Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie, poczatkowo ktoś puścił taką plotę, ale to nie jest prawda.
hijax_pl napisał/a:
Ale ale.. Skoro mówisz, że D300 i D300s ma tą samą - skąd różnice w obrazie?
Przecież matryca to tylko część układu obrazowania. IMX038 ma też choćby K-x i K-r... BTW, wg. Twojego ulubionego DxO te matryce mają nawet inne przeliczniki kątów...
Ktoś testował, jak sie sprawuje ten ciągły AF w A55 z obiektywami na tzw śrubokręt typu tele , takimi jak tamron 200-500, ewentualnie któryś z tele zoomów Sigmy, dzieki!
[ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 18:32 ]
OK z tamronem już mniej wiecej wiem a jak to działa z teleobiektywami Sigmy (kompatybilność?)
nie mam zbyt dużego doświadczenia więc trudno mi ocenić ale właśnie dotarła do mnie flinta i wrażenia bardzo pozytywne - wydaje się, że ostrzy równie szybko jak kit 18-55, a z opinii spodziewałem się czegoś wolniejszego. zobaczymy po dłuższym okresie użytkowania
nie mam zbyt dużego doświadczenia więc trudno mi ocenić ale właśnie dotarła do mnie flinta i wrażenia bardzo pozytywne - wydaje się, że ostrzy równie szybko jak kit 18-55
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Tzn. że kit w Sony tak wolno ostrzy
Myślałem, że jest lepiej
Z tej wypowiedzi wynika, że szanowny Wujek_Pstrykacz, zdaje sie nie wiedzieć jak ostrzy kit na A55 ale zdaje sie wiedzieć jak ostrzy flinta na A55, tzn czy testował flinte na A55? i może porównać to z innymi obiektywami na A55?
Szanowny wujek wie jak wogóle ostrzy flinta. I wie, że na żadnym aparacie nie będzie ostrzyć szybko ze względu na konstrukcję AF. To pierwsza generacja Minolt AF, gdzie przełożenie napędu nie pozwala szybko ostrzyć, taka już jej natura
Owszem może być bardziej celna, nie wiem, może uda mi się sprawdzić w najbliższym czasie.
Szanowny wujek wie jak wogóle ostrzy flinta. I wie, że na żadnym aparacie nie będzie ostrzyć szybko ze względu na konstrukcję AF. To pierwsza generacja Minolt AF, gdzie przełożenie napędu nie pozwala szybko ostrzyć, taka już jej natura
Owszem może być bardziej celna, nie wiem, może uda mi się sprawdzić w najbliższym czasie.
Wujek sugeruje nie tylko, że flinta bedzie ostrzyć wolno (całkiem możliwe), ale także, że zasadniczo zastosowanae do niej body jakiekolwiek by ono nie było, nie ma zasadniczo wpływu na szybkość ostrzenia. Myśle, ze takie założenie bez testów z A55 jest troche na wyrost. I to nie tylko w trybie śledzenia AF-C, które w pewnym sensie "jest zawsze ciagłe w A55 bez podnoszenia lustra", co może mieć znaczenie" ale także w pojedyńczych fotkach. Przełożenie we flincie jest takie samo ale silnik w body A55 jest szybszy niż starych body Minolty, więc poprawa być powinna. Czekamy na testy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11