki RAW-a. Kto powazny sugeruje sie przezutymi jpegami?
Nawet nie wiecie jak wielu zawodowych ślubniaków robi tylko w jpg i kolory z aparatu są dla nich bardzo ważne. To w większości "nowi" męczą RAW-y, stary wyjadacz najczęściej ma tak dość tych zdjęć ślubnych, że praktycznie tych zdjęć nie obrabia Ja sam robię RAW-y i tak naprawdę reporterką ślubną zajmuję się sporadycznie (bo mam inne zajęcia), ale jak mam usiąść przed kompem i zająć się obróbką ślubniaków to zaczynam odczuwać mdłości... Radochę mam tylko z plenerów bo tam jest czas i możliwości na pomysły. Odpalam wtedy nawet PS-a Do reszty LR wystarcza w zupełności.
Bo cały myk polega na tym aby dojść do takiego poziomu obsługi aby w takim LR praktycznie nic już nie korygować (to znaczy wszystko poustawiać na korpusie) za wyjątkiem powiedzmy WB.
Bo cały myk polega na tym aby dojść do takiego poziomu obsługi aby w takim LR praktycznie nic już nie korygować (to znaczy wszystko poustawiać na korpusie) za wyjątkiem powiedzmy WB.
Słyszałem, że LR nie zaczytuje danych o ustawieniach zrobionych w aparacie, więc jak chcesz to zrobić?
Mam ten sam, mój ulubiony profil kolorystyczny wgrany w LR i w D700 też (jako preset użytkownika)- więc ani mnie ziębi ani parzy to, że LR nie czyta - bo nie musi
Mam ten sam, mój ulubiony profil kolorystyczny wgrany w LR i w D700 też
Nie powiesz mi chyba, że wszystkie fotki załatwiasz na jednym ulubionym profilu. A jeśli masz ich kilka to i tak musisz pamiętać na którym, jakie zdjęcie robiłeś.
Ja np. dodatkowo włączam, lub świadomie wyłączam korekte winiety dla szkła i w ten sposób mam 'gotowca' w PC do wywałania. Sam profil kolorystyczny Ci tego nie załatwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9