Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W związku z tym mam pytanie - o jakich pikselach mówimy? O rzeczywistych czy interpolowanych? Czy wartość podana jest zależna od technologii matrycy?
W specyfikacji wartość ta jest zawsze liczbą pikseli zdjęcia o największej rozdzielczości jaką można uzyskać w danym aparacie, w tym przypadku 2640 x 1760 pix = 4.646.400.
kozidron dzięki, poprawione.
bo jak już wielokrotnie było powtórzone, ta Sigma to jest sprzęt dla kogoś, kto wie po co to jest i do czego się nadaje, a do czego nie. Choć jak widać, potencjał nie jest niestety w pełni wykorzystany. Gdyby w swoje łapki wziął to jakiś gigant rynkowy, to efekty mogłyby być większe. Oczywiście, o ile nie zostałoby to po zakupie natychmiast zadołowane.
daruj sobie ... ile razy można pisać to samo... i dobrze że ma bagnet Sigmy,
Sigma chce mieć swój system a nie wspierać Nikona czy Canona... czy o zgrozo
jakieś szóstepiąte.
[ Dodano: Czw 28 Paź, 2010 03:15 ]
komor napisał/a:
Gdyby w swoje łapki wziął to jakiś gigant rynkowy, to efekty mogłyby być większe.
Zrobiłby FF i sprzedawał za 10k... poza tym wiosną ma być sd1,
wtedy będzie można takie sądy jak Twój wyrokować.
[ Dodano: Czw 28 Paź, 2010 03:19 ]
Ja bym chciał żeby szkła leica kosztowały 2k za sztukę.
Chciałbym mieć body z wymiennym bagnetem,
żeby była w niej matryca 20mpx Sigmy FF
żeby iso 1600 było czyste jak teraz iso 100
żeby był dr 16ev, a stabilizacja w korpusie skuteczna do 6ev
Arku, szkoda że nie podlinkowaliście nigdzie RAWa na wyższej czułości. Chętnie bym się pobawił.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Paź, 2010
Marian napisał/a:
Czy zauważyliście w tej Sigmie jakieś oznaki oszustwa popełnianego przez Canona i Nikona?
Marian, wszyscy tak robią dlatego jest coraz mniej cukru w cukrze a w ogóle to jest międzynarodowy spisek.
No i konkluzja oczywista, że lepiej używać mniej skomplikowanych konstrukcji niż ciężkich, jasnych i drogich szkieł bo najważniejsze dla układu jest to ile "swiatła jest po drugiej stronie soczewki" cała reszta- jak własności optyczne czy bokeh (tu czynnik subiektywny) to jakieś dyrdymały i sprawy pomijalne.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 28 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Nic podobnego.. S ma obecnie dobre szkła, które tracą przy współpracy szczególnie z C.
Taki przyjemny tandemik "firmowy" S byłby całkiem fajny gdyby hulało również na wyższych ISO. Akurat na tym mi zależy. Szkoda
bacruk, ja to piszę z własnej, egoistycznej perspektywy.
Gdyby miała bagnet C, to bym z wielką chęcią zakupił. A tak - niestety nie. Nie stać mnie na 2 systemy.
Gdyby miała bagnet C, to bym z wielką chęcią zakupił. A tak - niestety nie
o! i znowu mnie prowokuje. Musicie przyznać że to tak jakby Nikoniarz
narzekał na Canona że nie robi puszek z bagnetem Nikona... to że Sigma jest odrobinę
niszowa nie ma tu nic do rzeczy. Jesli system Canona jest priorytetowy to nie pasujesz do systemu Sigmy.
Gdyby miała bagnet C, to bym z wielką chęcią zakupił. A tak - niestety nie
o! i znowu mnie prowokuje. Musicie przyznać że to tak jakby Nikoniarz
narzekał na Canona że nie robi puszek z bagnetem Nikona... to że Sigma jest odrobinę
niszowa nie ma tu nic do rzeczy. Jesli system Canona jest priorytetowy to nie pasujesz do systemu Sigmy.
Zostawmy Sigmy Sigmiarzom
A tak poważnie to kibicuje Sigmie i Foveonowi. Nie mogę doczekać się już SD1 i mam nadzieję, że Sigma nie będzie wprowadzała go tak długo do sprzedaży jak SD15. Martwi mnie trochę tylko to, że obecnie jedyną zaletą Foveona w stosunku do CMOS-a jest całkowity zakres tonalny. Druga przewaga - rozdzielczość, na razie nie odgrywa takiej roli ze względu na małą liczbę pikseli obecnych matryc Foveon, może to się jednak zmienić po wejściu SD1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12