Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tu masz mini porównanie tych dwóch obiektywów . Tak jak napisał Sunders różnią się w sumie tylko stabilizacją i jej brakiem,więc jeżeli jej nie potrzebujesz beirz pierwszą wersję.
Witam serdecznie troszkę poczytałem o obiektywach no i pozostał mi wybór, który jest straszliwie trudny proszę o pomoc.
1. Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC MACRO - stale światło
2. Sigma 17-70 mm f/2.8-4.0 DC Macro OS HSM - większy zakres ogniskowych, silnik
3. Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC
4. Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO - troszkę chyba wąski.
5. Sigma 24-70 F/2.8 EX DG MACRO - kolega polecił
Aparat wykorzystuje na spacerach i wyjazdach wakacyjnych, czasem w pracy - obiekty budowlane
Posiadam kit do Canon 18-55 oraz stałkę 30mm f/2,8
Wysłany: Pon 10 Sty, 2011 Canon 17-85 IS USM. Czy wart swojej obecnej ceny?
Witam.
Chciałbym zainicjować mini debatę. Od debiutu wyżej wspomnianego modelu upłynęło już sporo czasu a i cena znacznie spadła. Pojawili się konkurenci. Raczej lepsi ale niestety co za tym idzie drożsi. Czy znając oraz akceptując jego wady i ograniczenia warto się na niego połaszczyć? Mimo wszystko lepszy od kita...
Poza ogniskową 17 i nieco gorszym światłem może być konkurencyjny w stosunku do T17-50 oraz S17-70? Ja jestem na tak.
Taka debata była już wielokrotnie, poczytaj wątek Co zamiast KITA do Canona (tak, wiem, długi). Generalnie są wady i zalety, przede wszystkim zależy od tego co jest dla nas ważniejsze.
Czy znając oraz akceptując jego wady i ograniczenia warto się na niego połaszczyć?
Dobrze to ująłeś i odpowiedź jest według mnie jedna - warto go kupić za ok. 950 zł., o czym pisałem już wiele razy.
Wątku zapodanego przez komor'w nie ma co czytać od poczatku, bo troche inne czasy nastały. Wystarczy, że poczytasz ostatnie strony.
Negatywne opinie o 17-85 IS USM wygłaszają do znudzenia jedynie ludzie, którzy wiedzę czerpią tylko z opinii innych w necie, a ci również powtarzają wiedzę od innych, ...... itd.
Właśnie patrząc przez pryzmat ceny do możliwości jakie oferuje myślę, że zbyt pochopnie ludzie wieszają na nim psy. Chociaż zdarzają się jeszcze ceny w granicach 2000 PLN!
W takim wypadku już wolałbym C15-85 wiadomo...
Negatywne opinie o 17-85 IS USM wygłaszają do znudzenia jedynie ludzie, którzy wiedzę czerpią tylko z opinii innych w necie, a ci również powtarzają wiedzę od innych, ...... itd.
A B o g d a n to znany orędownik tego obiektywu
Prawda jak zwykle leży gdzieś po środku, kwestia wymagań i funduszy
Miałem to szkło pod 20D i pisałem o nim do znudzenia. Za takie pieniądze warto brać. Unikać tylko połączenia najszerszego kąta i przysłony f/4. Tutaj polecam minimum f/5.6.
witam, osobiście nie mam obiektywu Canona 17-85mm, ale mam Canona 18-135mm. Z obiektywu jestem bardzo zadowolony, będzie mi służył to codziennego fotografowania.
Niestety tym obiektywem nawet z lampą nie polecam do fotoreportażu okolicznościowego (ślub, komunia itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 10