Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 11 Paź, 2010 Promocja w MM - Canon EOS 550D
Witam serdecznie!
Zamierzam kupić właściwie już na dniach (jak najszybciej) pierwszą w moim życiu lustrzankę cyfrową. Jestem również całkowitym amatorem i dopiero co zaczynam swoją przygodę z fotografią i tak profesjonalnym sprzętem, dlatego zdecydowałem się napisać tutaj. Mam nadzieję, że znajdą się osoby, które zechciałyby mi pomóc w doborze odpowiedniego dla mnie sprzętu i z chęcią posłużyłyby dobrą radą. Mam na oku Canona EOS 550D (http://www.mediamarkt.pl/upload/934/Segregator10-7_kopia.jpg) w promocyjnej ofercie MM za 2699,- (matryca CMOS 18 Mpix, obiektyw 18-55 SS, Live View). Błagam, pomóżcie ;-)!
Convi, ty masz w promocyjnej za 2699 a ja przed chwilą zmieniłem u siebie cenę po promocji na 2799 (po promocji! ), odpuść MM i poszukaj w dobrym sklepie internetowym.
Najlepiej samo body + np. Sigma 17-70
ty masz w promocyjnej za 2699 a ja przed chwilą zmieniłem u siebie cenę po promocji na 2799
I jaki stąd wniosek? To nadal 100 zł. różnicy.
edmun napisał/a:
odpuść MM i poszukaj w dobrym sklepie internetowym.
W dobrym sklepie internetowym sam korpus kosztuje ok. 2600 zł.
Jeżeli więc za 100 zł. więcej Convi może mieć też obiektyw 18-55 IS, to uważam, że warto kupić taki zestaw.
Convi, zestaw, który wybrałeś składa się z maksymalnego modelu XXXD Canona i minimalnego, akceptowalnego na początek jakościowo obiektywu, którym zrobisz zdjęcia dużo lepsze niż kompaktem. Myślę, że o to Ci chodzi więc jeśli tylko tyle chcesz przeznaczyć na zakup to jest to dobry wybór.
Nauki będziesz miał sporo jeśli jesteś poczatkujący, a jak się podciągniesz i załapiesz bakcyla, to dokupisz kolejne, lepsze obiektywy. W każdym razie z takim zestawem krzywda się nie dzieje. Zdawać sobie tylko musisz, że obiektyw nie jest zbyt wysokich lotów, choć sporo lepszy od modelu bez stabilizacji, czyli bez IS w opisie.
wciąż przypominam że jest to cena "po promocji". w promocji był jeszcze tańszy niż w MM, więc jeśli się chce - to można taniej wyhaczyć
Natomiast na necie można za 2700 też spokojnie z kitem znaleźć.
Akurat tutaj mamy 1 zł różnicy
Jak tam ktokolwiek chcę. Choć ostatnio dziwią mnie teksty sprzedawców że nie opłaca się brać 550D i lepiej wziąć 500D (co osobiście uważam za drobną przesadę).
Szanowny autorze tematu. Jeśli masz ochotę na najnowszą mocno napakowaną megapikselami puszkę, to bierz śmiało. Dla początkującego amatora to nawet fajny sprzęt na start
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010
Convi napisał/a:
estem również całkowitym amatorem i dopiero co zaczynam swoją przygodę z fotografią i tak profesjonalnym sprzętem, dlatego zdecydowałem się napisać tutaj.
w istocie, sprzęt wysoce profesjonalny.
Convi napisał/a:
18-55 SS, Live View). Błagam, pomóżcie !
Zapytam tylko co oznacza ten skrót na końcu oznaczenie kita "SS" ?
Convi, bierz, kupuj, ciesz się kadrami, skoro forum utwierdziło Cię w podjęciu decyzji.
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 12 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Jak zawsze w życiu...
Ale na usprawiedliwienie swojego toku myślowego przedstawię go w zarysie:
500D = napakowana matryca
Sigma 17-70 = uniwersalnie w każdym calu, ale bez spektakularnych rewelacji
Tamron 17-50 = bardzo ostry, choć kapryśny AF w połączeniu z Canonami - trzeba dobierać
i mi wyszło:
500D + dobierany Tamron 17-50 = niezłe światełko, znakomita ostrość = dobra propozycja...
Sigma 17-70 = uniwersalnie w każdym calu, ale bez spektakularnych rewelacji
A focił tą nowszą wersją?
Poza tym już stara 17-70 była nader przyzwoita, tyle że ciemniejsza/bez stałego światła. Jeśli to jest priorytetem to oczywiście raczej Tamron, ale Sigma na pewno nie ma się czego wstydzić.
Ach, nie... Wcale nie powiedziałem że Sigma ma się czegokolwiek wstydzić
Tylko po prostu wiem co potrafi Tamron i najczęściej jest tak, że optycznie jest (był) lepszy od Sigmy w niemal wszystkich przypadkach. Całą resztą (wykonanie, AF, serwis, wyposażenie, współpraca z body) Sigma ma lepsza. Akurat ostatnie premiery Sigmy (zwłaszcza EXy) pokazały, że i ta firma potrafi robić świetne optycznie szkła. Choć, niestety, dość drogie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11