Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W innym wątku chwalisz się zakupem i chyba tak naprawdę pierwszym kontaktem z własną cyfrową lustrzanką - może poczekaj z opiniami jak ochłoniesz i trochę poużywasz tego sprzętu
W innym wątku chwalisz się zakupem i chyba tak naprawdę pierwszym kontaktem z własną cyfrową lustrzanką - może poczekaj z opiniami jak ochłoniesz i trochę poużywasz tego sprzętu
Tak pierwszy i jestem pod ogromnym wrażeniem!
Wrażenie jest tak duże, że mam wątpliwości czy ochłonę. Natomiast obiecuję - już nie będę wszystkim wciskał D90
Dobra idę "go dalej męczyć".
Stało się !!! MEDIA MARKT pomogł mi w wyborze wprowadzając promocję na zestaw D90 +18-105VR w cenie 2899pln w dodatku w30 ratach 0%.
Od wczoraj jestem (mam nadzieje) szczesliwym posiadaczem w/w zestawu !!!
W sklepie poinformowali mnie ze mam 14 dni na sprawdzenie sprzetu i ewentualna wymiane gdyby bylo cos nie tak. W zwiazku z tym mam pytanie. Jak mozna sprawdzic czy wszystko jest ok z aparatem i obiektywem (moze jakis test? zfotografowanie planszy testowej czy cos w tym stylu)
Prosze o odpowiedz i z góry dziekuje
Alleczko [Usunięty]
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010
czy ktoś mógłby potwierdzić informację podaną powyżej - 2899 zł za D90 z kitem 18-105? Trudno mi uwierzyć w taką cenę, gdyż co dziennie sprawdzam rynek ( po wielu pozytywnych komentarzach też planuję kupno tego aparatu ) . Na stronie MM również nie ma takowej promocji. Hmm?
MEDIA MARKT pomogł mi w wyborze wprowadzając promocję na zestaw D90 +18-105VR w cenie 2899pln w dodatku w30 ratach 0%.
grzegorzdz72, w którym MM jest taka promocja
hydra [Usunięty]
Na 100% - MM Radom zestaw D3100 18-105 cena 2400 zł.
I zestaw D90 18-105 w podanej wyżej cenie, ale to tak na 70% - nie pamiętam dokładnie , bo patrzyłem na coś innego.
Jak ktoś chce może zadzwonić : FOTO +48 48 33 25 221
Ostatnio zmieniony przez hydra Sob 20 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Alleczko [Usunięty]
nie-możliwe Oo
@ przed chwilką sprawdzałem i w Radomiu nie ma, ale w Rzeszowie jest : Nikon D90 + 18-105 - 2899 zł ^^ Dlaczego takich promocji nie ma w innych miastach? ;(
[ Dodano: Sob 20 Lis, 2010 17:58 ]
przy okazji nasunęło mi się jedno zasadnicze pytanie. myślicie, że da się sprowadzić jakoś produkt z innego MediaMarktu położonego w mieście oddalonym od mojego o kilkaset kilometrów? a może dałoby się załatwić cenę taką jak w innym MM? przepraszam za offtop, ale nie znalazłem w internecie podobnej dyskusji
sorki ale dopiero teraz sie zalogowałem ... a wiec tak jak kolega Alleczko zauwazył w/w zestaw jest (a byc moze bardziej adekwatne byloby stwierdzenie BYL) dostepny w MM w Rzeszowie (z okazji 7 urodzin MM w Rzeszowie) ....Specjalnie pojechalem do Rzeszowa i o 8.00 juz bylem w sklepie. Bylo 10szt. z tego co pamietam.
Poza oczywiście czysto namacalnymi wrażeniami jakie różnice są pomiędzy 3100 a 90 , bo z tego co widzę to ich..... jest bardzo mało, poza ceną i to zasadniczo bo 500pln.
Wiem , czekając na spadek cen 90'tki rynek idzie cały czas do przodu i zasypywani jesteśmy kolejnymi modelami a które to przejmuję cechy tych niegdyś z wyższej półki, zapożyczają to co najlepsze dlatego ciekawi mnie opinia na ten temat , starszy sprawdzony model o bardzo dobrej opinii czy nowiutki jeszcze ciepły i z tego co widzę na papierze to wcale nie gorszy a jak to się przekłada naprawdę i jaka jest opinia fachowców.
pierwsza lustrzanka
dzień dobry drodzy forumowicze
Zamierzam zakupić lustrzankę obiektyw/obiektywy maksymalnie do 3500pln
można powiedzieć że jestem amatorem z ambicjami
nie znam się zbyt dobrze na aparatach
Wiec może powiem do czego ma służyć aparat i czego
pejzaże
zdjęcia sportowe (air show,turnieje konne)
no i oczywiście jakieś portrety
i tu mam zgryza dlatego do was profesjonalistów się zgłaszam
d90 do znakomity aparat choć ma swe wady ponoć ma nie zbyt dobry af ???
zaś k r sugerowałem się tym testem
http://www.ephotozine.com/article/Pentax-Kr-14989
ws umie brak w nim wad szybki af oraz zdjęcia seryjne
Najwitalniej bolączka jak dla mnie jest w pentaxsie brak wyboru szkieł 'w przeciwieństwie do nikona
chodzi mi o ceny oraz wybór oczywiście nie w tej chwili ponieważ raz to środki a2 to będę dojrzewał
wracając do obiektywów
szeroki kont
Nikkor AF 35mm f/2D 1115pln
najtaniej Pentax
Pentax DA 14 mm F2.8 ED IF 1800
teleobiektywy i tu brak wiedzy totalnie jakie powiem posiada szkoło naair show,turnieje konne wgraniach zdrowego rozsadko czyli max 2300pln
Pentax DA 55-300mm f/4.0-5.8 ED SMC (58)130
Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 VR (II 2109
czy można te obiektywy wo gule do siebie porównać jakościowo
no kolejna sprawa jak bym kupował nikona to wiadoma spacerniak podstawowy
Nikon AF-S 18-105 f/3.5-5.6 G DX ED VR
zaś jeśli chodzi pentaxa z jakim obiektywami brać na początek
skoro rozwazasz 18-105 to nie pakuj sie w zadne 18-200 tylko od razu wybierz cos dluzszego. nikkor 70-300 jest dobry i ma dosc szybki AF, tyle ze troche ciemny ale jasne szybkie tele to nie w tym budzecie. tak czy siak podawane przez ciebie propozycje nie mieszcza sie w 3.5k bo samo d90 z kitem to koszt ponad 3k
posiadam d90 i nie narzekam na AF. zeszta to glownie zalezy od obiektywu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9