Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
drabcio, stabilizacja przyda Ci się gdy będziesz robić fotki z panoramowaniem, czyli z użyciem dłuższych czasów niż powiedzmy 1/60 sek w przypadku jadącego samochodu. Z ogniskową w okolicach 200mm już całkiem trudno utrzymać aparat w miarę stabilnie. Jak koledzy zaznaczyli wcześniej żeby wyrwać bagnet z korpusu będziesz musiała się mocno napracować Jeśli potrzebujesz na gwałt robić fotki na wyścigach z taką ogniskową, to kup Sigmę, ale moim zdaniem warto by było poczekać i dołożyć do Canona 70-200 L
drabcio, panning to panoramowanie, czyli ustawiasz dłuższy czas i prowadząc aparat za przesuwającym się obiektem robisz fotki, popatrz na wyścigach samochodowych albo jeszcze lepiej na pokazach lotniczych APS-C to nazwa formatu/wielkości matrycy mniejszej od pełnej klatki (24x36mm) poczytaj w słowniczku (http://www.optyczne.pl/s%C5%82ownik.html)
panning - efekt panoramowania, czyli śledzenie poruszającego się obiektu na stosunkowo długim czasie by rozmyć tło.
APS-C typ sensora w lustrzankach cyfrowych (wielkościowo mniej-więcej połowa klatki filmu 135)
ophiuchus sezon wyścigów został zamknięty chyba w weekend trzy tygodnie temu, na razie zostają same imprezy w halach = słabsze oświetlenie ew niedobitki hubertusów - w tym ten na Służewcu i jeszcze jakieś powozy etc.
Na ten canon 70-200 musiałabym jeszcze pozbierać, chociaż w sumie na osiemnastkę na spory zastrzyk pieniężny liczę, a to tylko pół roku...
No kurde nie wiem co zrobić bo aż szkoda mi jechać do Wrocławia z samym kitem, a zdrugiej strony nie wiem czy inwestować w sigme ,która ma podobno zawodny AF
[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 22:13 ]
e to w sumie te IS nie przyda mi sie nigdy bo panning mi się nie podoba, zresztą kijowo wygląda w przypadku koni a potrzebuje głównie zdjęć do teczki na studia..
chyba kwestia gustu, moze w przypadku wyścigów- zgodizć się mogę ,ale neiw nadmiarze( wole popatrzeć na zamrożone w napieciu mięśnie ) ,ale np wyobraź sobie panning w tym przypadku Totalis
w tym nie ma wgl co myśleć bo jak spin ew sliding stop slid
ale to by raczej były wyjątki dla ktore chyba nie są warte ponad dwoch tysięcy
drabcio możesz jeszcze pomyśleć nad nowym tamronem 70-300 VC USD cena ok 1700 jest stabilizacja i silnik, że światłem gorzej ale będzie to lepszy wybór niż sigma z APO czy też 70-300 canona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9