Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przewiduje się, i to nawet niedługo, video raw:
"...its only a matter of time, now that the new generation of video cameras use much the same sensors as those in DSLRs, that raw video will become available from the major Asian players, not just Ari and RED."
To cytat stąd.
Chyba tym bardziej można się więc spodziewać still raw. Na horyzoncie już są dwie ciekawe kamery AF100 and Super 35 NEXCAM. Nie wiem jednak czy będą robić still rawy.
Oczywiście kamery nie wystarczą do dużych odbitek. Dlatego trzeba dokonując wyboru sprzętu najpierw pomyśleć o tym na czym będą prezentowane zrobione zdjęcia.
Dzieki, za zainteresowanie. Kamera odpada w przebiegach.
Pokaza mi kamere z ktorej mozna wypluc RAW ?niet.
Poza tym to ja Japonczyk nie jestem .
Do:
Bede ogladal na ekranie monitora 22", ale tez na ok 100" HD z rzutnika, a rodzynki przeniose na papier minimum A4.
Duzo wisi moich zdjec w domu, wiec czemu mialbym jedynie na ekranie je pokazywac ?
Wiecie, dobre zdjecie to mozna zrobic i kompaktem. KAMERA ODPADA.
w minolcie juz jestem od Dynaxa przez KMA2, D7D itp historie. A700 spelnia moje oczekiwania, ale potrzebuje drugiego body, wiec jak juz mialbym cos kupic to albo N albo S. Wiem, ze system Sony bedzie wygodniejszy bo sloiki praktycznie te same.Ale ten Nikon mnie kusi...
Wiem, ze nastepca juz idzie a900 ale bedzie kosztowal pewnie ok 10k, a w chwili obecnej nie potrzebuje wydac, az takiej kasy, wiec jak juz to ew, poczekam zeby jeszcze staniala a900 niz kupywal nastepczynie.
Do wszystkich tych ktorzy chcieliby nabyc Zeissa 16-80, na razie go nie sprzedaje, ale jesli dojdzie do zakupu to na pewno trzeba mnie monitowac mnie na PW.
Dlaczego pytacie D700, a do czego mam porownywac A900, jek nie do D700 ???
Można do 5dII. Pod względem mpix to nawet bardziej uprawnione porównanie.
Moim zdaniem należało by spojrzeć przez pryzmat pożądanych na FF obiektywów i przyłożyć to do możliwości finansowych. W każdym z systemów znajdą się szkiełka o bezkompromisowej jakości, z tym że różnice w cenie (np. przy założeniu że kupujemy standardowy zoom, reporterskie tele i portretową stałkę) mogą już być znaczne.
Dlaczego pytacie D700, a do czego mam porownywac A900, jek nie do D700 ???
No zaraz, zaraz, przecież to są skrajnie wręcz różne aparaty o tej samej wielkości klatki. Porównujesz je bo cena podobna? No dobra, a wiesz po jaką cholerę Ci ta pełna klatka jest potrzebna? Bo może odpowiedź na to pytanie wskażę na właściwy korpus.
W Soniaczu masz matrycę, która w rozdzielczości (nie na milimetr tylko na wysokość klatki, przecież FX nie kupuje się dla cropów...) morduje wszystko co jest niepełnoklatkowe a i od Nikonów d700 czy d3 (i nie tylko...) jest też zauważalnie lepsza. W Nikonie masz za to prawdziwy nikonowski AF, niski szum, bardzo ładny zakres tonalny.
Za szkła, które pozwolą a900 pokazać, co potrafi ta matryca zapłacisz... Ale jeżeli chodzi Ci o szczegółowość obrazu przy niskich ISO (a wg. mnie to jest właśnie to po co sie kupuje take puszki do krajobrazówki), to nie wahałbym się ani trochę.
Do reporterki natomiast to raczej dokadnie na odwrót...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10