Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
D7000, czy D300s - dylemat
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sro 10 Lis, 2010   

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
cena zwala z nóg na razie
Cena jest całkiem przystępna, a szybko też nie spadnie, bo to za dobry aparat, a konkurencyjny Pentax jest droższy i mniej rozpoznawalny. W każdym razie w tej "zwalającej z nóg" cenie jak narazie sprzedaje się znakomicie...

Reklama

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

jak na ergonomię d90 to jest za drogi :razz:
zdecydowanie za drogi i nie sprzedaje się tak bardzo :smile:

jaad75 
Klub Pierdzieli

zdecydowanie za drogi i nie sprzedaje się tak bardzo :smile:
Z tego co widzę, to w większości sklepów, które znam jest not available... Wszystko rozchodzi się w pre-orderach. Podobnie jak w przypadku K-5 zresztą...

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

O kurcze, to ja do dziwnych sklepów chodzę, bo leży sobie na półeczce obok innych Nikosii. :razz:

jaad75 
Klub Pierdzieli

O kurcze, to ja do dziwnych sklepów chodzę, bo leży sobie na półeczce obok innych Nikosii. :razz:
Ja mówię o online - kto by tam kupował cokolwiek w fizycznych i to jeszcze w Polsce... :P Do fizycznych sklepów, to się chodzi po masło i chleb, ewentualnie obejrzeć sprzęt na żywo... :smile:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Ja tam kupuje w fizycznych sklepach :razz: No chyba, że bym chciał Pentaxa, to wtedy tylko online i to z USA :razz:

jaad75 
Klub Pierdzieli

No chyba, że bym chciał Pentaxa, to wtedy tylko online i to z USA :razz:
Akurat tym razem taniej wychodzi z Polski... :cool:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

K5 może i tak, ale jakiś poważniejszy słoik do niego :?:
Ale dość już spamu. To temat o wyborze Nikosia :grin:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

jaad75 napisał/a:
Ja mówię o online - kto by tam kupował cokolwiek w fizycznych i to jeszcze w Polsce... :P

Mam do Ciebie dużo szacunku, ale tę wypowiedź zaliczę do kategori "bzdetów" i tylko bużka Ciebie tłumaczy. Każdy poważny sklep internetowy ma swoją normalną siedzibę gdzie można kupić sprzęt i dodatkowo go potestować przed zakupem. Do tego taki fotojoker prowadzi wojnę cenową i czasami ciężko go przebić LEGALNYM towarem. Piszę legalnym a nie przemycanym nielegalnie z USA czy dalekiego wschodu. Ja wiem, że można tam coś kupić taniej, ale jeżeli opłacimy cło, podatki itd. to takiemu sklepowi nie opłaca się ściągać większości sprzętu np. z USA lub wręcz wychodzi to drożej. Można to zrobić "inaczej" i wiele sklepów tak robi, ale prawda jest taka, że to zwykłe złodziejstwo.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MM napisał/a:
Do tego taki fotojoker prowadzi wojnę cenową i czasami ciężko go przebić LEGALNYM towarem
Wojnę? No bez przesady... Są (poważne) sklepy, gdzie towar (z polskiej dystrybucji) jest taniej. :???:

goltar 
Optyczny

Przypominam temat: D7000, czy D300s - dylemat.
To nie miejsce na dyskusje o rynku aparatów.

maput 
Optyczny

W sumie to niepotrzebnie sprzedałeś D90, skoro nic przeciw niemu nie miałeś poza tym, że nie jest już nowy.
Ale D7000 to dobry wybór jest.

... Kurde, znów drugą stronę komentarzy przeoczyłem...

lotofag 
Optyczny

bodzio239 napisał/a:

Powód jest prosty po roku użytkowania straciłem na nim tylko 200zł i mając resztę aby dołożyć do nowego (swoją drogą tzw. zaskurniaki o, których nie wie nawet małżonka) doszedłem do wniosku ,iż to dobry moment w obliczu debiutu D7000 i spadającej ceny D300s na taką decyzję aby wejść w posiadanie sprzętu o większych możliwościach . Tym bardziej gdy daje się zauważyć tendencję spadkową ,która powinna się utrzymać do świąt.

A może warto było zostawić sobie D90, a "zaskórniaki" wydać na jakieś ciekawe szkiełko? Czego tak naprawdę oczekujesz po nowym korpusie, że jest to tak niezbędne w porównaniu z D90 skoro Ci on w sumie odpowiadał..?

pan.tadeusz
[Usunięty]

lotofag napisał/a:

A może warto było zostawić sobie D90, a "zaskórniaki" wydać na jakieś ciekawe szkiełko? Czego tak naprawdę oczekujesz po nowym korpusie, że jest to tak niezbędne w porównaniu z D90 skoro Ci on w sumie odpowiadał..?

jeśli różnica w stosunku do nowego ma go wynieść 200 zł to choćby tytułem przedłużenia gwarancji nie ma się co zastanawiać :)
korzyści są chyba na tyle znaczące, że przy tej kwocie nie ma się co zastanawiać

[ Dodano: Sro 10 Lis, 2010 22:55 ]
Przede wszystkim kupowanie teraz d7000 nie jest rozsądnym krokiem, cena zwala z nóg na razie

jakoś nie jestem przekonany, że szybko spadnie :)

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Cytat:
jakoś nie jestem przekonany, że szybko spadnie

Ja też nie, ale jakieś małe ruchy w dół muszą nastąpić, tylko pytanie jak szybko :?: :smile:

Odpowiedz do tematu