Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 Canon 550D. Coś w miarę uniwersalnego zamiast kita
Witam,
Co do puchy jestem już prawie przekonany, że będzie to 550D, ale nie chciałbym ładować się w kitówkę, a później żałować, że nie kupiłem samej puszki i nie kombinowałem ze szkłem.
Chciałbym pokręcić coś tym aparatem, a przy okazji porobić foty lub odwrotnie (na dobrą sprawę wszystkiego) i tu jest pytanie do wszystkich "tęgich głów" na tym forum , co byście mogli mi doradzić w tym zakresie? Jakie szkło, które byłoby w miarę tanie, a z powodzeniem zastąpiłoby kitowy słoiczek
Nadmienię tylko, że obecnie męczę się odrobinę jeszcze na hybrydzie Pana FZ50 i jestem mega zwolennikiem uniwersalnych rozwiązań, które dostarcza mi wspomniana hybrydka.
pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 19 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Nadmienię tylko, że obecnie męczę się odrobinę jeszcze na hybrydzie Pana FZ50 i jestem mega zwolennikiem uniwersalnych rozwiązań, które dostarcza mi wspomniana hybrydka.
skoro mega uniwersalnie to mega zoom albo zajrzeć tu
Aparat 550D jest sprzedawany z 18-55 IS, ale oprócz tego w zestawie z 18-135 IS. Ten drugi powinien spełnić Twoje oczekiwania co do lepszej jakości, uniwersalności i też ceny.
Cały zestaw 550D + 18-135 IS kupisz np. za 3585 zł. Uważam, że warto bo cena tego obiektywu w zestawie to ok. 1000 zł.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010
B o g d a n napisał/a:
Cały zestaw 550D + 18-135 IS kupisz np. za 3585 zł. Uważam, że warto bo cena tego obiektywu w zestawie to ok. 1000 zł.
B o g d a n,
Szczerze ..... ?
To wole zestaw marzeń polecany przez hijax_pl, czyli d90+18-105 a w tym budżecie(zapodanym przez Bogdana) jak się dobrze poszuka zmieści się jeszcze używany 50/1.8
hmm, d90 klasyk, aczkolwiek zależy mi na DLSR w 550D - takie moje małe zboczenie
Bogdan, ten 18-135 IS to ciekawa opcja. Jak na to co narazie potrzebuję, to myślę w zupełności wystarczy. Zastanawia mnie tylko, jak się będzie szkiełko przy kręceniu zachowywać, ale najpierw chyba muszę się zakumplować z 550D
Czy któryś z Was miał wcześniej okazję słyszeć cokolwiek na temat tego sklepu http://www.oleole.pl/ ?
Dają dobrą cenę i ...
rutek75 [Usunięty]
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010
Ja kiedyś kupowałem jakiś drobny sprzęt AGD w OleOle - żadnych problemów, super ekspresowa przesyłka. Jeśli kontynuują taką linię obsługi klienta to śmiało można kupować.
zależy mi na DLSR w 550D - takie moje małe zboczenie
Możesz rozwinąć myśl?
Jeśli będziesz więcej kręcił niż focił - może powinieneś spojrzeć na eee.. A55?
:d no tak, może trochę nie precyzyjnie się wyraziłem. Raczej "focenie", ale chciałbym pobawić się małe kręcenie dla własnych potrzeb (mała postprodukcja), a nie chcę się ładować w jakieś kamery. Dlatego wybór padł na 550D
Kurcze, ale z drugiej strony, to hijax podsunąłeś mi pewną alternatywę i chyba trochę poczytam na temat tego soniacza
hijax, dziś się już poddaję. Głowa mi pęka od tego czytania, ale tak to jest jak się leszcz zabiera za "zakup roku". Jutro ciąg dalszy lektury:)
Dzięki wszystkim za czas poświęcony na odpowiedź
hmm idąc głębiej w stronę uniwersalizmu, to czy warto zastanawiać się nad efs 18-200, ale z tego co poczytałem sobie o nim, to mam wrażenie, że 18-135 jest chyba konkretniejszym szkłem no i o te kilka setek tańszym, ale to tylko moje niczym konkretnym niepotwierdzone zdanie
balkot77 masz rację, już to naprawiłem, ale niestety nie załapałeś się na +
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10