Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Nie 19 Wrz, 2010
Canon sx210 czy Panasonic TZ10 potrzbna pomoc
Autor Wiadomość
rfa85 
Nowy

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010   Canon sx210 czy Panasonic TZ10 potrzbna pomoc

Witam, nie jestem profes. ale interesują mnie ostre i pełne żywych kolorów zdjęcia. Aparat głównie byłby używany do robienia zdjęć rodzinie i życia codziennego, lecz gdy będzie klimat interesuje mnie dobry zoom. Jestem uczulony na ciemne lub niewyraźne zdjęcia robione w domu, jak w temacie mam na oku dwa typy kompaktów. Górował SX ale po przeczytaniu paru testów znów mam mieszane uczucia, prosiłbym kogoś kto się zna o mądre rady z góry dziękuje.

Reklama

wielbicielxx 
Rozmowny

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010   

W dobrych warunkach oswietleniowych kazdy z wymienionych aparatow da zadowalajacy efekt. Jesli chce natomiast miec dobre zdjecia w pomieszczeniu szukaj aparatow z jasniejszym objektywem przynajmniej f2.8. Bardzo czesto tez na ostrosc zdjec wplywa krotnosc zoomu im wiekszy jego zakres gorsza jakosc zdjec- z czegos trzeba zrezygnowac przy wyborze. Mialem TZ7 i wiem ze w pomieszczeniach zdjecia wychodzily gorsze i bardziej ziarniste niz lumixsem z lini FX

rfa85 
Nowy

Wysłany: Czw 16 Wrz, 2010   

trochę się rozejrzałem i tak :
Canon 2.8
Panasonic 3.3

za wiele mi to nie mówi chociaż TZ ma wyższe czyli fotki jaśniejsze :) no i tez znalazłem ze SX ma manualnie sterowana ostrość tez wydaje mi się użyteczne... ale z drugiej strony czy w danej chwili na fotkę będzie czas na " szperanie " w opcjach :/

Jeszcze jedno zauważyłem ze Panasonic ma rożne oznaczeni chodzi mi DCM-TZ10EP i dochodzą literki " A,R,S,T " wydaje mi się ze to są oznaczenia koloru ale ...

I dalej nie wiem SX stylistycznie by wygrał u mnie , ale jeśli TZ ma jaśniejszy obiektyw i różnice będą zauważalne to trzeba się przestawić.

Ps. Jeśli ma ktoś amatorskie fotki robione chociaż jednym z tych kompaktów i chce się nimi podzielić bardzo byłbym wdzięczny, myślę ze to by mi dużo pomogło. rfa85@o2.pl :neutral:

ok. jeśli to miało by być kosztem zoom to mogę jeszcze brać pod uwagę DCM-FX700 nie jestem pewny ale kieruje się ilością pix. lubie żywe i wyraźnie fotki. No i jeśli może jak ktoś czytał moje " wypociny " :lol: to mi podpowie co mi będzie odpowiadać m/więcej do 1400

Martin___ 
Rozmowny

rfa85 napisał/a:
trochę się rozejrzałem i tak :
Canon 2.8
Panasonic 3.3

za wiele mi to nie mówi chociaż TZ ma wyższe czyli fotki jaśniejsze :)

Wręcz przeciwnie.

wielbicielxx 
Rozmowny

http://www.optyczne.pl/index.php?slownik=85

http://www.optyczne.pl/108-s%C5%82ownik-ISO.html

to teoretycznie moze pomoze.

Osobiscie bym wzial lumixsa ale nie TZ10 tylko TZ7 praktycznie zadnej roznicy a jakosc zdjec lepsza nie przesadzili w nim z pixselami. I jest tanszy niz TZ10.

rfa85 
Nowy

oki dzięki wielkie za pomoc, kompakcik zamówiony
zamykam temat :grin:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi