Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To może tak, nie chodzi mi o kwoty 900 itd. bo wiem że w takiej kwocie to się nic nie znajdzie ale myślę o jakimś 1500 na body i obiektyw kitowy. Myślałem np. o a290. Jak myślicie?
przy takim budżecie to może jednak zmiana znaczka i Canon 1000d + Tamron 18-200 mm:
http://www.euro.com.pl/lu...18-200-mm.bhtml
1 790 zł lub 10 rat x 179,00 zł
przecena mz okazyjna.
ale zamów przez internet bo masz 10 dni ustawowo na to aby sprawdzić i ewentualnie odnieść do sklepu jeśli uznasz, że nie spełnia Twoich oczekiwań
bardzo uniwersalny zakres ogniskowych na którym szybko sprecyzujesz swoje potrzeby i puszka w dużym systemie gdzie rynek wtórny pozwoli Ci rozbudować szklarnię nieco mniejszym kosztem, a popularność marki wymienić się ze znajomym jakimś innym słoiczkiem i popróbować na nim swoich sił. będziesz chciał się rozwijać to warunki masz zapewnione
No to mi zmąciliście głowę już totalnie . A więc byłem dzisiaj u Fotojokera, jednak spotkałem się z obsługą typu wcisnąć najdroższy towar jaki mamy :/, ale zauważyłem w miarę kuszącą ofertę, mianowicie a450 za 1555 zeta razem z kitowym obiektywem. Przemawia do mnie w tym modelu bardzo długi czas pracy baterii no i 7kl/s. Mam tylko jeden dylemat ISO zaczyna się od 200 kończąc na 12k czy jakoś tak. Na takie "amatorskie" makro starczy 200 czy lepiej poszukać coś zaczynającego się od 100? Co do Nikona i Canona nie bardzo mi leżą i jak dla mnie są za lekkie. Lubie jak czuje, że mam coś w ręku . Jak myślicie opłaca się ta 450 czy może 290 z ISO od 100
No nie do końca bo tego soniaka sam wyczaiłem a laska mi od razu nikona d90 proponowała . Sam już nie wiem, w sumie to 12800 ISO nie jest chyba zbytnio wykorzystywane. Jak sądzicie?
Mam tylko jeden dylemat ISO zaczyna się od 200 kończąc na 12k czy jakoś tak. Na takie "amatorskie" makro starczy 200 czy lepiej poszukać coś zaczynającego się od 100?
Co ma piernik do wiatraka?
ziomalzm93 napisał/a:
Co do Nikona i Canona nie bardzo mi leżą i jak dla mnie są za lekkie.
Co do Nikona i Canona nie bardzo mi leżą i jak dla mnie są za lekkie. Lubie jak czuje, że mam coś w ręku
Rozumiem jakbyś porównywał A230 i A900... Ale te co patrzyłeś to praktycznie ta sama waga jest...
ziomalzm93 napisał/a:
Mam tylko jeden dylemat ISO zaczyna się od 200 kończąc na 12k czy jakoś tak. Na takie "amatorskie" makro starczy 200 czy lepiej poszukać coś zaczynającego się od 100?
Polecam jednak zacząć od książki o podstawach fotografii.
Za podany budżet to chyba tylko nikon d3000 lub canon 1000d
Sunders, jeśli gość wyczaił a450 + 18-55 za 1555 to wybacz ale proponowanie tego 'złomu' z C i N co powyżej to robienie normalnej wody z mózgu jest...
Jeśli mozesz kupic 450 (koniec produkcji) za tyle, jeśli nie masz zamiaru/marzeń/koniecznoci posiadać szybko jakiś obiektywów których S nie ma, albo ma wyraźnie droższe od C/N to... po cholere włazić w najtańszy plajstikowy badziew? (wiem, niektórzy pieją że 1000d to całkiem fajny aparat a a290 to jest beee... ale to jest mówiąc szczerze g...no podobnego sorta - niemniej robiące zdjęcia całkiem udanie) Mimo wszystko sonowska 450 jest o klasę lepsza od tego...
Porównanie 450 a 290 w ogóle sobie daruj... szkoda czasu i atasu, szkoda Twoich pieniędzy. a450 to jest całkiem fajny i całkiem udany podstawowy aparat u Sony. Nie idealny aparat... o nie... ale naprawdę godna zabawka. co do ISO200 - obawiam się, że różnicy z ISO100 nie dostrzeżesz.
Sunders, jeśli gość wyczaił a450 + 18-55 za 1555 to wybacz ale proponowanie tego 'złomu' z C i N co powyżej to robienie normalnej wody z mózgu jest...
RB, czytaj uważniej.Nic nie proponowałem.Odpowiadałem tylko na takie pytanie:
lotofag napisał/a:
Które modele C i N?
Z podanych puszek rzeczywiście a450 jest najlepsza, ale:
RB napisał/a:
jeśli nie masz zamiaru/marzeń/koniecznoci posiadać szybko jakiś obiektywów których S nie ma, albo ma wyraźnie droższe od C/N to... po cholere włazić w najtańszy plajstikowy badziew?
No właśnie, ziomalzm93 masz taki zamiar/marzenie/konieczność
W każdym razie niezłe makro-obiektywy pod S istnieją.
Systemowe to 100, 50 i 30. Chyba najciekawsza - setuchna kosztuje ca. 3 tys czyli tyle ile Nikkor 105. Canon jest tu tańszy - dużo tańszy.
Za to Tamrony i Sigmy do S kosztują tyle ile do C czy N. I do makro to chyba nie są gorsze szkła od systemówek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9