Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W takim razie można kupić Canona 7 za 250-800 zielonych na ebaju
Nie warto. M3 można dostać za 2000zł. Trzeba się liczyć, że to starszy aparat, ale oddając go co parę lat do czyszczenia i wymiany smaru będzie wieczny. Trzeba pmiętać, że M3 ma powiększenie 0.91 więc typowo do 50mm. Tylko nieco droższe i równie trwałe są M4 (0.72), M4-2 (0.82!) i M4-P (0.72). Obiektywy na M39 też podepniesz.
Za kwotę ok. 2000zł masz też nową Voigtlander Bessa R2 (0.72, światłomierz, automatyka), używaną Konica Hexar RF (0.6, światłomierz, automatyka, auto naciąg) lub Contax G2 (oryginalny system celownika, AF, światłomierz, automatyka, auto naciąg, tanie i dobre szkła Zeiss!).
ale ja i tak wolę Leicę
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 21 Gru, 2010
Wiem i wiem i wiem
A ja kupiłbym sobie albo tego Canona (tylko w PL pewnie problem z serwisem by był) albo Nikona z serii S
TS [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Gru, 2010
Dobre dalmierzowce faktycznie są drogie... Z tanich (okolice 200-300 zł) są jeszcze na przykład Olek XA lub 35 RC. Czy polecam? Tego drugiego raczej nie. Dalmierz niezbyt wygodny (mało czytelna plamka, słaba precyzja), luźny pierścień ostrości (pewnie wada konkretnego egzemplarza, ale wykluczała nastawienie na hipefokalną, bo w torbie samo się przestawiało), do tego manual i preselekcja czasu, nie przysłony. Ale za to maleństwo, mniejszy niż współczesne PENy m4/3. W sumie jednak z ulgą go oddałem .
Ja cały czas używam systemu pentaksa, póki nie kupiłam sobie lustrzanki cyfrowej, nosiłam ze sobą Revue i Ricoha na zmianę - tak naprawdę i tak liczy się szkło, ja od początku używam Pentaxa 50 mm 1.7 i Sigmy 28 mm 2.0 i póki będą mi służyć, nie zamierzam ich zmieniać (chociaż czasami marzy mi się AF
Cały czas Chyba, że brat pożyczy mi swojego portretowego z AF, hehe. Nie robię profesjonalnych zdjęć typu śluby czy koncerty, skupiam się na portretach i zwierzętach, i chyba daję radę Manualny obiektyw jest bardzo zen, wymaga dużej cierpliwości i skupienia, jak wspomniałam wyżej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9