Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sob 02 Paź, 2010
olympus
Autor Wiadomość
zabunga 
Nowy

Wysłany: Sob 02 Paź, 2010   olympus

podobaja mi sie olypmusy.myslalam nad kupnem e-620 i 420,a jakiego wy byscie mogli polecic?najlepiej nie mniej niz 10 mpix.a moze znacie lustrzanki ktore sa o wiele lepsze od olypmusow?zaznaczam ze gorna granica ceny to ok.2 tysiecy.bardzo prosze o rade! :)

Reklama

kubek 
Początkujący

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010   

Jeśli chcesz kupić Olympusa to z tych dwóch bierz e-620, jednak zastanów się ponieważ ten system powoli upada i czy bardziej racjonalny nie będzie zakup aparatu jakiegoś popularniejszego i cały czas rozwijającego się systemu jak Canon czy Nikon

kozidron
[Usunięty]

kubek napisał/a:
Jeśli chcesz kupić Olympusa to z tych dwóch bierz e-620, jednak zastanów się ponieważ ten system powoli upada i czy bardziej racjonalny nie będzie zakup aparatu jakiegoś popularniejszego i cały czas rozwijającego się systemu jak Canon czy Nikon

kubek, ktoś chce wydać 2k a ty go straszysz, ze system upada, no ręce opadają.
kubek, prędzej Ci włosy wypadną niż zabraknie akcesoriów do olka.

Dla amatora olek w dual kicie to świetny wybór, jak wystarczy kasy brałbym e620 + 14-42+40-150 jak nie to e450+ te dwa szkła. Wybór aparatu na poziomie entry level to troche jak konkurs piekności i jeżeli

zabunga napisał/a:
podobaja mi sie olypmusy.

to dlaczego nie.

zentaurus 
Rozmowny

Też tak uważam jak Kożidron. Olki to fajne i niedrogie aparaty, świetnie jakościowo wykonane o jakości obrazu porównywalnej z konkurencją, w zupełności wystarczającej do swietnych zdjęć amatorskich i nie tylko. Polecam E-620 bowiem ten korpus ma lepszy AF i wbudowaną stabilizację obrazu. Dodatkowym atutem wyboru Olympusa są tzw. plotki o końcu systemu i związane z tym możliwe spadki cen dodatkowego wyposażenia.

P_M_ 
Maniak

Olympus moze jeszcze ni upada, ale rynek traci napewno. Natomiast zapewnienia ich managerow to sobie miedzy bajki mozna wlozyc, bo niby co mieliby mowic?
Same olki sa rzeczywiscie swietnie wykonane, ale strasznie niewygodne. Wole wynalazki konkurencji. Nawet (tfu! - i ja to pisze?!) sony.
W tej cenie nie ma znaczenia firma, bo jakosc bedzie podobna.
Kup uzywany d5000 (1500zl) z uzywanym 18-70 (450-500zl) i bedzie super.

kubek 
Początkujący

kozidron, może rzeczywiście trochę przasadziłem jednak czy w myśląc o rozwijaniu aparatu (obiektywy, lampy itd.) bądż późniejszej wymianie korpusu system jak nikon nie jest lepszym rozwiązaniem?

kozidron
[Usunięty]

kubek napisał/a:
kozidron, może rzeczywiście trochę przasadziłem jednak czy w myśląc o rozwijaniu aparatu (obiektywy, lampy itd.) bądż późniejszej wymianie korpusu system jak nikon nie jest lepszym rozwiązaniem?

a pewnie, że tak, od razu D3s po co się pieścić albo lepiej- h3d nie ma co się amatorowi ładować w półśrodki :razz:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 04 Paź, 2010   

Niewygoda Olympusa to kwestia gustu/przyzwyczajenia. Ja nie mam kłopotów.
Upadek systemu... Jak to brzmi. Normalnie żelazną kurtynę będziemy na złom wywozić :smile: Wcale bym sobie tym głowy teraz nie zajmował.
Warto brać e-620 dla lepszego AF. AF to nigdy nie był mocny punkt Olympusa, dlatego jeśli jest choćby ciut lepszy niż w 420 to warto dołożyć...

Groni 
Rozmowny

Ciekaw jestem czy sami byście się władowali w ten system wiedząc to co wiecie.
Bo ja mam wątpliwości.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Nie mierz każdego swoją miarą. Istnieją osoby, które wyposażone w korpus i dwa obiektywy kitowe będą szczęśliwe z tym sprzętem przez najbliższych pięć lat. A Olympus zapewni i dobrze wykonane body i przyzwoite optycznie oraz mechanicznie obiektywy. A wszystko to taniej niż każda inna firma.

Groni 
Rozmowny

Tą miara wyboru jest wiedza,informacja.
Ty sam (jak każdy) dokonujesz takiego "pomiaru" i na jego podstawie polecasz (lub sam dokonujesz wyboru) aby ktoś zaryzykował własne pieniądze.
Ja tylko mam wątpliwości czy zrobiłbyś to dziś z własnymi.
To wszystko.

Luke_S 
Maniak

Groni napisał/a:

Nigdy więcej.

kozidron
[Usunięty]

Groni napisał/a:
Bo ja mam wątpliwości.

Groni a rozróżniasz amatora, który raz wyda 2K i najwyżej wymieni swój zestaw tak jak telewizor czy pralkę za 3 lata- od takiego, który zamierza oddać nerkę :wink: , żeby kupić upragnione stałeczki ?

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Groni napisał/a:
Tą miara wyboru jest wiedza,informacja.
Ty sam (jak każdy) dokonujesz takiego "pomiaru" i na jego podstawie polecasz (lub sam dokonujesz wyboru) aby ktoś zaryzykował własne pieniądze.
Ja tylko mam wątpliwości czy zrobiłbyś to dziś z własnymi.
To wszystko.
Tragizujesz. Kupno body i dwóch szkieł, to żadne "władowanie się w system", a zdjęcia można tym śmiało robić i niektórzy nie wyjdą nigdy poza ten zestaw. Do tego, od takich jak Wy spanikowanych uciekinierów, będzie pojawiać się sporo tańszych, znakomitych obiektywów na rynku wtórnym, co chcącym się rozwijać zapewni możliwości na długie lata i za stosunkowo niewielkie pieniądze.

Groni 
Rozmowny

Wiecie co jest pozbawione ryzyka?
Kompakty.
To tutaj kupujesz,a za pare lat nowy.
Zapomnieliście o tym segmencie skierowanym właśnie do amatora ,który ma odrobinę pieniążków i chce robić zdjęcia bez zbytnich zabiegów i kombinatoryki.

Odpowiedz do tematu