Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak w temacie - ktoś coś poleci? Bo akurat o statywach nie mam zielonego pojęcia a mój chińczyk doprowadza mnie do pasji... Aż wstyd się z nim na sesjach pokazywać. Budżet to 350 zł ale podobno statyw kupuje się raz na wiele lat, więc mogę ew do 500 zł ten budżet podnieść. Jakie głowice polecacie? Szczególnie chodzi mi o precyzję, tak bym przy celowaniu tele podczas robienia portretów mógł co do milimetra i szybko ustawić szkło tam gdzie mi się podoba.
Szczególnie chodzi mi o precyzję, tak bym przy celowaniu tele podczas robienia portretów mógł co do milimetra i szybko ustawić szkło tam gdzie mi się podoba.
Niestety sama głowica kosztuje ze 2x tyle niż zakłada budżet. No i lekkie to nie jest.
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010
komor, można polecić dziesiątki zacnych głowic, tyle, że przygniatająca większość będzie, jak wspomniałeś, 2, 3x przekraczać budżet Poleć coś co kosztuje 300-400 i spełnia powyższe wymagania
Ja tu nie chce reklamowac chininy , ale ostatnio kupilem BENRO 268M8 z B-1 http://www.benro.cn/EnSit...tId=434&id=139. Kosztowal ok. 100EUR. Porownywalem z Velbon 600, dlatego kupilem BENRO Stoi jak skala (12kg). Z 40D+70-200 2.8 IS i kadrowanie to przyjemnosc, ustawianie ostrosci na x10 tez bez problemu. Mozna noge ukrecic i zrobic monopad. Mozna odwrocic i podwiesic aparat nisko nad ziemia, chociaz nie jest to najwygodniejsze
Pisałam przed chwilą w innym wątku o statywach, bo sama jestem w momencie kupna czegoś dla siebie i zastanawiam się nad goldhpoto yh324. Do tego głowica goldphoto yh420. W takiej cenie jak podajesz wydaje się to całkiem dobry zakup. Sama niestety też nie mam chwilowo możliwości kupna czegoś lepszego. Podłączam się do pytania i czy w takim razie taki zestaw starczy?
tu jest statyw http://www.foto-tip.pl/sk...h324-p-526.html
i głowica: http://www.foto-tip.pl/sk...h420-p-528.html
bleecker, jeżeli nie potrzebny Ci aż taki udźwig i taka ciężka głowica, to zastanów się nad taką. Akurat z głowicą 3D Goldphoto nie mam najlepszych doświadczeń - dość tandetnie wykonana, widać sprężyny, naklejki stopni kąta krzywo przyklejone i zepsuła się od razu. Wprawdzie z reklamacją nie ma problemu, ale jak z nią gdzieś dalej wyjedziesz na trochę dłużej i akurat Ci się zepsuje w momencie, kiedy będzie potrzebna, to Cię coś trafi, nie mówiąc o dźwiganiu i bezużytecznym wtedy statywie...
sam używam takiego zestawu i jestem bardzo zadowolony - stabilny i mocny zestaw. Oczywiście nóżki SĄ ciężkie - ale za taką cene nie można spodziewać się niczego innego. Głowica bardzo fajna. polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9