Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: goltar
Czw 11 Gru, 2008
Canon 50D - test lustrzanki
Autor Wiadomość
bacruk 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 30 Paź, 2010   

komor, ta niewielka różnica dat w premierach nie determinuje co kiedy było projektowane i z jakim zamysłem... podobnie jak osławiony AF 5D.

Fakt jest faktem. 5d i 50D lubi prześwietlić w matrycowym. Nie stanowi to problemu jak się o tym wie i wie dlaczego.
Może pstrykaczom EL ułatwiono sprawę tak aby mieli dobre zdjęcia bez zbytniego myślenia o problemie... kto zna meandry polityki produktowej Canona :roll:

Reklama

fotodarek 
Bywalec

Wysłany: Nie 31 Paź, 2010   

komor napisał/a:
bacruk napisał/a:
50D jak i 5D w obu wersjach - mają sporą skłonność do prześwietleń co "ulepszono" w tysiączce i późniejszych modelach

Eeem… 1000D miało premierę 2008-06-10, a 50D 2008-08-22, czyli raczej trudno mówić, że 1000D ma coś ulepszonego w stosunku do 50D. Daty premier podaję za Optycznymi, może są nieprawidłowe?

1000D
50D

zgadza się , z tym że na stronie Canon 50D mimo że jest z tego samego okresu co był wydany 1000D jest już w archiwum, a 1000D jeszcze nie , i to jest dziwne

obecna oferta Canona

zarchwizowane produkty Canona

i to jest dziwne, premiera obu aparatów 1000D czerwiec 2008, sierpień 2008 50D, i jeden jest aktualny a drugi dużo lepszy już w archiwum

lotofag 
Optyczny

fotodarek napisał/a:

i to jest dziwne, premiera obu aparatów 1000D czerwiec 2008, sierpień 2008 50D, i jeden jest aktualny a drugi dużo lepszy już w archiwum

50D już się doczekał następcy a 1000D jeszcze nie i chyba póki co Canon trzyma ten model jako taki "entry entry level". A to że lepszy-gorszy nie ma żadnego znaczenia, to są różne półki po prostu i mają istnieć równolegle.

fotodarek 
Bywalec

lotofag napisał/a:
fotodarek napisał/a:

50D już się doczekał następcy a 1000D jeszcze nie

myślisz o 60D, cóż może wg Canona jest to następca, ale wg użytkowników już nie bardzo
sam po sobie wiem że 60D bardziej przypomina mi 1000D w samym tylko odczuciu trzymania aparatu
więc jeśli Canon tak uważa to jego sprawa,

lotofag 
Optyczny

fotodarek napisał/a:

Na pewno decydenci Canona wezmą pod uwagę Twoją opinię przy projektowaniu 70D :mrgreen:

fotodarek 
Bywalec

lotofag napisał/a:
fotodarek napisał/a:

Na pewno decydenci Canona wezmą pod uwagę Twoją opinię przy projektowaniu 70D :mrgreen:

to mnie akurat nie obchodzi
ja miałem wybór i wybrałem 50D , mimo że w tym samym czasie i 60D oglądałem, cena miała drugorzędne znaczenie, nie obchodzi mnie też że 50D u Canona trafił do archiwum, wg mnie body te jest na czasie

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

ponieważ 1000D jest mniejszy i bardziej plastikowy, musi bardziej szumieć od 50D

bacruk 
Entuzjasta

fotodarek napisał/a:
wg mnie body te jest na czasie

Zaczyna nie być na czasie ponieważ ma za mało mpx, magnezowy korpus, pryzmat i inne takie niemodne... :mrgreen:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

lotofag napisał/a:
50D już się doczekał następcy
Nawet dwóch następców - 7D i 60D.

fotodarek 
Bywalec

bacruk napisał/a:
fotodarek napisał/a:
wg mnie body te jest na czasie

Zaczyna nie być na czasie ponieważ ma za mało mpx, magnezowy korpus, pryzmat i inne takie niemodne... :mrgreen:

pewnie, plastik jest w modzie i ilość mpx, 15 mpx styknie , plakatów nie mam zamiaru drukować

pamiętne czasy jak był ZENIT 12XP , METALOWY, można mim było gwoździe wbijać

kozidron
[Usunięty]

fotodarek napisał/a:

teraz dość szeroko dostępne są młotki nie trzeba cisnąć korpusem w gwoździe.

Sunders 

fotodarek napisał/a:
kozidron napisał/a:
teraz dość szeroko dostępne są młotki nie trzeba cisnąć korpusem w gwoździe.

Ale tego może teraz uczą w jakiejś szkole przetrwania :???: :lol:

bacruk 
Entuzjasta

fotodarek, nie piszę tego aby się przekomarzać.
Sam tęsknie za solidnością sprzętów sprzed 20-30lat.
Od tamtego czasu tworzywa sztuczne i możliwości z tym związane znacznie ewaluowały.
Narzędzie sprzedaży zwane marketingiem również.
Wszyscy powoli jesteśmy poddawani praniu mózgu w temacie tego co i dlaczego powinniśmy kupić. Ma to mało wspólnego z naszym dobrem. Ma promować wizję producenta… i to się sprawdza.
Z drugiej strony tak się zastanawiam… wszystko tak szybko idzie do przodu, że sam mam ochotę używać nowinek. Jeżeli każda nowinka droga sama w sobie bo nowa dodatkowo byłaby opakowana w niezniszczalne, porządne „opakowanie” generujące znaczny dodatkowy koszt to pewnie nie byłoby mnie stać na częste wymiany sprzętu… a te plastyczki (obrzydliwość) kilka lat spokojnie wytrzymają a potem ad kosz i kupić nowe.
Oczywiście zawsze jest wybór. Teraz też można kupić solidne sprzęty i cieszyć się nimi latami.
Wyszedłem z założenia, że korpusy będę zmieniał co jakiś czas a w dziedzinie szklarni długo nic przełomowego nie wymyślą dlatego zdecydowałem się na dwa solidne metalowe Zeissy, które pewnie będą służyły kolejnych 20lat…

fotodarek 
Bywalec

kilka cennych informacji na temat nowego dzieła ze stajni Canona , czyli następcy wysłużonego jak to co niektórzy mówią 50D, super body aparat 60D
miłego czytania
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11403

Sunders 

O 60d jest już obszerny wątek:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=12475

Odpowiedz do tematu