Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tornado, faktycznie przegapiłem ową A 450 Sony. Cóż, niezła puszka, ale weź otwórz sobie dwa poniższe linki tak aby strony były obok siebie i porównaj obrazki testowe z 1000D i z A450. 1000D proponuję dlatego, że mieści się w budżecie, który podałeś.
[url=http://www.optyczne.pl/129.7-Test_aparatu-Sony_Alpha_DSLR-A450_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.htmlSony A 450[/url] i Canon 1000D
Spytałem znawców tematu o konkretny model/modele/przykłady. Tłumaczę jak dzieciom, NIC mi nie da porównywanie 10 modeli, bo....albo nie, szkoda czasu. Dziękuję, pozdrawiam.
Konkretnie Ci odpowiedzieli, że aparat o który pytałeś jest OK.
Za dużo informacji, a trzeba było prościej.
Tornado, jeśli ci zwisa ergonomia, to nie kupuj lustrzanki.
Jesli nie masz pojęcia o podstawach fotografii, a chcesz mieć, kup lustrzankę.
Jeśli nie masz pojęcia i nie chcesz mieć, nie kupuj lustrzanki.
Im więcej bajerów i automatyki, tym gorzej (przy nauce fotografowania).
Jeśli kupujesz aparat nie dla siebie, a dla młodego zapaleńca fotografii, to:
jesli do lansu, to kup kompakt z 20x zumem.
Jeśli lustro, to tylko dla kogoś, kto je doceni.
W takim przypadku:
Skup się na jakości wykonania.
Sprzęt nie musi być nowy, ważne, żeby był z dobrego źródła (nie katowany).
Różnica:
Przy podejściu do fotografii bardziej ambitnym niż cykanie byle jak i byle więcej wazny jest wizjer optyczny. (czyli pryzmat jest o wiele lepszy niż układ luster)
Żadna z proponowanych NOWYCH lustrzanek nie ma dobrego wizjera. (wszystkie mają lustra)
W tej cenie, zdecydowanie lepiej kupić Canona 20/30, albo Nikona D80 i dokupić kitowego zooma, niż kupić nowy sprzet z najniższej półki.
Jeśli dzieciak ma kilkanaście lat, to kup mu uzywanego Nikona D200 i 35/1.8 lub 50/1.8
Zaje... zestaw i nie do zajechania.
Brak trybów tematycznych przyspieszy naukę fotografii
Jestem minimalistą i tradycjonalistą, rzekłbym tez, że warto by było, gdyby młody człowiek opanował podstawy fotografii na dobrym analogu.
Nikon FM2n + 50/1.8 i zestaw do wołania negatywów B&W. Baaardzo dobrze edukuje.
I uzbrój się w cierpliwość, bo Twoje podejście nie zachęca do udzielania Ci pomocy.
Witam
Nie znam się na sprzętach fotograficznym, ale bardzo chce sprawić sobie na święta lustrzanke.Nie ukrywam,że do zainwestowania w nią nie mam zbyt dużo pieniędzy bo chciałabym ją kupić do 1500zł.Nie wiem czy da się kupić taką lustrzankę a żeby nie popsuła się zbyt szybko.Chce robić zdjęcia dosłownie wszystkiemu,ale chodzi mi oczywiście o zdjęcia amatorskie.Jeśli byłaby taka możliwość przy takiej kwocie to chciałabym tez nagrywac nią filmy.
(Nie myśle tu oczywiście o tylko o noweych lustrzankach)Czy moglibyście podsunąć mi coś doradzić,z góry przepraszam za nie wiedze w tym temacie:)
Przy tak przedstawionych "wymaganiach" - jakikolwiek najprostszy i najtańszy model jakiegokolwiek producenta (Canon 1000D, Nikon D3100/D5000, Pentax K-x, Sony A2xx/3xx, Olympus E-4xx/E-5xx - sprawdź co Ci się tam mieści w budżecie). Różnicy i tak nie zauważysz, albo będzie na poziomie jakichś niuansów. Dosłownie wszystkiemu zdjęć nie zrobisz bo w tym budżecie nie wyjdziesz poza typowy obiektyw z zestawu klasy 18-55/3.5-5.6. Nie popsuje się zbyt szybko o ile będzie normalnie traktowana. Filmów pewnie nie będzie, tyle że ta opcja może być dla Ciebie i tak bezużyteczna w przypadku lustrzanki - nie polega to na wciśnięciu guziczka REC i czekaniu aż automatyka załatwi resztę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11