Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To ja może coś od siebie. A mnianowicie też zauważyłem takie niedomagania w moim D90. Pełen manual, sterowanie zewnętrzną lampą w CLS tez manualnie oczywiście. I po kilkunastu, może kilkudziesięciu, szybkich fotkach (w tempie mniej więcej pstryk co 1 sek.) dziecięcych min zdarza się mu złapać laga. Spust do połowy, "biip", spust do końca i nic. Za drugim razem jest ok. Kilka zdjęć dobrze i znów to samo. Na całe szczęście dość rzadko robię takie serie..
Jakby co to to migawka ma może z 5 tys. zdjęć.
mystrawberry [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010
sprawdzając w opandzie ok 10500 troche mnie to przeraza, bo mam ten aparat od ok pół roku dopiero albo moze mniej.. to nie jest na temat ale wspomne bo moze to ma wpływ na przebieg, ze nieraz widze jak zrzucam zdjęcia ze mam podwójnie je zrobione np. DSC_1111 a drugie obok DSC_1111(2) i to jest identyczne zdjęcie co tamto.
Wracając do sedna sprawy nigdzie indziej mi sie to nie robi np. w plenerze tylko w studiu..
Gdy robisz zdjęcia bez karty, w trybie M/MF i M/128 i na naładowanej baterii też się tak dzieje?
A co w trybie Auto? Też się zacina?
mystrawberry [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010
przepraszam zapomniałam odpowiedziec na druga czesc pytanie. Nie umiem tego wymusić dzieje się to po prostu. Robiło sie to nawet przy pelnym akumulatorze.
[ Dodano: Sob 06 Lis, 2010 23:12 ]
może to nie są serie, ale zdarza mi sie jedno po drugim, taki głupi nawyk zeby mieć w czym wybierac póżniej.. Nie, tylko przy tych lamp. Tak korzystam z lampy wbudowanej, ale chce z niej zrezygnowac na rzecz kostki pc.
[ Dodano: Wto 15 Lut, 2011 11:17 ]
witam, mam kolejny problem związany z tym tematem. Otóż: Mam 2 lampy CY100MR, które wyzwalam z kostki synchro. Wczesniej jak robiłam to za pomoca lampy wbudowanej nie miałam zbyt dużej możliwość operwac czasem naświetlania, poniewaz najmniejszy ( największe liczby) wynosił 200. Teraz mając kostke pc mogę go zmniejszyc do ilu chce, ale pojawia sie problem w postaci czarnego paska (jakby ściemnienia) z jadnej strony :
http://img141.imageshack.us/i/dsc0629v.jpg/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10