Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki radiowy wyzwalacz lampy?
Autor Wiadomość
komor 
Moderator

Wysłany: Sro 08 Gru, 2010   

Np. niedziałanie po schowaniu lampy do modyfikatora. Tak jeszcze podrążę kwestię zasilania tych Pikselowych Rycerzy. Jak rozumiem odbiorniki też są zasilane nieszczęsnym CR2, tak MC? Piszesz, że jeszcze się nie wyczerpało, a dużo korzystałeś? :) I pytanie 2, czy te baterie co masz są 1-razowe czy ładowalne aku? Bo zastanawiam się (w imieniu suffki ;) ) jakie są szanse na poprawne działanie Knightów z ładowalnymi CR2, które pewnie mają (?) niższe napięcie niż baterie 1-razowe.
Bo przykładowo moje proste radio FW-1B ma tę cechę, że owszem działa z eneloopami AAA, ale nawet na w pełni naładowanych od razu mruga kontrolka, że baterie na wyczerpaniu. Odbiorniki wytrzymują na takich 2xAAA Eneloopach spokojnie kilkugodzinną sesję, ale Knighty – jako bardziej zaawansowane elektronicznie – mogą gorzej znosić współpracę z ładowalnymi bateriami. Masz jakieś doświadczenie?

Reklama

suffka
[Usunięty]

są aku 3V. jak to się tłumaczy na działanie komor? ;)
co prawda są one po ~20/25zł/szt ( :shock: ) ale skoro bateryjki 1-razowe MC-owi sie nie wyczerpały jeszcze, to znaczy że długo ciągną. zależy jaki przebieg, hue hue

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Nie używałem zbyt wiele, ale też nie jest tak, że leżą w plecaku i nic...
Mam jednorazówki, kupiłem chyba 8 sztuk za 50zł pasikonika, więc zapas mam na jakiś czas.

komor 
Moderator

Wysłany: Czw 09 Gru, 2010   

suffka napisał/a:
są aku 3V

Poguglałem trochę i być może producenci lekko oszukują, opisując je jako 3 V, podczas gdy są to ogniwa 3,6 V. Ale być może są takie i takie.

W nazwie produktu mowa jest o 3V: Rechargeable CR2 Juice 3v Photo Li-Ion Battery a tymczasem w opisie stoi napisane:
Size: CR2 Chemistry: Lithium-Ion (Li-Ion) Voltage: 3.6

Ale to jest dobra wiadomość, znaczy się akumulatorki 3,6 V powinny dobrze się sprawować w Pixel Knightach. O ile te dodatkowe 0,6 V przy pełnej baterii nie spali elektroniki. :twisted:

suffka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Gru, 2010   

komor - dzięki i "dzięki" :P
jednak zaszaleję i kupię.
komor jak zobaczysz fajerwerki we wrocławiu przezd sylwestrem, to napisz na forum, że jakieś różnice w V palą pixelowych rycerzy

ov_Darkness 
Rozmowny

Wysłany: Pią 10 Gru, 2010   

Nie wszystkie urządzenia kompatybilne z litowymi ogniwami CR2 będą kompatybilne z ogniwami Li-ion.
Krótko mówiąc, mozna sfajczyć wyzwalacz.
Poza tym Li-ion mają mniejszą pojemność.
Bateire litowe są na tyle niedrogie i na tyle trwałe, ze przy nich polecał bym pozostać.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.904 tu macie baterie CR2 za 6USD/5szt z przesyłką
A tu niezłe aku Li-ion z 3V chemią (!) i wysoką pojemnością za 3.7USd/2szt
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.932

Wyzwalacze też mają.
Sklep sprawdzony. Działa.

Jak coś, to podejmuję się koordynować groupbuy'a :)

suffka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Gru, 2010   

o kurka, to Wy serio z tymi voltami!
a już było tak fajnie zanim weszłam na forum, hehee, żart.

ov_Darkness dzięki za namiar! jakby co, proszę pamiętaj o mnie! taniej to wyjdzie niż w polsce, wliczywszy ładowarkę. nie jest to mega kolosalna różnica, ale chory rynek trzeba bojkotować ;)
zresztą - po co groupbuy - czyżby oni serio wysyłali za free wszędzie ("Yes, we ship worldwide at no additional charge.") - czy są jakieś warunki małymi literkami, których nie doczytałam?

ov_Darkness 
Rozmowny

Wysłany: Sob 11 Gru, 2010   

Nie ma, wysyłają. Ale nie wszyscy mają kartę do zakupów w necie, czy konto na Paypalu.

oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Nie 12 Gru, 2010   

http://allegro.pl/radiowy...1362972124.html podoba mi się. warto? chodzi mi nadajnik + 1 odbiornik do 100 złotych.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Nie, nie warto - to najgorszy z wyzwalaczy na rynku.

oranżewski 
Optyczny

uu. ale najgorszy... czyli, że po pierwszym pstrykaniu się psuje? chodzi mi o takie pstrykanie w plenerze. to w takim razie jaki moglibyście polecić w cenie ok. 100 PLN? bo jeśli ten spełni moje wymagania, to czemu nie. czemu nie?

jaad75 
Klub Pierdzieli

oranżewski, nie psuje się - on jest popsuty "by design"... :razz: Po prostu raz odpala, a raz nie, a innym razem odpala sam. Do tego ma nieokreślony zasięg (czytaj, może odmówić posłuszeństwa z dowolnej odległości) i jest podatny na wszelkie zakłócenia. Szkoda pieniędzy. Kup RF-602 i będziesz miał spokój - PT04 były dobre, jak kompletnie nic innego nie było na rynku w rozsądnych cenach, teraz, to wyrzucona kasa.

oranżewski 
Optyczny

oo, fajnie, dzięki! dobrze, że się zapytałem - drodzy Modzi, można punkta dla jaad75? ;)

a jeszcze spytam, chodzi o YongNuo? bo są jakieś zamienniki, ale mniemam, że to oń chodzi ;)

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 13 Gru, 2010   

oranżewski napisał/a:
a jeszcze spytam, chodzi o YongNuo?
Tak, o Yongnuo.

suffka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010   

proszę czy ktoś mógłby poradzić? kupiłam pixel knighty (+2 odbiorniki) i jeden odbiornik jest jakiś dziwny... mianowicie zblokował mi sterowanie ręczne lampą (żadne przyciski nie działają, nawet "pilot". na dwie moje lampi działa to tak samo);
widzę błysk naocznie, ale... (to będzie dziwne i troszkę mroczne co powiem ;) ) na zdjęciu on nie wychodzi. na dłuższych czasach też nie widać światła na zdjęciu.
mam do porównania drugi odbiornik, i wszystko ok.

zanim złożę reklamację - poradźcie czy może jest jakaś tajna funkcja, która mi wysypuje działanie?

Odpowiedz do tematu