Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Eee tam, Apple sobie poradzi - będą promować jakieś tam iPhoto Editor Pro i wielu użytkowników Maca będzie się zarzekało, że to znacznie lepszy, a do tego cudownie intuicyjny program...
wielu użytkowników Maca będzie się zarzekało, że to znacznie lepszy, a do tego cudownie intuicyjny program...
Ale to ci nieliczni, co kupili maka dla szpanu. Natomiast profesjonaliści, którzy wybrali Mac OS ze wględu na jego zalety w porównaniu do mizerii Windy (a jak wiemy wszyscy bez wyjątku profesjonalni graficy, fotograficy i fotografowie posługują się wyłącznie sprzętem Apple ) będą mieli kłopot, jak aplikacje Adobe zaczną wychodzić na maka z opóźnieniem albo z obciętymi funkcjonalnościami.
A tak na poważnie, na dowcip polegający na zabiciu makowych wersji softu Adobe, to sobie obydwaj panowie Billowie na 100% nie pozwolą, skoro nawet sam Microsoft robi ciągle z powodzeniem makowe wersje MS Office. Ale kłopoty mniejszego kalibru mogą być.
Wolałbym, żeby Apple kupiło sobie Adobe. Pewnie Stefan zabiliby Flasha, ale co tam…
Jest Aperture. Coś na kształt lub nawet konkurencję dla Lightrooma.
No - i wielu znanych mi makówkarzy twierdzi, że jest lepszy, a przyparci do muru, bronią się, że rzekoma lepszość polega na tym, że jest bardziej intuicyjny...
No - i wielu znanych mi makówkarzy twierdzi, że jest lepszy, a przyparci do muru, bronią się, że rzekoma lepszość polega na tym, że jest bardziej intuicyjny...
Ma parę fajniejszych narzędzi - fakt. Ale jakoś mi do gustu nie przypadł - mam LR
rzekoma lepszość polega na tym, że jest bardziej intuicyjny
Nie wiem co nieintuicyjnego może być w LR, jeśli do tego porównują. To już prędzej wyszukane GUI od Aperture może nieco przytłoczyć. Mnie nieco przytłacza.
Swoją drogą to nawet nie wiem co tam aktualnie Apple pakuje w roli wywoływarki RAW-ów i jak się to ma do ACR-a chociażby. Jakiś czas temu robiłem sobie porównanie wołarek RAW na paru trialach (Bibble 5, Aperture v2, Capture1 v5, DPP v3.6, LR2 i LR3 beta) i w sumie różnice przy moich plikach były niewielkie, jeśli chodzi o wyciąganie z przepaleń i podobne ekstrema. Ale kolory sporo się różniły.
Wychodzi na to, że może mu się udać zabić bez przejmowania Adobe. Jakoś powoli zaczynają się różne strony webowe przestawiać na HTML5...
tak trochę na siłę, na zasadzie hip hip hura html5!
w sytuacjach gdzie flash sprawdza się lepiej.
Poza tym w3c wystosowało ostatnio obwieszczenie
że html5 jest jeszcze w fazie testowej i badawczej
jako standard, żeby chłopcy trochę przystopowali,
może wynikać ten dziki szał z tego ze zakładając firmę
w kilka osób uzywanie flasha znacznie podwyższa koszty
a html-a można pisać w notatniku..
W3c przez producentów przeglądarek nie jest do końca
respektowane, ale tylko dzięki nim to wszystko jakoś
razem się trzyma i trzeba pisać tylko wyjątki a nie cały
kod pod każdą z przeglądarek inny.
Połaczenie nikomu nie wyszłoby na dobre, konkurentem
flasha jest silverlight, co prawda silverlight jest bardzo rzadko
uzywany ale zespół flasha czuje że ktoś im depcze po piętach
dlatego idą do przodu, nawet z wersji 10 na wersję 10.1 fp
przyspieszył o kilkadziesiąt %, następnym krokiem ma być
pełna sprzętowa akceleracja grafiki a nie tylko video przez fp
więc nikt już nie będzie mógł się doczepić do wydajności flasha.
Poza tym obie firmy są na tyle duże że mam poważne wątpliwości
co do zgody na takie połączenie przez odpowiednie urzędy w USA.
tylko oddani fani.. ja raz na jakis czas to instaluje zeby zobaczyc jak to się rozwija,
mysle ze wiekszosc reaguje podobnie jak ty Jednak możliwości ma to takie jak flash
do tego bardzo łatwo zintegrować to z systemem MS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13