Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Długi obiektyw dla Soniaka
Autor Wiadomość
PW 
Początkujący

Wysłany: Nie 10 Paź, 2010   Długi obiektyw dla Soniaka

Witam,

niedawno sprzedałem mojego (Sonego 75-300 :oops: ) i planuję kupić coś na jego miejsce. Do wydania mam 3000zł poważnie zastanawiam się nad Sigmą 70-200 II MACRO, lecz z testów wynika, że nie jest ona zadowalająco ostra. Wiem, że do soniaka za taką kasę nie ma za dużo obiektywów tej klasy do wyboru, ale cóż... Co focę? przyrodę, ludzi, trochę sportu, samoloty.

Pozdrawiam

Reklama

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wysłany: Nie 10 Paź, 2010   

wybór z tego co pamiętam jest taki: sigmacz 70200, tamron 70200, minolta 70200ssm, minolta 80200HS, sony 70300G (ciemne!)

teraz tylko znaleźć odpowiedni obiektyw w dobrej cenie :D
nie wiem czy minoltę ssm się uda... nie śledzę tak dokładnie cen. zajrzyj na kkm, jeżeli akceptujesz używki to teraz jest wystawionych kilka szkieł z listy.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Samoloty w Sony i obiektyw do 3000 zł? No to ktoś ma pecha bo Sony to nie jest tania firma jak chce się coś lepszego. Zostają tylko używki, zresztą 200mm do samolotów to troszkę mało a 70-300G swoje kosztuje.

PW 
Początkujący

ghost napisał/a:
wybór z tego co pamiętam jest taki: sigmacz 70200, tamron 70200, minolta 70200ssm, minolta 80200HS, sony 70300G (ciemne!)

teraz tylko znaleźć odpowiedni obiektyw w dobrej cenie :D
nie wiem czy minoltę ssm się uda... nie śledzę tak dokładnie cen. zajrzyj na kkm, jeżeli akceptujesz używki to teraz jest wystawionych kilka szkieł z listy.

Która z tych dwusetek jest najlepsza?

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

ssm. soniacz 70200 to to samo. ale cena będzie wysoka.

PW 
Początkujący

Wysłany: Czw 14 Paź, 2010   

Samoloty przeboleję. Czyli wychodzi na to, że nic porządnego w tym zakresie ogniskowych nie dostanę? Bo minolta jest już praktycznie niedostępna. Wcześniej myślałem także o Sigmie 120-400, ale stwierdziłem, że taki jasny zoomik bardziej się przyda.

moronica 

Pomogła: 106 razy

od 4k zaczyna sie sigma 100-300 f/4, moze udaloby sie dostac uzywke za mniej. trzeba korzystac poki czas bo jak wyjdzie stabilizowana wersja to az strach myslec, ile bedzie kosztowac, bo ostatnio sigma niezle ceny srubuje ;)

RB 

PW napisał/a:
Samoloty przeboleję. Czyli wychodzi na to, że nic porządnego w tym zakresie ogniskowych nie dostanę? Bo minolta jest już praktycznie niedostępna. Wcześniej myślałem także o Sigmie 120-400, ale stwierdziłem, że taki jasny zoomik bardziej się przyda.

70-200/2.8 systemowe nigdzie tanie nie jest.
Do wyboru w okolicach 3 tysięcy masz Tamrona i Sigmę. Każdy ma coś za uszami, niestety...

Odpowiedz do tematu