Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
Jako nowy forumowicz, trafiłem tutaj w poszukiwaniu rad odnośnie budżetowego, jednak mającego jakies możliwości aparatu cyfrowego do 600zł.
Po przewertowaniu kilku opinii, porównań i testów, padło na Fujifilm s1600.
Jako że o fotografowaniu nie mam zielonego pojęcia, a od czegoś trzeba zacząć, postanowiłem zamówić wyżej wymeiniony aparat na allegro - pech chciał, u wymienionej sprzedawczyni.
Nie jestem z natury osobą naiwną (no cóż, teraz twierdze inaczej) - oczywiście sprawdziłem ilośc komentarzy - 5000 pozytywów, 80 negatywów - czyli 95% OK, reszta pewnie problemy z pocztą. Upatrzony aparat sprzedawczyni miała 50zł taniej niż konkurencja, tak więć skusiłem się.
Wpłata w ten sam dzień co zakup, zaksięgowane rónież tego samego dnia, kontakt ze sprzedającym, wysyłąmy w środę, i...
i w ciągu miesiąca 5 takich maili - wysyłka jutro / wysyłka w środę/piątek/świątek.
po 40 dniach, zakończonym sporze allegro, nadal ani pieniędzy ani aparatu.
Pieniądze pomogło odzyskać dopiero obiecanie pójścia do prokuratury - i tym magicznym sposobem, tego samego dnia kwota znalazła się na moim koncie - szkoda tylko że po 40 dniach - było kilka okazji na których potrzebowałem aparatu, i neistety musiałem obejść się smakiem.
PRZESTRZEGAM PRZED MAXIMARA1 NA ALLEGRO!
nawiasem mówiąć - WSZYSTKIE pozytywne komentarze były wystawione za pierdółki pokroju cynamon, wanilia, sól, pieprz itp, a wszystkie negatywy za aparaty
Pozdrawiam, i mam nadzieję że komuś moja informacja pomoże,
Adam Ł.
No jeżeli 80 komentarzy negatywnych nie wzbudziło Twojego podejrzenia, to śmiem twierdzić (bez urazy oczywiście), że z Twoją naiwnością nie jest tak dobrze jak sądziłeś na początku
Arku nie przesadzaj. często te negatywne komentarze to jakieś dzieci które czekały o jeden dzień za długo na Poczcie Polskiej lub dostały sprzęt o którym nie doczytały w opisie aukcji.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010
edmun napisał/a:
Arku nie przesadzaj. często te negatywne komentarze to jakieś dzieci które czekały o jeden dzień za długo na Poczcie Polskiej lub dostały sprzęt o którym nie doczytały w opisie aukcji.
tak jasne edmun a doczytałeś to w poście wyżej
adam_l napisał/a:
nawiasem mówiąć - WSZYSTKIE pozytywne komentarze były wystawione za pierdółki pokroju cynamon, wanilia, sól, pieprz itp, a wszystkie negatywy za aparaty
Witam , akurat w tym przypadku to sam sprzedawca zasłużył sobie
na taką a nie inną opinię , wystarczy poczytać opinie z allegro.
Ciekawe że inni sprzedawcy z podobnym stażem mają max 10 lub nawet
nie mają żadnego negatywa , zgodzę się ze można dostać negat. od jakiegoś
małoletniego łosia który coś nie doczyta lub myśli że poczta dostarczy mu
towar w 12 godzin , a tu nie ma żadnego usprawiedliwienia na tyle
negatywów oraz neutralnych opinii , a neutrale są stawiane z obawy
że jak damy negatyw to i taki sam otrzymamy, razem 232
Dla mnie ten sprzedawca jest osobą nie wiarygodną i nie odpowiedzialną
piszę to jako osoba która 15 lat sama prowadzi mały interes.
edit
i nie ważne czym handlujemy i jaki interes prowadzimy , albo jesteśmy godnym
zaufania partnerem albo patałachem.
Arek, przyznaję się że nie doczytałem, ale zapominamy o procentowej wartości
Jeśli ktoś robi 100 komentarzy na rok i trafi mu się jeden negatywny,
to w czym on jest lepszy od tego co ma 80 negatywnych ale ogólnie 8000 komentarzy ?
Procentowo jest wciąż dobrze. idiotów na świecie procentowo jest zawsze tyle samo.
Jeśli obsługujesz 5 klientów na dzień i trafi Ci się jeden wariat to przyjmujesz że 25% ludzi to wariaci ?
Dla mnie nawet procenty nie wyglądają dobrze. 95% to słaby wynik. Jest sporo osób na allegro czy ebayu, które mają setki czy tysiące komentarzy a wynik na poziomie 99-100% pozytywów.
MC, a nieraz się okazuje, że w sklepie (tym nie internetowym) jest ciut taniej
Allegro - zunifikowany serwis zakupowy. Klik i kurier puka. Za wygodę się płaci
A sprzęt foto? Zamiast zaoszczędzić 50zł wole sklep, który mi da fakturę, albo odbiorę osobiście...
allegro/ebay ma ta zalete, ze mozna tam upolowac sprzet prawie nowy nawet za 50-60% ceny nowego ze sklepu a to oszczednosci sporo wieksze niz 50zl. jasne, czesto juz bez gwarancji bo np ktos kupil kilka lat temu, prawie nie uzywal, 2 lata przelezalo w szafie az sobie w koncu przypomnial i bach na aukcje. osobiscie takie aukcje uwazam za bezpieczniejsze niz np kupowanie przez ogloszenia. widywalam juz takie kwiatki na portalach ogloszeniowych ze glowa mala a oczywiscie za rzetelnosc ogloszeniodawcow portal nie odpowiada. na aukcjach zawsze jakies mechanizmy ochronne sa, nigdy nie bylam zmuszona skorzystac ale na ebayu placac uzywajac paypala ma sie gwarancje zwrotu pieniedzy np w przypadku nieotrzymania paczki
A ja sobie jakoś nie wyobrażam kupowania czegoś droższego od 500zł na allegro :)
I nie ma to znaczenia ile procent dany sprzedawca ma
A sprzęt foto? Zamiast zaoszczędzić 50zł wole sklep, który mi da fakturę, albo odbiorę osobiście...
Witam , szukam towaru na allegro w odległości do 50km od mojego miejsca zamieszkania
z opcją odbioru osobistego , zapłaty na miejscu i wystawienia faktury VAT.
Jako że mieszkam na śląsku to sprzedawców jest w trzy d...y
i zawsze mam wybór (Śląsk i małopolska)
Koszt kuriera a mój dojazd po towar wychodzi na jedno a towar mogę se pomacać
Stosuję tą metodę od lat i jakoś się nie zawiodłem , drobne zakupy to już
realizuję z całego kraju po sprawdzeniu sprzedającego.
baracuda, a sklepy internetowe dla Ciebie nie istnieją? Większość z tych mniejszych i tak jest na allegro wystawiając sprzęt bez opcji licytacji. I często przez allegro jest drożej niż na stronie internetowej sklepu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9