Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiecie co jest pozbawione ryzyka?
Kompakty.
To tutaj kupujesz,a za pare lat nowy.
Zapomnieliście o tym segmencie skierowanym właśnie do amatora ,który ma odrobinę pieniążków i chce robić zdjęcia bez zbytnich zabiegów i kombinatoryki.
Mój pierwszy cyfrowy aparat z 2001 roku był właśnie kompaktem - gdybym kupował go w Polsce, musiałbym zapłacić za niego wtedy ponad 4.5 tys zł, teraz nawet nie wiem, czy udałoby mi się go sprzedać za jakąkolwiek kwotę, mimo, że zdjęcia wciąż robi... Czym wobec tego jest "inwestycja" w dualkit Olympusa? Niektóre kompakty nadal są znacznie droższe niż taki zestaw...
Podajesz dość dziwny argument starzenia się technologii....no idąc tą droga to nic nie warto kupowac. ba! żenić się nie warto
Lustrzanki otwierają możliwości, po to sa konstruowane z całym osprzętem.
A ten dodatkowy osprzęt,i możliwość wyboru oznacza dodatkowe koszty.
Raczej ktoś kto świadomie wybiera ten segment nie zatrzymuje się na korpusie z jednym obiektywem do wszystkiego, bo szkoda tych możliwości nie wykorzystać.
Dobry kompakt jest uniwersalny i spełnia zdecydowaną większość niewygórowanych wymagań, gdyby było inaczej to nie byłoby tak wielkiego rynku z takim bogactwem modeli.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Paź, 2010
Groni napisał/a:
Raczej ktoś kto świadomie wybiera ten segment nie zatrzymuje się na korpusie z jednym obiektywem do wszystkiego, bo szkoda tych możliwości nie wykorzystać.
Groni, ty najzwyczajniej nie wiesz o czym mówisz/ piszesz/ napisałeś ....
Ja zadnych konkretnych danych nie mam ale wydaje mi się, że 90% posiadaczy entry level kończy na zestawie kitowym, to że przesiadujesz na forumie wśród zapalonych amatorów/pół profi i ostatnio na tym forumie coraz rzadziej profi to nie znaczy, że to grupa reprezentatywna dla całego społeczeństwa.
Większość amatorów nie wychodzi nawet poza jeden obiektyw w zestawie robiąc zdjęcia na wycieczce, teraz nie wypada biegać po plaży z małpką od tego są zestawy entry level.
Podajesz dość dziwny argument starzenia się technologii....no idąc tą droga to nic nie warto kupowac.
Wręcz przeciwnie - nie ma co z "inwestycji" w dualkit robić wielkiego halo... Kosztuje taniej niż dobrej klasy kompakt, a daje spore możliwości i szanse szybszego rozwoju. Dodatkowo, pozwala rozwijać zainteresowania bardziej ukierunkowane niż typowy kompakt...
Groni napisał/a:
ba! żenić się nie warto
A to niewątpliwie fakt, chyba, że bierzesz pod uwagę odpisy podatkowe...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Paź, 2010
Groni napisał/a:
:wink: ba! żenić się nie warto
Groni,
jakoś to przeoczyłem, no i bardzo przepraszam jednak część Twojej wypowiedzi trzyma się kupy
kozidron
No tak, skoro mówisz że to jest teraz "trendy"...
Tego akurat nie wziąłem pod uwagę.
A co do tego rzekomego rozwoju to warto jednak spojrzeć co ma w tej materii do zaoferowania firma na dziś i w realnej przyszłości.
No nie tryzma się kupy bo jak Jaad zauwazył chodzi tez o kwestie podatków o kórej zapomniałem.
I tu nas Islam wyprzedza cywilizacyjnie, bo nei dosc że większe odpisy to i ...tak dalej
Wprawdzie odbiegam od tematu ale to też może być jakiś "dual kit" z możliwościami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11