Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 zrzucanie zdjęć z aparatu
Witam.Właśnie zrzuciłem zdjęcia z aparatu i okazuje się, że część zdjęć nie ma podglądu, a po wczytaniu do PS pokazują się błędy. Zrzucam je, czyli wyciągam kartę i poprzez czytnik (TP S.A.) na HDD. W czym może być problem? Jaki sposób jest zalecany przy przenoszeniu zdjęć? Na podglądzie aparatu przeglądałem wszystkie. Problem pewnie podczas przesyłu.jak można to sprawdzić? Czy można odzyskać te fotki?
No przecież napisał: z czytnika poprzez TP S.A. na dysk. Rozumiem, że przez internet, bo dysk jest daleko.
lukemeng napisał/a:
Czy można odzyskać te fotki?
Rozumiem, że nie upewniłeś się, że są OK na dysku nim je wykasowałes z karty?
Jeśli tak/nie, to po ptakach - chyba, że na karcie nic potem nie zapisywałeś i zastosujesz jakieś narzędzia informatyczne.
mam takie przyzwyczajenie, że wyciągam kartę, więc nie próbowałem bezpośrednio z aparatu. Już mi się parę razy to stało, ale nie ma reguły.Będę musiał spróbować, ale nigdy nie będę miał pewności.
Głuchy telefon, panowie. Czytnik jest pewnie od TPSA, coś mi się kołacze, że taka promocja była. Podejrzewam więc, że to czytnik bruździ i przekłamuje podczas transferu. Sprawdź czy kłopoty masz także podczas transferu bezpośrednio z aparat przez USB, ewentualnie czy podobny problem jest z innym czytnikiem. Na pecetach się nie znam, ale jeśli to stacjonarny to może wypróbuj może też inne gniazdko USB, bo zdaje się też może mieć znaczenie w blaszakach.
Czytnik jest pewnie od TPSA, coś mi się kołacze, że taka promocja była
prorok cy co?
edmun napisał/a:
może też być za długi przewód USB łączący port w komputerze z czytnikiem
no pewnie tak.Takie właśnie czytniki z tymi dłuugimi kablami robią, że ma zaledwie 4cm
A tak poważnie to problem tkwi po stronie czytnika. Zrzucałem z bezpośrednio z body i było ok. Taka ta nasza TEPSA. Nawet prezenty (czytniki) mają do d...
No chyba nie sądziłeś, że gratis dorzucają drogie zabawki.
no, ale nie wiedziałem, że nawet czytniki mogą być skopane. Tak naprawdę to urządzenie bez większej filozofii, ale i tak zrobione w ChRL będzie stwarzać problemy. Niestety - c'est la vie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9