Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 Jaką kupić 10x50 czy nikon ?
Witam mam nadzieję że dobrze trafiłem od jakiegoś czasu szukam sobie lornetki no i po przeczytaniu kilku nastu testów które mi nic nie mówią ponieważ wartości w testach i określenia są mi obce ponieważ nie jestem fachowcem ani znawca tej dziedziny ja tylko chcę sobie popatrzeć na przyrodę może czasami na księżyc ale głównie widoki i przyroda.
No i po moich poszukiwaniach sprzętu do 300zł bo taki mam budżet wybrałem Nikon Action-VII-10x50-CF.
No i teraz moje pytanie czy to jest dobry wybór czy w tej cenie można dostać coś lepszego ? Z tego co czytałem to można by było są jakieś tam inne sprzęty ale niestety ich powtarzalność w sensie parametrów nie jest identyczna i na 10 jest jeden dobra wiec takie ryzyko to nie dla mnie.
Wiedz czekam na opinie ludzi co się na tym znają bo na wielu stronach polecają to forum wiedzy myślę że dobrze trafiłem i czekam na wasze opinie
Podobne. W codziennym użyciu trudno będzie zobaczyć różnicę. Zauważalnie lepszy będzie Nikon Action EX, ale on jest droższy. Moim zdaniem warto dopłacić, ale tak przekracza Twój budżet, to spokojnie możesz został przy Action VII.
Wysłany: Sro 24 Lut, 2010
Nikon to dobry wybór. Ewentualnie można się zastanawiać czy na pewno to powiększenie ale chyba jesteś zdecydowany. 10x50 to uniwersalne rozwiązanie o dobrym potencjale. Przyznam, że w wędrówkach wolę 8x40 przede wszystkim ze względu na mniejsze gabaryty i masę.
Witam.
W chwili kiedy sam biegałem od sklepu do sklepu za lornetkami miałem możliwość porównania kilku z nich / no i muszę przyznaĆ , że dzieki temu forum dużo wiedzy liznałem /.
Jeśli masz na Nikona action to w podobnej cenie dostaniesz Delta Optical silver 10*50.
Silver jest porównywalny do Nikona EX / i też jest wypełniony azotem /.
Ogólnie jasny wyraźny obraz i jak ktoś już wspomniał najlepszy stosunek jakości do ceny tym bardziej , że to już trochę wyższa półeczka.
I radziłbym ci kupować w sklepie. Sam zobaczysz i ocenisz jak patrzy i jak leży.
Pozdrawiam
Miałem lornetki 10x50 NIkona VII, Delta Optical Entry, patrzyłem przez Delta Optical Silver i mam Nikon EX. Nikon EX w szkłach bije wszystko pozostałe. Ale lepiej zrobiony mostek (regulacja) i oprawę okularów ma Silver. Jednak jeśli masz tylko 300 PLN to kup Nikon VII wyłącznie, jeśli poczekasz na trochę więcej kasy warto doskładać do NIkona Ex który kosztuje ponad 500 PLN.
Ze wszytkich lornetek które miałem najlepsza i najbardziej uniwersalna okazała się 10x50 (wielkość obrazu, kąt widzenia, stabilność i drgania)
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010
Jesteś w wieku mojego (84 rocznik?) brata więc ci podpowiem to co bym podpowiedział bratu. Chcesz coś naprawdę bardzo porządnego i nie będzie stało tylko na półce to zaczekaj miesiąc i dołóż parę złoty do nikona ex 7x35. Jeżeli nie chcesz tego to kup Delta Optical Entry, a za pieniądze które ci zostaną zatankuj samochód i jedź w góry lub nad jeziora (Entry 10X50) albo do lasu popatrzeć na jakie sowy i dzięcioły (Entry 8X40). Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9