Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sb-900 to jest 100% profesjonalna najlepsza lampa jaką możesz podłączyć do nikona.
No bardziej profi jak na razie nie ma
Adam.B napisał/a:
A jeżeli chciałabyś robić też pionowe kadry z odbiciem światła od sufitu, to jest na to proste rozwiązanie. Kabelek off-shoe do tej lampy. Wtedy trzymasz lampę w ręce i możesz ja skierować gdzie i jak chcesz a ponadto nadal działa TLL.
To chyba prostsze jest jednak obrócenie palnika
Adam.B napisał/a:
Jeszcze nie spotkałem sie z sytuacja kiedy lampa nie miałaby wystarczajaco mocy do oświetlenia zdjęcia.
A gdzie używasz lampy? W małych zamkniętych pomieszczeniach tylko?
jaad75, wiem.. niedopisanie, niedopatrzenie i w ogóle
To tzw. "pomroczność jasna" (za wikipedia - pozorna zborność ruchowa występująca przy jakościowym zaburzeniu świadomości. Może występować jako część zespołu zamroczeniowego)
Wysłany: Pon 04 Paź, 2010 jest jeszcze jeden model lamp Nikona
Niedawno spotkałem się z nie wspominanym modelem lampy - Nikon SB-700.
Co możecie powiedzieć na jej temat? Gdzie wogóle mógłbym znaleźć jakieś parametry techniczne, tak żebym mógł sobie porównać np 3 modele: SB-700, SB-800 i SB-900?
Przyznam, że SB-900 każdy chwali ale narazie mnie na nią nie stać
SB-700 to nowa wersja SB-600. Taka słabsza wersja SB-900.Z fajnych rzeczy - to ma wyciągnięte na obudowę przełączniki kształtu błysku i trybu pracy. To fajne rozwiązanie , dzięki któremu nie trzeba biegać po menu lampy.
Barthez2010 napisał/a:
Gdzie wogóle mógłbym znaleźć jakieś parametry techniczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9