Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

----- R E K L A M A -----

Previous topic «» Next topic
FOTOGRAFIA LUDZI Styczen-Czerwiec 2011
Author Message
goltar
Optyczny

Posted:    FOTOGRAFIA LUDZI Styczeń-Czerwiec 2011 [ !!! ]

FOTOGRAFIA LUDZI Styczeń-Czerwiec 2011

lancer
Rozmowny

Posted:     [ !!! ]

Obiecałem ostatnio że coś wrzucę, więc proszę bardzo:

1.
[img]http://www.durczakdesign.com/pliki/25612165small.jpg[/img]

tu macie w lepszej jakości:
http://www.durczakdesign.com/pliki/25612165.jpg

Przy okazji cieszę się, że mogę rozpoczynać ten wątek :wink:

Tworas
Entuzjasta

gratuluje rozpoczęcia wątku :wink:
jak dla mnie fajne modowe zdjęcie :wink:
nie pasuje mi jednak ta szarość prawej strony - imo jest trochę przytłaczająca
i miałbym uwagi co do mimiki modelki ale to już raczej kwestia gustu i upodobań ;)

lancer
Rozmowny

[b]Tworas[/b], prawa pusta bo będzie tam doklejne drugie zdjęcie, właśnie biorę się za pracę nad nim. A co do mimiki to dla mnie jest przeurocza :) i to chyba dowód na personalność percepcji i ocen

panmarecq
Rozmowny

To już chyba zwyczaj że każdy nowy wątek portretowy zaczyna zdjęcie studyjne :).

ketrab
Nowy
Canon 400d

hej.mi sie podoba choć rzeczywiście mina jest kiepska..no ale obróbka fajna! ah i te tasiemki od stanika :/ ogólnie od 0-10 dałbym 7:) :mrgreen:

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Pon 03 Sty, 2011 00:12[/i] ][/size]
mam pytanko? czy to hdr?bo obróbka super tez bym sie chciał nauczyc tak robic zdjecia!! no ale niestety dopiero zaczynam a jest mozliwośc byś podpowiedział jak uzyskałes taki efekt jakby to było narysowane a nie zdjecie!! swietnie to wyglada!!

lancer
Rozmowny

[b]ketrab[/b], Widzisz tyle potrafię zrobić ale wstążki usunąć nie umiałem ;)
Techniki wykonania zdjęcia Ci nie zdradzę. Dlaczego? Zawsze chciałem się nauczyć wielu technik i nikt z profesjonalistów nie chciał się tymi tajemnicami dzielić co strasznie mnie irytowało... Teraz przyszedł taki czas, że ja irytuję innych :wink:

W każdym razie podpowiem Ci, że to żaden hdro'wy automat. Nad takim zdjęciem (jednym) pracuję ok 2 godzin! Może ktoś się domyśli i Ci podpowie bo wyjadaczy na tym forum nie brakuje.
A tymczasem nr 2 i może lepsza mina?
2.
[img]http://www.durczakdesign.com/pliki/nataliacmg/studio/2222small.jpg[/img]

HQ
http://www.durczakdesign.com/pliki/nataliacmg/studio/2222.jpg

Ilona
Rozmowny

Mi nie pasuje układ nóg- tak naturalnie raczej nikt nie chodzi (mowa o 1)

Tworas
Entuzjasta

2 jak dla mnie zupełnie inne zdjęcie ;) podoba się!

Usjwo
Optyczny

[b]lancer[/b] dobre otwarcie, poprawka lepsza. W pierwszym (oprocz miny i nog), lewe ramie zlewa sie z tulowiem i wyglada jak ciete.

kasiakaaz
Optyczny
wciąż jasnozielona

[b]lancer[/b], 2 lepsze, głównie ze względu na mimikę... Dobra inauguracja wątku. :smile:

Tworas
Entuzjasta

hmm jak dla mnie nogi na 1 są ok... modelki często na zdjęciach reklamowych mają nienaturalną pozycje i wydaje mi się że jest tu już normalne i powszechnie przyjęte ;)

jaad75
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

"Modowa" poza na pierwszym jest w miarę ok, mina też (chociaż odnoszę wrażenie, że jest trochę za bardzo spięta), na drugim za to jest kiepska poza, a mina podoba mi się mniej, więc mam dokładnie przeciwne zdanie niż przedmówcy. Pasek od stanika w tym rozmiarze nie przeszkadza, obawiam się, że w dużo większym już tak.
BTW:
[quote="lancer"]Nad takim zdjęciem (jednym) pracuję ok 2 godzin![/quote]Oryginału nie widziałem, ale jeśli zdjęcie jest poprawnie zrobione, a modelka nie ma defektów urody, które należałoby pieczołowicie poprawiać skraplaczem, to nie widzę tu nic, czego obróbka miałaby zająć aż dwie godziny...

Sunders

[quote="Usjwo"]lancer dobre otwarcie, poprawka lepsza.[/quote]
Też tak uważam.
[quote="lancer"]Techniki wykonania zdjęcia Ci nie zdradzę. Dlaczego? Zawsze chciałem się nauczyć wielu technik i nikt z profesjonalistów nie chciał się tymi tajemnicami dzielić co strasznie mnie irytowało... Teraz przyszedł taki czas, że ja irytuję innych [/quote]
Tworzenia "fali" na forum fotograficznym nie popieram :wink:

lancer
Rozmowny

[quote="Sunders"]Tworzenia "fali" na forum fotograficznym nie popieram :wink:[/quote]
:wink:
[quote="jaad75"]nie widzę tu nic, czego obróbka miałaby zająć aż dwie godziny...[/quote]
A jednak... :wink: Może jakbyś zobaczył w formacie jakim pójdzie do druku (70x100 cm) to stwierdziłbyś, że nie na marne poszedł ten czas.
A tak btw. to jeszcze muszę sporo popoprawiać i jeszcze więcej dodać, więc będzie to więcej niż 2h :)

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Pon 03 Sty, 2011 23:00[/i] ][/size]
3.
[img]http://www.durczakdesign.com/pliki/nataliacmg/studio/2small.jpg[/img]

[quote]Tworzenia "fali" na forum fotograficznym nie popieram :wink:[/quote]
Tak na poważnie to cóż miałem mu odpowiedzie? Na dobre zdjęcie nie składa się tylko obróbka ale o wiele wiele więcej rzeczy niż się początkującym wydaje. Jedyne co mi zatem pozostaje polecić to: pracować, pracować, pracować...

pitras
Entuzjasta
i Fotopsuj

[quote="lancer"]Tak na poważnie to cóż miałem mu odpowiedzie? Na dobre zdjęcie nie składa się tylko obróbka ale o wiele wiele więcej rzeczy niż się początkującym wydaje. Jedyne co mi zatem pozostaje polecić to: pracować, pracować, pracować...[/quote]
Oj [b]lancer[/b] jadd75 jako początkujący :P

jaad75
Klub Pierdzieli

3 - prawe bardzo fajne, lewe, jak pisałem wcześniej...

lancer
Rozmowny

[quote="pitras"]
Oj lancer jadd75 jako początkujący :P[/quote]
to nie o nim akurat było - jakbym śmiał :wink:

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Wto 04 Sty, 2011 10:10[/i] ][/size]
ps. dzisiaj odpoczywam od zdjęć i forum możecie sobie pojeździć po mnie :wink: do usłyszenia

AgaCh
Nowy

hej .mnie sie wszytskie podobaja! choc ogólnie ja jako dziewczyna mam zarzuty do min modelki:) nie otworzyła się ( dziewczyna) lekko jest chyba spieta?:)

ucze sie photoshopa i niestety nie umiem tez robic takich bajerów- na zrazie;)
kurde szkoda ze nikt nie da choc malej podpowiedzi:) tez chciałabym wiedziec jaka technike wykorzystałeś czy po prostu dodawałes kolor pędzlem:) choć watpię:P no cóż pozostaję sie irytowac i czekac a nóz widelec wyjdzie :)
pozdrawiam iiii czekam na więcej fotek!! :mrgreen:

ophiuchus
Optyczny

[b]AgaCh[/b], ło matko, a po cóż tak maksymalnie wygładzać skórę? ;) Jak ktoś ma ładną cerę, to wystarczy ją dobrze oświetlić, moim zdaniem. Choć szkoły są różne :D

AgaCh
Nowy

no nie pisałam o tym ale no jak:)) jak retusz to wiesz trzeba zaszaleć:P dobra a tak powaznie- zalezy komu do czego potrzebne sa zdjecia,wygładzenie skóry jak sa jakies tankamenty czasem sprawia ze dana osoba poprawia sobie samopoczucie, czuje sie ładniejsza zwłaszcza kobiety lubią oszukiwać..
tzn era photoshopa i te dowcipy jak z brzyduli zrobic super laske:) użyć photoshopa;)
czasem rzeczywisciw nie ma sensu az taka korekta no ale nie kazdy ma dostep do makijazystki lub nawet swiatło nie zrobi z oblechy anioła:P :twisted:

kasiakaaz
Optyczny
wciąż jasnozielona

[b]lancer[/b], nie ma co jeździć, mz najlepsza prawa trójka.

lancer
Rozmowny

[quote="AgaCh"]czekam na więcej fotek!! :mrgreen:[/quote]
proszę bardzo

4.
[img]http://www.durczakdesign.com/pliki/natflo/natalia-florek-2-small.jpg[/img]

[quote="ophiuchus"]Jak ktoś ma ładną cerę, to wystarczy ją dobrze oświetlić, moim zdaniem. [/quote]
To zależy jaki efekt chcesz uzyskać, takiego jak na tej serii zdjęć samym dobrym oświetleniem na pewno nie uzyskasz. Co nie znaczy, że należy wszystko photoshopować. Są rodzaje fotografii w których fajnie gra dobrze dobrane oświetlenie bez dodatkowych udziwnień i tu się z Tobą zgodzę.
[quote="kasiakaaz"]nie ma co jeździć, mz najlepsza prawa trójka.[/quote]
dzięki za opinię, moją faworytką jest ta fotka na której modelka stoi na jednej nodze
ps. nic więcej nie wrzucam bo jakiś odosobniony czuję się w tym wątku

Usjwo
Optyczny

[quote="AgaCh"] no cóż pozostaję sie irytowac i czekac a nóz widelec wyjdzie :)
[/quote]

Ja nie jestem fachowcem ani od portretu, ani od photoshopa wiec moge sie podzielic "wiedza" :mrgreen:
Najprostrzym sposobem na wygldzenie skory to blur z promieniem 30 i overlay/soft light, potem na masce odslonic troche kontury twarzy.
Jak jeszcze jest zle to konwertujemy do b&w, dodajemy duzy szum i udajemy ze taki byl zamysl autora, w hardkorowym wydaniu barwimy sephia :mrgreen: :wink:

Cola
Rozmowny

na tej 4 Jej lewe oko wygląda jak spuchnięte deczko
posejrzewam że miało być zalotnie przymrużone, ale mi sie od razu z opuchlizną skojarzyło
nie wiem czy to kwestia obróbki czy modelka tak się "skrzywiła" bo sie nie znam

w kiażdym razie ja jestem tym odbiorcą fotek co 99,9% populacji czyli zwykły ludź który nie zna sie na sztuce fotografowania
mysle ze opinie takich ludzików są najcenniejsze ;) bo nie są "skrzywione" przez techniczny profesjonalizm :)

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: