Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
D7000, czy D300s - dylemat
Autor Wiadomość
pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Lis, 2010   

grudzień to zwykle miesiąc w którym lubimy wydawać pieniążki więc popyt raczej rośnie niż spada... ale koniec roku to również okres kiedy dystrybutorzy chętniej organizują promocje czyszcząc przy tym stany przed remanentem więc... ;)

Reklama

bodzio239 
Bywalec

pan.tadeusz napisał/a:
grudzień to zwykle miesiąc w którym lubimy wydawać pieniążki więc popyt raczej rośnie niż spada... ale koniec roku to również okres kiedy dystrybutorzy chętniej organizują promocje czyszcząc przy tym stany przed remanentem więc... ;)

Panowie oto aktualne ceny i tak : http://www.ceneo.pl/8700552 ewentualnie w zestawie http://allegro.pl/nikon-d...1309698960.html więc moim zdaniem spadek ceny jest już widoczny wziąwszy pod uwagę jego cenę w momencie ,że tak powiem debiutu rynkowego czyli 4699 zł. Uwzględniając najniższą cenę tego obiektywu za jaką można go aktualnie nabyć a mianowicie http://www.ceneo.pl/1819604 po wykonaniu działania matematycznego którego nazwa jest wszystkim znana dowiadujemy się ,iż będzie to kwota lekko poniżej 4000 zł. Ja rozumiem ; jest to tylko jeden przykład i ktoś powie - jedna jaskółka wiosny nie czyni . Tak czy inaczej trzeba jeszcze czekać, aż tzw. harcownicy zaspokoją swoje żądze i zacznie się lekka stagnacja w sprzedaży wówczas to powinna się ujawnić prawdziwa tendencja spadkowa a cena stawać się bardziej realną .

lotofag 
Optyczny

pan.tadeusz napisał/a:

jeśli różnica w stosunku do nowego ma go wynieść 200 zł to choćby tytułem przedłużenia gwarancji nie ma się co zastanawiać :)
korzyści są chyba na tyle znaczące, że przy tej kwocie nie ma się co zastanawiać

A gdzie Ty to wyczytałeś? Bodzio przy sprzedaży rocznego D90 "stracił" na nim 200zł, a ceny D7000 czy D300s są sporo wyższe ;)

GoOrange 
Rozmowny

Ja tam bym się jeszcze wstrzymał, od czasu do czasu słyszy się o słabych detalach z D7000.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

GoOrange napisał/a:
Ja tam bym się jeszcze wstrzymał, od czasu do czasu słyszy się o słabych detalach z D7000.
np tu: http://forums.dpreview.co...essage=36887832

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Majaczenie osób nie potrafiących ustawić puszki. Przecież to wiadomo, że Nikon domyślnie słabiej wyostrza JPGi...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
Majaczenie...
ale tam są sample z Raw...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel napisał/a:
ale tam są sample z Raw...
wołane ACRem...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
wołane ACRem...
zgadza sie, dlatego nie do konca rozumiem co ma z tym wspólnego to ,że
hijax_pl napisał/a:
że Nikon domyślnie słabiej wyostrza JPGi...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel, bo ACR domyślnie próbuje naśladować puszkę. Co innego, gdyby wszystkie parametry ACRa wyzerować, ale tak się nie da. trzeba skorzystać z innej wołarki...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl, ja zawsze myslalm ze acr / Lr dla każdej puszki ma inne ,optymalne ustawienia odszumiania/wyostrzania tak zeby uzyskać najlepsze efekty , a nie żeby nasladowac to co w puszce. zle myślałem ? :)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel, nie wiem czy się mylisz, nie znalazłem na tyle dokładnych informacji, nie robiłem inspekcji kodu ACR ;) Na moje oko jest tak jak powiedziałem. Czy dokładnie naśladują? Raczej nie, bo i tak lepiej wygląda oprofilowany ACR.

Swoją drogą ciekawe czy na dpreview używają indywidualnych profili? W sumie to bez sensu... Uważam, że najlepszą metodę stosują optyczni - dcraw. Kod jest upubliczniony, na upartego każdy może się wziąć za kompilację (lub komplikację ;) )

pan.tadeusz
[Usunięty]

lotofag napisał/a:
A gdzie Ty to wyczytałeś? Bodzio przy sprzedaży rocznego D90 "stracił" na nim 200zł

czyli w stosunku do "nowego D90" stracił 200 zł - dokładnie to miałem na myśli

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

pan.tadeusz, tyle ze on nie kupi nowego D90 dokladajac 200zl a planuje kupic sporo drozszy korpus. rowniez nie widze sensu pozbywania sie aparatu, ktory ma zaledwie rok i ktory w zasadzie nie potrafi powiedziec, w czym mu nie wystarczal. mysle, ze autor padl ofiara parcia na nowosci

GoOrange 
Rozmowny

hijax_pl napisał/a:
Majaczenie osób nie potrafiących ustawić puszki. Przecież to wiadomo, że Nikon domyślnie słabiej wyostrza JPGi...

Jak mam do wyboru ustawiać, nie ustawiać - wolę nie ustawiać. Z resztą to co z Nikona w LR ustawiałem 10 minut teraz ustawiam 2 czy z Canona czy nawet na NX100.

Odpowiedz do tematu