Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 Jaki kompakt (kieszonkowy) za około 1000zł NIKON czy SONY
Witam
Zamierzam kupić aparat cyfrowy za koło 1000zł, aby ni eprzedłużać napisze moje główne preferencje:
1. Aparat w pełni kompaktowy czyli mieszczący się w kieszeni
2. Jak najlepsza jakość zdjęć - w programie AUTO
3. Duży zoom optyczny 10x
4. Mechaniczna stabilizacja obrazu VR
5. Filmy w HD
6. Rozdzielczość 14 megapikseli
Aparat do codziennego użytku ( wakacje, imprezy, zdj. rodzinne, sylwester, impry w lokalach. itp.)
Rozważałem zakup 2 modeli
1. NIKON s8000 - na stronie producenta najwyższy model w dostępnej cenie ( kierowałem się marką NIKON)
2. SONY DSC-H55 ( odrzucam Sony DSC-HX5V - rozdzielczość 10 mpix) - podobnie jak w NIKON
Parametry na stronach producenta są prawie identyczne:
1, W modelu NIKON s8000przykuło moja uwagę optyka ze szkłem ED (o superniskiej dyspersji)
2. W modelu SONY DSC-H55 - typ przetwornika CCD Super HAD CCD, optyka LENS G oraz ilość soczewek asferycznych.
Sprawa jest prosta. Który aparat będzie robił lepsze ostrzejsze zdjęcia, lepszą ma stabilizacje obrazu ( który ma lepsze oprogramowanie itp)
Szukałem na forach i w rankingach podpowiedzi ale nic nie znalazłem sensownego każdy chwali co jego. Jedyne co zauważyłem to że mało pisze się o tym modelu NIKON-a. Natomiast kilka razy widziałem w rankingach sprzedaży SONY DSC-H55 na wysokim miejscu ( co wcale nie świadczy o tym co lepsze)
Proszę o rady profesjonalistów którzy naprawdę się na tym znają, a nie odpowiedzi komu co lepiej leży bo akurat taki aparat sobie kupił ))
I teraz sam już nie wiem co wybrać w cenie około 1000zł
- NIKON s8000
- SONY DSC-H55
- Sony DSC-HX5V - Przetwornik CMOS Exmor R™ czy to prawda że zdjęcia będą o wiele lepsze ostrzejsze itp niż w pozostałych
[ Dodano: Sro 10 Lis, 2010 07:58 ]
Czy naprawdę nie znajdzie się jakaś życzliwa osoba która podpowie i pomoże w ostatecznym wyborze
- Sony DSC-HX5V - czy lepiej aparat z matrycą CMOS Exmor R™ ale tylko 10,1 megapikseli
- SONY DSC-H55 - czy lepiej aparat z matrycą Super HAD CCD i mamy tu 14,1 megapikseli
- NIKON s8000 - chyba eliminuje z powodu braków sensownych opinii
Najważniejsza różnicę jaką udało mi się odnaleźć z opisów w zasobach internetowych to tylko że CMOS ma większe SZUMY ale za to jest szybszy.
GPS, fllmy czy w HD czy FULL HD oraz szybkość - parametry dla mnie obojętne bez różnicy.
Zależy mi najbardziej na zdjęciach najlepszej jakości w tej klasie aparatów
tez proobuje sie cos dowiedziec i nie wiem co poczynic... ja wybierammiedzy hx5v lumixem tz10 ..ixusem 1000hs ...samsung wb2000 i tez nie wiem co robic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 15