Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Cały czas chodzi o to, która używka jest lepsza: 40D czy 50D
chodzi o to, zeby powiedziec rodzicom ze absolutnie musza dorzucic drugie tyle by cokolwiek porzadnego kupic bo tak powiedzieli panowie na forum dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje
prawda jest taka, że jeśli ktoś może pomęczyć się nad stałką aby wyciągnąć z niej więcej satysfakcji to równie dobrze może poćwiczyć przyzwoitego spacerzooma aby strzelić nim dobry portret. jedno i drugie wymaga myślenia ale mz 18-105 okaże się na początek bardziej elastycznym rozwiązaniem, co też może skutecznie przyciągnąć do przemyślanego powiększania szklarni.
Obawiam się jednak, że wciąż nie rozumiesz o czym mówię. I absolutnie nie o "męczenie się" ze stałką tu chodzi.
[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 17:28 ]
moronica napisał/a:
dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje
Tu akurat w pełni ją popieram.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 03 Lis, 2010
wątek fenomen, wszyscy mówią, że zatacza koło, ze cierpliwość a każdy wróci i coś skrobnie
zawsze pozostaje zestaw marzeń D90+18-105, jak niedawno się dowiedzieliśmy jasny zoom do nikona
pan.tadeusz [Usunięty]
jaad75 napisał/a:
Obawiam się jednak, że wciąż nie rozumiesz o czym mówię. I absolutnie nie o "męczenie się" ze stałką tu chodzi.
myślę, że chodzi o odrobinę wysiłku ale po niektórych postach wnoszę, że jeśli nie zacznie od stałki to zamknie sobie wrota do fascynacji fotografią - nie zgadzam się z tym
jestem przekonany, że najlepszą motywacją będzie inwestycja z własnej kieszeni
Dziękuje Wam , Kochani Panowie za poświęcenie tylu czasu. Możecie mi wierzyć, że nikt ze mną tak nigdy nie rozmawiał. Zawsze słyszałam tekst, który od kogoś padł, kup sobie kompakt.
Super... kupiłam i jak zobaczyłam, że mogę zmienić tylko tryby to zapragnęłam zobaczyć lot w180 przez okno.
Myślę, że jednak chcę się pobawić i wysilić. "Zoom w nogach".
Obecnie szukam fajnych ofert 40d, ew. 50d, ale to już, Drodzy Panowie, doskonale wiecie.
(Nigdy nie przypuszczałam, że mężczyźni są tacy cierpliwi! )
Kit chyba także zakupię, bo te 160zł jakoś przeżyję, nawet, jeśli z porównaniu z 50 to tylko plastyk.
A, mogę się pochwalić, że zaśmiałam się czytając, że 18-105 jest jasny.
16 stron, a jak ciekawych.
[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 18:24 ]
Cytat:
dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje
Tu akurat w pełni ją popieram.
do 100 tys canon daje gwarancje na migawke do wiekszosci lustrzanek z nizszej polki. Plus jest taki ze mozesz zarzadac od sprzedawcy podlaczenia lustra do programi EOS info i odczytania przebiegu
wytrzymałość migawki to ok. 100 tys klapnięć.do tego przebiegu jest gwarancja. nie oznacza to oczywiście ze po 100 tys migawka padnie może wytrzymać drugie tyle albo paść przedwcześnie...
zawsze pozostaje zestaw marzeń D90+18-105, jak niedawno się dowiedzieliśmy jasny zoom do nikona
Ojmatko tam.. pisałem w locie, myślałem o czym innym napisałem co innego . A że ostatnio leniwy jestem to co tam będę więcej pisał. W zasadzie uczyć się na jednej stalce ma swoje dobre strony jak i kręcenie zoomem. Każdy pójdzie swoją drogą i niech się uczy na swoich błędach. Poradzić zawsze można ale wyborów dokonujemy sami...
Sprostowanie dla nieomylnychiwszstkodobrzepiszoącychimówiących.... zoooomy zazwyczaj są cieeemne nie jasne.
Ja bym nie kupił powyżej 50 tys, chyba że cena byłaby na tyle atrakcyjna, że rekompensowałaby z nawiązką koszt wymiany migawki. Ale fakt, że niby szacują (choć zdaje się nie gwarantują) migawkę na 100 tys. cykli.
Jak sprzedawalem 5D to dzwonilem do serwisu i powiedzieli ze gwarantuja 100 tys klapniec. A wymiana odplatna to koszt 800 zl (do 5D). Oczywiscie sa przypadki ze pada wczesniej jak rowniez i takie ze wytrzymuja dwa razy tyle. 40D i 50D mozna odczytac programem eos info. Rzeczywiscie 50 tys to taka rozsadna granica.
kozidron [Usunięty]
konczako napisał/a:
Sprostowanie dla nieomylnychiwszstkodobrzepiszoącychimówiących.... zoooomy zazwyczaj są cieeemne nie jasne.
daj spokój konczako, to tylko żart
muchowa napisał/a:
A do jakiego przebiegu warto kupić używany?
celowałbym jak wspomina jaad75, poniżej 50tysia, wszakże mój 40D wytrzymał prawie 180tysia ale nie każdy może mieć tyle "szczęścia" (chociaż nie wiem czy to dobre określenie na to zjawisko).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13