Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kupowanie tego z kitem 18-55 jest bez sensu. Żeby w ogóle coś kupić i robić zdjęcia to przydałby się DT 16-105 (choćby i używany)
Nie. 16-105 (i zresztą podobne konstrukcje z innych firm tez) nie jest aż taka rewelacją w porównaniu z nowymi obiektywami 18-55 jak to pokutuje - ma miły zakres dbdb ostrośc na środku prawie zawsze i niezłą jakość ogółem jak się go domknie ale... jest ciemny jak cholera (on baaardzo szybko ciemnieje), ostrość po bokach nawet przy zamknięciu o 1-2 działki jest conajwyżej nieciekawa i jest drogi. To nie jest zły obiektyw - używam i lubię, ale akurat w porównaniu z 18-55 to on ma tylko dwa atuty: zakres i lepsza konstrukcja mechaniczna. Akurat 18-55 nie jest już niczym tak zdrożnym jak stary 18-70. To całkiem niezły tani obiektyw.
Tak jak już wcześniej napisałem , w piątek udam się na dogłębne oględziny a33 i nie tylko , właśnie dziś w szkole bawiłem się szkolną a550 i dla mnie to też bardzo przyjemny aparacik tylko niestety brak filmów , kurde zabiła klina mi trochę a580 gdyby nie ta cena to nawet bym się o nią pokusił .
Co do obiektywu to już napisałem wyżej że na start musi mi wysterczać 18-55 kitowy , ale będę cały czas szukać Sigmy/Tamrona coś typu 70-300 tylko jak fundusze się znajdą .
A powiedzcie mi jeszcze dlaczego napisaliście "zamarzające zabawki" czy jakoś podobnie ? mają z tym jakiś problem ? bo to że przegrzewają w cieple to wiem ale o tym nie słyszałem .
16-105 poleciłem głównie ze względu na dłuższy zakres. W tej sportowej fotografii każdy milimetr ponad 50 może być użyteczny, choć skoro kit musi na początek wystarczyć, to trudno. Później wymienić go można na Tamrona 17-50 i o ile on się nie rozleci, można go wykorzystywać jako obiektyw docelowy.
siubul22 napisał/a:
Sigmy/Tamrona coś typu 70-300 tylko jak fundusze się znajdą .
Nie 70-300 tylko 70-200 I to w wersji f2.8
W związku z tym, że matryca pracuje czas to i zużycie prądu jest w tych alfach większe a na mrozie każda bateria traci swoją pojemność. W przypadku normalnych lustrzanek najbardziej zużywające prąd elementy pracują tylko podczas robienia zdjęcia i krótko po nim (matryca, procesor sygnałowy, ram, lcd). W alfach a33/55 non stop pracuje matryca, procesor sygnałowy, lcd/evf - efekt łatwy do przewidzenia: w upał będzie się wyłączać ze względu na przegrzanie, w mrozy bateria szybciej będzie padać.
Dzięki Baku , Panowie i Panie , w piątek udaję się na oględziny a33 i innych , wieczorem opiszę moje wrażenia , Dziękuję za pomoc okazaną mi jak dotychczas
[ Dodano: Pią 10 Gru, 2010 16:10 ]
Witam , proszę mi wybaczyć że piszę post pod postem .
Jestem po wizycie w sony center i Porównałem sobie a33 wraz z a450 , dla mnie oczywiście to było jak Niebo (a33) a ziemia (A450) , sprzedawca bardzo miły , szczerze mówiąc myślałem ze będzie mi chciał wcisnąć "na chama" ale tak nie było .
Wizjer elektroniczny - dla mnie lepszy niż optyczny , może dla tego że dla mojego oka jest bardziej pasujący po prostu mam wadę wzroku i lepiej mi się widziało te same przedmioty przez elektroniczny niż optyczny .
Zdjęcia - wg. mnie lepsze zdjęcia robiła a33 , sprawdziłem sobie jak działa tryb seryjny , panoramkę itd , każdy tryb sobie "przeleciałem" Znaczy przepraszam jednej rzeczy nie sprawdziłem "głębi ostrości" .
Filmy - tego to nawet nie chcę komentować dla mnie i na moje potrzeby to po prostu Bajka .
Ergonomia - Bardzo wygodnie leży w dłoni i jest naprawdę lekka .
Trafiłem na promocję a33 plus 18-55 za 2713 (33.. bez Vat'u) .
Ostatecznie Mój wybór padł na A33 i gdyby nie to że stałem w korku to już by do mnie jechała moja a33 , spóźniłem się o 15 minut , ktoś był pierwszy i niestety kupił ostatnią sztukę na allegro w cenie mnie satysfakcjonującej i zestawie który potrzebuję .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9