Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Istnieją - na jednym właśnie w tej chwili piszę...
OK, a czy dostępne są nowe modele z takim czytnikiem? Zresztą co za problem zakupić adapter do ExpressCard i mieć czytnik "wbudowamy", albo jakię coś na USB?
50D to bardzo dobry aparat, dla mnie lepszy od 60D. Sam miałem 50D i zamieniłem na 7D i choć tego ostatniego uważam za świetny i udany aparat to akurat matrycy tej z 50D nie uważam za gorszą niż ta z 550, 60 czy 7D. Tak naprawdę to obu nie uważam za jakiś cud i wolałbym mniej pikseli. Kupić 550D czy 50D? Zdecydowanie wybrałbym 50D. 50D czy 60D?.... Dalej wolę 50D choć tutaj kompromis jest mniejszy. Karty CF czy SD? Ja wolę CF głownie z uwagi na ich wielkość. Te maleństwa SD łatwo bym gdzieś zapodział bo zawsze mam ich przy sobie kilka.
Z tą kartą to tak podałem jako niuans No to jasne że można tanio czytnik kupić tylko to już są takie przyzwyczajenia
Dziękuję Wam wszystkim za tą cierpliwość do mnie Nie spotkałem się jeszcze z takim forum. Wszyscy mili, sympatyczni, z wielką chęcią pomocy. Czytając wątki na innych forach można dowiedzieć się praktycznie jednej rzeczy... "wejdź w Google i tam masz opcje szukaj". Tu jest inaczej i tylko pogratulować Wam że trzymacie poziom
Zapewne jeszcze nie raz będę z Wami dyskutował na różne tematy. Typu doboru obiektywów i innych akcesoriów do mojego nowo nabytego sprzętu
Tymczasem czekamy do stycznia. Już się nie mogę doczekać Czekam z ogromną niecierpliwością.
Odnośnie kupna 60D to macie może jakiś już zaufany sklep internetowy? Bo patrząc na ceny w "idiotach" , Euro AGD RTV, tez drogo, nie wspominając o Komputronik, Vobis itd. Czy na allegro kupić w jakimś sklepie?
Odnośnie kupna 60D to macie może jakiś już zaufany sklep internetowy? Bo patrząc na ceny w "idiotach" , Euro AGD RTV, tez drogo, nie wspominając o Komputronik, Vobis itd. Czy na allegro kupić w jakimś sklepie?
Nie spotkałem się jeszcze z takim forum. Wszyscy mili, sympatyczni, z wielką chęcią pomocy.
Różnie to bywa, ale zależy to w dużym stopniu od poziomu zadanego pytania i faktu, czy pytający zechciał wcześniej sprawdzić, czy przypadkiem identyczne pytanie nie padło już dziesięć minut wcześniej… :)
PS.
Gdy już się zdecydujesz na jakiś model aparatu, to czasami warto kupić go wraz z obiektywem bo wtedy będzie on tańszy, niż kupowany oddzielnie.
A "czasami" dlatego, że tzw. obiektywy KIT'owe, w tańszych modelach aparatów, nie są z najwyższej półki i wymagają kompromisu pomiędzy ceną i jakością. Różne aparaty mają też różne modele obiektywów dostępne w komplecie. Ale to już temat na następny, styczniowy Twój wątek.
No tak, lepiej kupić z Kitem, lecz wtedy cena jak patrzyłem jest ponad 4tys. A tyle to nie będę miał...;/ A obiektyw kit można kupić na allegro za 300zl ze stabilizacja itd.
B o g d a n, Kupowałeś coś w tych sklepach? Ten cyfrowe.pl ma fajna ofertę tanio można dokupić oryginalną torbę Canona.
lepiej kupić z Kitem, lecz wtedy cena jak patrzyłem jest ponad 4tys. A tyle to nie będę miał...;/ A obiektyw kit można kupić na allegro za 300zl ze stabilizacja
No tak, lepiej kupić z Kitem, lecz wtedy cena jak patrzyłem jest ponad 4tys. A tyle to nie będę miał...;/ A obiektyw kit można kupić na allegro za 300zl ze stabilizacja itd.
A to przepraszam, widać źle Cie zrozumiałem:
kistian napisał/a:
O obiektywy nie martwię się o cenę. Bo jestem w stanie kupić każdy potrzebny mi obiektyw ile by nie kosztował.
i o najtańszym 18-55 nawet nie myślałem.
Ja raczej miałem na mysli coś pokroju EF-S 15-85 IS USM lub choćby EF-S 18-135 IS uzupełniony o jakąś stałkę, jak już kiedyś Ci pisałem.
A różne wersje zestawów z 60D masz choćby w tym miejscu.
Dziękuję Wam wszystkim za tą cierpliwość do mnie Nie spotkałem się jeszcze z takim forum. Wszyscy mili, sympatyczni, z wielką chęcią pomocy. Czytając wątki na innych forach można dowiedzieć się praktycznie jednej rzeczy... "wejdź w Google i tam masz opcje szukaj". Tu jest inaczej i tylko pogratulować Wam że trzymacie poziom
Poczekaj, poczekaj Twój podziw wzrośnie jak zobaczysz, że po raz xxxnasty w tygodniu chłopaki odpowiadają na podobne sobie pytania dodatkowo rozciągając wątek na kilkanaście stron
Odnośnie 60D, sam zamierzam zakupić na przełomie styczeń/luty a bedę używał z posiadanym Canonem 15-85, choć jak myślę Canon 18-135 też byłby ciekawy w tym zestawieniu.
No ten Canon EF-S 15-85 IS USM to interesujący model który na pewno z czasem zakupie. Wydając na raz na body ponad 3 tys. będę musiał przemęczyć się z miesiąc dwa, zanim odłożę na obiektyw taki jak podaliście.
Dla tego wolałbym kupić samo body (taniej) i mieć z 1tyś na obiektyw. Taki żeby można było pobawić się na początek. Chyba że radzicie kupić z body+kit i nie wydawać 1tys na obiektyw, bo szkoda kasy tylko dozbierać do lepszego?
Myślałem nad czymś takim: Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM chyba że to lipa, to co moglibyście polecić dobrego do 1tyś? Nie wiem czy dyskusja nie schodzi na inny temat.
Ostatnio zmieniony przez kistian Wto 21 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz
No ten Canon 18-55 interesujący model który na pewno z czasem zakupie. Wydając na raz na body ponad 3 tys. będę musiał przemęczyć się z miesiąc dwa, zanim odłożę na obiektyw taki jak podaliście.
Dla tego wolałbym kupić samo body (taniej) i mieć z 1tyś na obiektyw. Taki żeby można było pobawić się na początek. Chyba że radzicie kupić z body+kit i nie wydawać 1tys na obiektyw, bo szkoda kasy tylko dozbierać do lepszego?
Myślałem nad czymś takim: Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM chyba że to lipa, to co moglibyście polecić dobrego do 1tyś? Nie wiem czy dyskusja nie schodzi na inny temat.
17-85 nie używałem więc sie nie wypowiem, natomiast 18-135 miałem przyjemność kilka razy używać i zrobił na mnie pozytywne wrażenie, kosztuje własnie około 1 tys. zł
No ten Canon 18-55 interesujący model który na pewno z czasem zakupie.
No chyba Ci się cyferki pozajączkowały...
Najpierw deklarujesz, że możesz kiedyś zakupic jakikolwiek obiektyw i jestes świadom kosztów, a teraz... interesujesz się najtańszym standardowym ciemnym plastikowym zoomem? Naprawdę o tym piszesz?:
http://www.ceneo.pl/Obiektywy;004+sCanon~~M18~~F55
kistian napisał/a:
Chyba że radzicie kupić z body+kit i nie wydawać 1tys na obiektyw, bo szkoda kasy tylko dozbierać do lepszego?
Co chcesz fotografować/
zalezy Ci bardziej na obiektywie do widoczków i wszystkiego czy raczej na jasnym zumie do nibyportretów i nibyreportażu?
Oj, faktycznie mi się pomyliły, już poprawiłem chodziło mi o EF-S 15-85 IS USM. Bo, nie będę w stanie zaraz po kupnie aparatu kupić w podobnej cenie lub droższego obiektywu Na wstęp chce cos do 1tys. Gdzie prze około dwa miesiące będę się bawił, przez ten czas odłożę ze 2 tys i zakupię coś lepszego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9